Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky hlidam sousedum tyden kocicku a nemam s tim zadne zkusenosti ,pry ji staci dat 2 krat denne, ale stale mnouka hlady,davam ji 3 krat denne a uz teda se pekne stloustla to budou sousedi koukat..tak vazne nevim ,je to teprve kotatko 10 tydnu… ![]()
No tak záleží, kolik dáváš. Třeba sousedi dávají větší porce ![]()
Ale ona nemusí mňoukat jen hlady, třeba se chce taky pomazlit, kocour byl jako kotě obrovský mazel, jakmile jsem si někde sedla, tak už byl na mě, lísal se, žďuchal hlavou… A tak malé kotě se musí cítit úplně osamocené, správně by mělo být ještě u mámy a sourozenců ![]()
Malinké kotě častěji, velká kočka méně často… Koťátko je fakt malinké, to by i 4× denně sneslo.
A jinak souhlasím, že je mu určitě smutno.
Takhle malé kotě jí i 4-5 krát denně spíš menší porce. A určitě je mu i smutno potřebuje si hrát a něčím se zabavit, nejspíš se mu stýská i po sourozencích a mámě a už ho opustili i majitelé a ono nechápe, že jen na chvíli připadá si odstrčené.
Koťátku jsem dávala 2 krát denně jednu masovou kapsu rozdělenou na půl a granule dle potřeby.Vodu a granule musí mít k dispozici pořád.Spíš je jí smutno.
Příspěvek upraven 28.10.10 v 15:03
tak ted uz je nas malej doma se skolky tak kotatku urcite smutno nebude,nehnou se od sebe a stale si hraji…bude u nas jen tyden ,ale musim rict ze se rychle zvyka na zviratko doma, bude nam pak chybet..Jinak dekuju za rady,myslim ze urcite nehladovy uz jen jak e ma velke brisko..Ale budu davat tedy vicekrat za den jak 2 krat ![]()
Mertinko spíš to udělej tak, že mu necháš granule pokud je jí k dispozici pořád a 2-3 krát denně dej trošku masa z konzervy, nebo kapsičky. Ale opravdu asi spíš teskní pokud vypadá nažraně jídlo mu určitě nechybí.
Dvakrát denně takhle malému kotěti je hrozně málo. Kotě potřebuje poměrně velký příjem potravy, protože je v největším růstovém a vývojovém období. Ideální je nechávat kotěti granulovanou stravu k dispozici celý den. K tomu by kočka měla mít samozřejmě k dispozici vždy vodu. Pokud dáváš doplněk stravy ve formě kapsiček nebo masových konzerv, pak stačí troška cca 1× až 2× denně (není nutné, kvalitní granulovaná strava stačí). Ale granule by kotě mělo mít k dispozici vždy podle své potřeby. Jak už jsem psala v jiné diskuzi - kotě v osmi týdnech má žaludek velký jako vlašský ořech, v deseti týdnech je tedy tato velikost totožná. Z toho vyplývá, že je mrňous schopný pojmout naráz jen velmi malé množství potravy. Jakmile je stráví a vyloučí, dožaduje se nové porce… Granule i kapsičky by měly být určeny přímo pro koťata (čili u většiny značek označena Kitten, popř Junior) - koťata a mladé kočky do jednoho roku věku potřebují totiž jiné složení stravy než dospělé kočky. Především několikanásobně vyšší příjem bílkovin. Nedoporučuju granule z obchodních řetězců, ale kvalitní potravu (Royal Canin, Hill´s, Eukanuba, Acana, Ontario, Bozita, Lams, ProPlan…).
Ahoj, malé kotě by mělo mít potravu pořád nasypanou, ať si vezme dle potřeby. Dospělou kočku dvakrát denně.
No holky diky za rady tak zitra bezim pro granule ,ty ja nedavala jen to masiko whiskas atd…mam tu jen takove vitaminove granule a tam pisou maximal 12 denne
Ono to neni jen tak s kotatkem… ![]()
Deena má pořád něco v misce a když má hlad, jde se najít. A tlustí teda rozhodně není. ![]()
No, pokud si dávala konzervy whiskas, tak se nedivím, že má hlad. Přečti si složení - max 4% masa. A zbytek obiloviny. Buď jí kup kvalitní granule, po kterých nebude mít hlad a budeš jich potřebovat menší množství, nebo konzervy, ale počítej, tak 3-4 na den.
lemaz píše:
No, pokud si dávala konzervy whiskas, tak se nedivím, že má hlad. Přečti si složení - max 4% masa. A zbytek obiloviny. Buď jí kup kvalitní granule, po kterých nebude mít hlad a budeš jich potřebovat menší množství, nebo konzervy, ale počítej, tak 3-4 na den.
No a to ten whiskak tak vychvaluji.kocky by kupovaly whiskas
No to kotatko to je jedno decko navic u nas.Pamatuju si jako ja jeste dite ,meli jsme na chalupe kocicku kam jsme jezdivali jen na vikendy .Tatka tam dojizdel ji davat misticku mleka nekdy zbytky od jidla jinak si musela nalovit a byla spokojena, nemocema netrpela.Ted se mi zda ze je to az prehnane,obchody plne krmivem a vitaminama,takove az rozmazlovani ,ale teda rozmazluju taky ![]()
Jé,mléko né,kočka je masožravec a mléko vůvec nepotřebuje
,jak jsem byla poučena při odběru našeho kočičího miláčka.Když tak pribiňák,nebo tav. sýr.
Kravské mléko nééé bude mít průjmy.
Ale dá se ve zverimexech koupit nějaké UM ve skleničkách.