Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
dobrý den,Mám psa amstafa,budou mu dva roky a prostě je to strašný hovádko,který je sice hodný,ale jak může tak uteče,když ho mám na vodítku a jdu ho venčit,tak je schopný mi převrátit kočárek.Je to asi 2 měsíce,co jsme mu udělaly boudu venku na zahradě-jídlo,vodu dostává,venčím ho taky. a teď k problému.Dnes mi přišlo z úřadu,že na základděš písemného podnětu,,Oznámení o prověření týrání psa amstafa,, uloženého u spisu za účelem zjištění,zda došlo či nedošlo k porušení ustanovení zákona na ochranu zvířat proti týrání.Navíc ti lidé napsali,že pes je mojí švagrový,která tu vůbec nebydlí,i když zde má trv.bydliště.Co mám dělat, přiznám ,že mu jí taky dám vodítkem,ale to je,pokuď na mě skočí,že by mě strhl na zem,nebo likviduje slepice,nebo se vrhne na jinýho psa…prostě není to bez důvodu,jen tak,že bych měla špatný den a psa nikam nepřivazuji,má volnost na zahradě.bydlíme v řadovkách a jestli někomu vadí,že tam štěká a kňučí? ![]()
Kdyby k Vam nekdo prisel na setreni a uvidel, ze pes je fit, ma volnost, neni vyhubly a nejevi znamky nejake jine znamky tyrani nemusis se niceho bat. Proste nekdo nema co delat tak prudi. Spis nez uradu bych se mozna bala co dalsiho ten dotycny psovi provede.
Z toho si nic nedělej, prostě tam dojdeš a vysvětlíš jak to je, mně se jednou stalo, že mi na městský říkali, že prý týrám psa, je to sl. čuvač a proto, že má porušený nervový zakončení u močovýho měchýře, tak prostě čůrá skoro pořád, no a jak je venku, tak je prostě špinavej, no a některým lidem se zdálo, že ho tím týrám, tak jsem jim vysvětlila jak to je, že na to bere prášky a že se prostě domejt už nedá a od tý doby mám klid! Tak se neboj a vysvětli jak to je a bude to v pohodě ![]()
nevim,co s tim,zrovna takovou situaci budu resit,ale ja budu ta,ktera si bude stezovat,jen ti chci napsat,ze pokud je tvuj pes venku,tak bych si davala pozor,u tety takhle nekdo otravil psa,kdyz mu hodil maso se ziletkou.
Uz jsem tu jednou dneska psala, stekani a knuceni psa odnaucis tak, ze se mu budes venovat. Da se odnaucit i to skakani a tahani, ale chce to trpelivost. VOditko by nemelo slouzit jako nastroj kterym psa bijes, voditko by melo znamenat pouze signal jde se na prochazku. Pokud s nim budes pracovat, uvidis, ze za chvili te bude poslouchat natolik, ze ho budes moci pustit navolno a kocarek uz ti neprevrhne a skakat nebude kdys mu reknes ne. Minimalne ze zacatu si zaslouzi za kazde uposlechnuti malou odmenu.
Mě spíš napadlo, že lidem okolo může vadit, že je nezvladatelný, že běhá jak ho napadne, aniž ty bys ho byla schopná udržet, že likviduje slepice, neposlouchá tak jak by měl, vrhá se na psy..někomu může připadat nebezpečný a necítí se dobře s malými dětmi..
Proto si vymyslí třeba týrání nebo tak, protože na co jiného si stěžovat, že??
neříkám, že to tak je, jen si dovedu představit určité pocity nepejskařů..
Tvuj pes je hooodne nabity energii,to je plemeno,ktere potrebuje hodne pracovat,zamestnat,proto to skakani,utikani,stekani,atd.Nestaci mu jen zahrada a to je cely problem.Pokud bude mit dostatek pohybu,budes se mu plne venovat kazdy den aspon 3 hodiny jako behat za kolem,aportovat,skakat na zavesenou pneu,staci mu to a bude klidny.Je to pes,co potrebuje pracovat.O tom,ze dostane voditkem radsi mlcim.
Nezlob se,ze jsem takova na tebe,ale kdyz si prectes svuj prispevek,musi te to ihned napadnout,ze ten pes vola po praci a dost se nudi.Jarka
Anonym0 píše:
Tvuj pes je hooodne nabity energii,to je plemeno,ktere potrebuje hodne pracovat,zamestnat,proto to skakani,utikani,stekani,atd.Nestaci mu jen zahrada a to je cely problem.Pokud bude mit dostatek pohybu,budes se mu plne venovat kazdy den aspon 3 hodiny jako behat za kolem,aportovat,skakat na zavesenou pneu,staci mu to a bude klidny.Je to pes,co potrebuje pracovat.O tom,ze dostane voditkem radsi mlcim.
Nezlob se,ze jsem takova na tebe,ale kdyz si prectes svuj prispevek,musi te to ihned napadnout,ze ten pes vola po praci a dost se nudi.Jarka
Naprostý souhlas
Ono je těžké posoudit jestli to když se o psa někdo nestará tak jak pes potřebuje je už týrání
.Pokud pes štěká a utíká tak je to ale Vaše chyba,Vaše odpovědnost a taky se muže stát že místo slepice jednou napadne i dítě.Taky bych si stěžovala i na štěkání i na to že takové hovádko běhá někde samo a i když psa mám tak poslouchat jak štěká a knučí v řadovce by se mi už vubec nelíbilo
a místo toho jak řešit oznámení by bylo dobré vyřešit výcvik a dát psovi to co potřebuje.
