Čím vyčesat línající vrchní srst- labrador

2616
5.11.10 17:15

čím vyčesat línající vrchní srst- labrador

Naše dvouletá labradorka (máme ji v bytě) už dva měsíce líná o sto šest. Podsadu parádně vyčešu furminátorem, ale čím mám vyčesat ty vrchní dlouhé silné chlupy? Strašně je pouští a ani rukavice ani furminátor to nevezme, přitom stačí dvěma prsty srst chytit a chomáč v nich zůstane. Pořád jí vyčesávám, pořád luxuju a pořád máme na podlaze miliardu černých chlupů. A mezi nimi leze ten náš chlapík… :zed:

Ps. stravu má psina v pořádku. Dostává prémiové granule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13338
5.11.10 17:19

Zkus tohle ;-). Vyzkoušeno. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
5.11.10 17:19
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
5.11.10 18:16

Furminátor je supr, když mu to tak hodně padá zkusila bych veterináře jestli nemá problémy se štítnou žlázou, ať ho nemáte na zimu bez kožichu :-)
My máme na normální kartáčování dvouřáde hrablo a jednou za čas ji přejedu furminátorem protože bere i ty dlouhé chlupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
6.11.10 08:55
Míša8808 píše:
http://www.hafani.cz/…/cz/d-77777/

Tak přesně tohle máme a náš retrívr líná stejně strašně moc. Každý den to jsou chomáče chlupů, nestíhám to uklízet a to mám 14 do TP, jsem zvědavá co s těma chlupama budem dělat až se malej narodí :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
6.11.10 18:50

Furminátor mi ty horní chlupy fakt nevezme. Oproti zlatejm retrívrům je má silnější a kratší… Přitom jsou volné a samy vypadávají… A tím doporučovaným kartáčem se bojím, aby jí to nepodrápalo kůži :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
6.11.10 18:54

Kámoška svého labroše vyčesává takovou pilkou, nevím jak se to jmenuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2382
7.11.10 20:04

meli jsme doma to samy,az na to,ze mame svetlou labradorku,vycesavani taky nikdy nejak extra nezabralo,ale mame ted klid po nejakym rybim olejicku,kterej se pridava do jidla! je to na zlepseni srsti,zeptej se ve zverimexu :-) nam to opravdu zabralo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
8.11.10 00:09

Dík. Zeptám se veterináře, jdeme na očkování. A to jako přestaly ty chlupy vypadávat? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
8.11.10 12:41
brumlinecka píše:
meli jsme doma to samy,az na to,ze mame svetlou labradorku,vycesavani taky nikdy nejak extra nezabralo,ale mame ted klid po nejakym rybim olejicku,kterej se pridava do jidla! je to na zlepseni srsti,zeptej se ve zverimexu :-) nam to opravdu zabralo

Jé a nevíš jak se to přesně jmenuje? Nebo jak to vypadá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
8.11.10 12:47
PetaP píše:
brumlinecka píše:

Taky by mě to zajímalo :mrgreen: mám totiš ten samý problém se světlou labradorkou- kartáčuju jak vzteklá, na kartáči skoro nic a když se mi doma oklepe lítaj chlupy metr okolo :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
8.11.10 16:10
Nelík 01 píše:
PetaP píše:
brumlinecka píše:
Taky by mě to zajímalo :mrgreen: mám totiš ten samý problém se světlou labradorkou- kartáčuju jak vzteklá, na kartáči skoro nic a když se mi doma oklepe lítaj chlupy metr okolo :roll: :zed:

To já mám kartáč plnej chlupů - proto taky nechápu proč je jich tolik na zemi - pořád jich má hrozně moc na sobě, že z něj nemizej :mrgreen: :cert: když mu jich denně tolik vypadá.. když se to nachytá na kartáč tak proč jsou na zemi každej den chuchvalce? :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
8.11.10 17:27

Lososový olej, přidává se to do jídla, u nás to moc velký efekt nemělo, negativum je že zvyšuje chuť k jídlu. Je jich hodně, my máme BRIT Care.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2382
9.11.10 19:23

joo fakt ji prestaly ty chlupy padat,predtim jsme meli to samy,denne jsem mohla litat s vysavacem 24 hod,ale ted fakt nic :nevim:
nekupovali jsme to ani kuli labradorce,jako kuli buldockovi,kterej ma porad ekzem,ale labradorce to zabralo na chlupy,a myslim,ze to byl ten lososovej olej,bylo to v lahvicce s pumpickou a dava se to do zradla podle vahy psa… ale na nazev si fakt nevzpomenu,ale zkusim se podivat tam,kde jsme to kupovali a dyztak ti pak reknu.
nic jinyho jako doplnek nejedla,az po tomhle to proste prestalo,zkus to :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2382
9.11.10 19:28
LeníkDOMO píše:
Lososový olej, přidává se to do jídla, u nás to moc velký efekt nemělo, negativum je že zvyšuje chuť k jídlu. Je jich hodně, my máme BRIT Care.

jinak k ty chuti,labradori ji maj asi vseobecne tak nejak furt,nebo aspon ta nase je teda nenazrana :roll: i bez lososovyho oleje :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný