Stížnost sousedů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
588
20.10.10 09:54

na tu paní pejskářku taky někdo zavolal policii,že jí štěká pes na zahradě.tragédie.te´d sem za psíkem byla,spal v boudě,dala sem mu granule a kosti,Hračky na hraní a za chvíli jdeme na procházku. Taky sem ho chtěla přenechat někomu,kdo bude na něj mít víc času,protože jsem měla černý svědomí,že se mu nevěnuji tak jako předtím,ale manžel mi pořád říkal,že to nemám zvládat a že až teď bude mít méně práce,že mi s ním pomůže :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Minewka
20.10.10 10:03
zabkakvak píše:
určitě se nezlobím za příspěvky,ale s tím štěkáním a knčením doplním pouze to,že štěká protože hlídá,není to pořád,v noci je naprostý klid a když zakňučí,tak je to proto,že mě třeba vidí,že jedu pryč,ale za chvíli přestane.Na procházky s ním chodím,pokaždé s kočárem. Na cvičák nemám kdy..není to výmluva,ale pravda.Jinak krásně poslouchá na základní povely,děti miluje,je na ně zvyklý od štěněte.utíkání za kolem..tak tohle jsme dělaly-teď když vidí kolo,tak za ním běží a neodvolám ho,začal utíkat za auty…tak ho mám radši na vodítku.útoky na jiné psy: od té doby,co ho pokousal jiný pes nemá rád druhé psy,ale jak které.pokuď okolo nás projde jiný pes a začne štěkat,tak ten můj to samozřejmě vrací.Jednou mi utekl na louku,kde venčíme a pustil se tam do dvou psů.nic jim neudělal,pouze byli oslintaní,tak sem hned běžela za ním a odvolala ho-to poslechl. že na mě skáče-má radost,tak jen na něj hejknu,nesmíš a pak neskáče a jak sem psala,že mi je schopný převrátit kočár,tak se mi to stalo,když byl na vodítku a uviděl ptáka.Tak uvidím,jak to vše dopadne…Pes to není špatný,hlavně je zvyklý,že je s ním venku ještě jeden pes,ale ten je už starý a nemocný,tak ho máme doma

Ahoj.

Nemyslím si, že psa týraš.
Len naozaj z toho všetkého, čo tu píšeš, jednoducho psík nemá zvládnutú základnú výchovu (dobre vycvičený pes sa nerozbehne za druhým psom, alebo vtákom bez toho, aby si mu to dovolila)

Aj to, ako treba psa vychovať, sa človek musí naučiť.
Tiež by som odporúčala poradiť sa alebo najať si kynológa a na cvičisko chodiť.

Ak nemáš čas, nemala si si zaobstarať psa.

Druhá vec je, že si veľa ľudí vyberá nevhodné plemená psov - v tom zmysle, že človek bývajúci v byte s malou záhradou si zaobstará psa - výslovne pracovné plemeno, ktoré potrebuje prácu a aktívny pohyb - psa, ktorý napríklad celý deň zaháňal stáda (a aktívny pohyb nie je 2 hodinová prechádzka)

Veľmi múdro tu napísali beh za bicyklom, my sme psa vybehávali na poľnej ceste v lese, bežal popri aute - 5 dní v týždni rýchlosťou cca 30km/hod, minimálne tých 10km…(aby mu ten pohyb dal naozaj zabrať)

Do toho prechádzky, víkendy na chalupe, les, turistika…tak bol aj pes z bytu kľudný a neboli s ním problémy. :srdce:

Příspěvek upraven 20.10.10 v 10:05

• Citovat
  • Upravit
2740
20.10.10 10:05

Ja se tedy taky omlouvam, ale budu taky jedna z tech „proti“ zadavatelce… :roll:
V mnohym si tu protirecis. Pises, ze zakladni vycvik umi krasne, ale mezi zakladni vycvik patri i privolani a o dve vety dal pises, ze ti honi kola a auta. Pak tedy asi ani zakladni vycvik nezvlada, pokud se ti vrhne po pneumatice, kdyz jede kolem. V pripade, ze na povel se okamzite vrati zpatky, proc nezareagujes driv nez zvire (vidis v dalce auto, tak mu das dalsi dva povely, odvedes pozornost od pneu a pak pochvala) a nechas to dojit tak daleko, ze pes vylitne?
Jak muzes vedet, ze knuci jenom chvilku po tvym odchodu, kdyz tam nejsi?
Ty slepice byli jenom vase nebo si dal i cizi?
Tvyho psa napadli jiny a on ma z toho trauma, ze napada jiny. Jaky trauma ted maji ty dva, co je napadl ten tvuj? Taky od ted budou napadat dalsi psy?

Neber to ve zlym, ale meli ste si poridit civavu a ne amstafa, co potrebuje urcitej rezim a urcitou vychovu. Podle me ste mu nedali ani jedno z toho, co potrebuje a ted vam to vraci… Bud si ten cas na prevychovu a penize na zkusenyho cvicitele najdete a nebo ho opravdu dejte nekomu, kdo se o nej bude starat. Nehlede na to, ze si nejsem jista, jestli zrovna amstaf patri do kotce, kor v zime. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
20.10.10 10:19

utíkal za auty,ale od té doby sem ho bez vodítka nepustila,takže nevím zda bych ho od auta odlákala. Psa sem si vzala,,když sem byla bezdětná a bydlela sem na vsi,kde sme měli velký pozemek,kdo mohl tušit,že se přestěhuji do města do domku se zahradou 10×30 m. Ptala jsem se paní,co cvičí psy a ta mi řekla,že mu mám věnovat nejméně půl hodiny denně a chodit na procházky,za pokroky odměńovat.Venku ho mít můžu,ale ne ho dát ven, až začne sněžit,pes si má zvyknout.A ráno,když s ním jdeme ven,tak je krásně tepločký.Jak vím,že pak přestane kńučet,protože to dělal i u mých rodičů a jak sem ojela,tak přestal a řekl mi to i manžel.tenhle můj pes byl zvyklý celou dobu v bytě a to mu aspoň si to myslíme vyhovovalo.Válet se na gauči a pak 3× denně ven na procházku. a s tím autem,proč myslíte,že mi několikrát utekl na silnici a běžel za auty? Protože jsme přesně,jak radíte,aby pes utíkal za autem,udělali toto a pak pes začal honit auta.Musím dodat,že v ulici si aut nevšimne,ty ho nezajímají.