Zabko
Bohužel bych řekla, že problém je v tom, že pes není zřejmě vycvičený (neposlouchá, utíká) a taky se nudí. Být tebou bych kontaktovala zkušeného kynologa a začala s tím něco dělat. Jestli jsem to pochopila, tak pes je americký staford? Tihle psi potřebují výcvik, jinak to může špatně skončit:(Jak bylo napsáno výše, tak příště místo slepic (vašich?) může napadnout člověka. A jestli štěká celý den, tak to je dost velká otrava. Zrovna dneska o tom tady byla diskuze, sice to bylo v paneláku, ale i na vedlejší zahradě zvlášť v řadovce by mi to vadilo. Takže pokud sousedi vidí, že ti utíká, pořád štěká a navíc ty ho sem tam praštíš vodítkem, tak hold asi přistoupili k tomuhle. I když by bylo lepší to nejdřív zkusit probrat osobně.
jenny.fields píše:
Zabko
Bohužel bych řekla, že problém je v tom, že pes není zřejmě vycvičený (neposlouchá, utíká) a taky se nudí. Být tebou bych kontaktovala zkušeného kynologa a začala s tím něco dělat. Jestli jsem to pochopila, tak pes je americký staford? Tihle psi potřebují výcvik, jinak to může špatně skončit:(Jak bylo napsáno výše, tak příště místo slepic (vašich?) může napadnout člověka. A jestli štěká celý den, tak to je dost velká otrava. Zrovna dneska o tom tady byla diskuze, sice to bylo v paneláku, ale i na vedlejší zahradě zvlášť v řadovce by mi to vadilo. Takže pokud sousedi vidí, že ti utíká, pořád štěká a navíc ty ho sem tam praštíš vodítkem, tak hold asi přistoupili k tomuhle. I když by bylo lepší to nejdřív zkusit probrat osobně.
Ano, vypada to tak. Podle me by to bud chtelo s nim zacit pracovat nebo ho dat nekomu kdo se o nej v tomto smeru postara.
Ahoj já jsem začla cvičit pitbula ve 4 letech a složili jsme zkoušku. Jestli nechceš aby lidé prudili a to věř, že budou, když vidí, že pes neposlouchá, tak začni chodit na kynologické cvičiště. Tam ti poradí co a jak Přiznám se, že nesnáším nevychované psy. Dělají pouze problémy a ostatní co mají vycvičené psy na to jenom doplácí. Nezlob se za můj názor
určitě se nezlobím za příspěvky,ale s tím štěkáním a knčením doplním pouze to,že štěká protože hlídá,není to pořád,v noci je naprostý klid a když zakňučí,tak je to proto,že mě třeba vidí,že jedu pryč,ale za chvíli přestane.Na procházky s ním chodím,pokaždé s kočárem. Na cvičák nemám kdy..není to výmluva,ale pravda.Jinak krásně poslouchá na základní povely,děti miluje,je na ně zvyklý od štěněte.utíkání za kolem..tak tohle jsme dělaly-teď když vidí kolo,tak za ním běží a neodvolám ho,začal utíkat za auty…tak ho mám radši na vodítku.útoky na jiné psy: od té doby,co ho pokousal jiný pes nemá rád druhé psy,ale jak které.pokuď okolo nás projde jiný pes a začne štěkat,tak ten můj to samozřejmě vrací.Jednou mi utekl na louku,kde venčíme a pustil se tam do dvou psů.nic jim neudělal,pouze byli oslintaní,tak sem hned běžela za ním a odvolala ho-to poslechl. že na mě skáče-má radost,tak jen na něj hejknu,nesmíš a pak neskáče a jak sem psala,že mi je schopný převrátit kočár,tak se mi to stalo,když byl na vodítku a uviděl ptáka.Tak uvidím,jak to vše dopadne…Pes to není špatný,hlavně je zvyklý,že je s ním venku ještě jeden pes,ale ten je už starý a nemocný,tak ho máme doma
Zabko, upřimě ty si myslíš, že toho psa zvládáš? Útěky, potrhané slepice, napadení psi, málem převrácený kočár, štěkání… Já si myslím, že stížnost sousedů pramení ze strachu. Ze strachu, že ty svého psa nezvládneš, uteče a někomu ublíží. A myslím, že tento strach je oprávněný. Když k tomu připočtu , že je to amstaf, tak bych měla strach i já. Neber to prosím špatně, ale buď to chce se psovi pořádně věnovat(vím že s mimčem je to těžké a tohle náročné plemeno na výchovu a výcvik), nebo ho k někomu dát na výcvik, nebo ho dát někomu, kdo ho bude zvládat
. A hlavně pořádně psa zabezpečit, aby nemohl utéct, vodit jen na vodítku.
psa mám na vodítku při každé vycházce-vůbec ho nepouštím.je zavřený na zahradě-2 ploty,to že mi utekl,se stalo,protože sme zrovna dělali nový plot a prostě mi proběhl,bylo to jednou, na slepice šel taky pouze jednou,ted sem je zabezpečila a jde k nim pouze se mnou a to jim nic nedělá.sousedi se tedy bát nemusí a hlavně tady u nás to není první stížnost,protože tu jsou lidi,co jim pořád něco vadí.vedle v domě bydlí paní-pejskařka tělem i duší a ta zná jak mě tak psa a pro ní není problém člověka upozornit na to,když dělá se psem něco špatně a kdybych ho týrala,tak mi to řekne hned.