Slepice byly moje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
20.10.10 10:22

a dodám,že bouda je zateplená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
20.10.10 10:30

Ja sem ale radila, aby pes NEutikal za autem, to sem pochopila, ze je jeden z vasich problemu… :roll:

Jinak pokud je to akorat blbe napsany, tak to byla zase chyba ve vychove. Nemuzete psa odlakat povelama, pr. pamlskama a nemit ho zajistenyho voditkem. Na voditku preci nema sanci, se za autem rozebehnout… :roll:

Jinak pul hodiny denne je malo… Brala bych pul hodiny 3× denne… :roll:

Jak uz tu nekdo psal, ty problemy se muzou zhorsovat, za chvili vam nenapadle slepici, protoze utika, ale treba dite/clovek, bruslar… A uprimne, me sundat na kole amstaf, jen tak na to nezapomenete… Nemluvim o tom, co bych udelala, kdyby napadl moje psy… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
20.10.10 10:45
radka.vos píše:
Ja sem ale radila, aby pes NEutikal za autem, to sem pochopila, ze je jeden z vasich problemu… :roll:

Jinak pokud je to akorat blbe napsany, tak to byla zase chyba ve vychove. Nemuzete psa odlakat povelama, pr. pamlskama a nemit ho zajistenyho voditkem. Na voditku preci nema sanci, se za autem rozebehnout… :roll:

Jinak pul hodiny denne je malo… Brala bych pul hodiny 3× denne… :roll:

Jak uz tu nekdo psal, ty problemy se muzou zhorsovat, za chvili vam nenapadle slepici, protoze utika, ale treba dite/clovek, bruslar… A uprimne, me sundat na kole amstaf, jen tak na to nezapomenete… Nemluvim o tom, co bych udelala, kdyby napadl moje psy… :roll:

promiň já sem to špatně přečetla,určitě máš pravdu,ale já ho mám pořád na vodítku a ty procházky jsou 3× denně podle počasí-beru sebou kočárek.děkuji za informace,určitě si je vezmu k srdci a budu se více snažit.Kdzž sem se ptala známe,co cvičí psy,jestli by mi ho vycvičila,že jí to zaplatím,tak mi jen řekla,že amstafa nebude cvičit,že jsou to hrozný hovada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
20.10.10 10:50

Jako na ten urad urcite jdi, myslim, ze se to tam bez problemu vysvetli. Pes ocividne tyrany neni a buh vi, kdo podal tu stiznost… Treba prave ten dotycny, co mu napadl psy, to nemuzes vedet a nebo prave sousedi, kterym se nelibi stekani…

Jinak nechat si psa vycvicit rozhodne nedoporucuju. Prevychovu potrebuje pes, ale ty potrebujes vedet, jak s nim pracovat. Pokud ho cvicitel prevychova, s tebou si pak stejne bude delat, co se mu zlibi, protoze to „neumis“… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
20.10.10 10:53

děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
20.10.10 10:57

Za prvé, opravdu to chce se psovi věnovat, vzít ho na cvičák nebo vylítat mezi ostatní psy, pak nebude ani kňučet a štěkat, bude rád že chrápe :-D. Jinak vodítko opravdu používat jen na vodění, nebít vodítkem. Zkusit nejdřív pamlsky, když nepomůžou dobroty, tak mně se osvědčil mladý proutek, samozřejmě že nesešlehat :-D, ale ono ho to do tý prdky štípne. Pak už stačilo jen ukázat a bylo po roupech :potlesk:
Za druhé, jak psaly ostatní, měla bych strach z toho, že ho někdo otráví, jsou lidi, kterým prostě štěkání vadí. Nepochopí, že je to pes u domu, tudíž je jeho koníčkem hlídat svoji smečku a tudíž štěká. Některý lidi jsou prostě zabedněný a pojedou si svou. Určitě bych mu udělala kotec a aspoň po dobu, než si zvykne, že je venku a tudíž bude bez zvukových projevů ;-), bych ho nechala v kotci. Znám hodně případů, kdy lidi minimálně přiotrávili psa na zahradě, i v podstatě bez důvodu. Některý lidi jsou fakt svině.
Z úřadu bych strach neměla, prostě jim vysvětlíš co a jak. Oni to musí prověřit, když vás někdo udá, ale udělají závěr, že k týrání nedošlo a je to. Sousedojc pes taky furt štěká když nejsou doma, někdy mi to tak leze na nervy, že jdu a okřiknu ho, zná mě, on totiž prostě hystericky štěká bez důvodu :-D. Tak dá chvilku pokoj a začne zas. Jenže když má člověk taky pejska, tak to vidí jinak a pochopí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
20.10.10 11:23

sousedovic pes taky strašně štěká,pokaždý když jdeme za naším psem na zahradu a hrajeme si,tak začne vyvádět a vypadá to,že by si chtěl taky hrát :nevim: a ty se mu nevěnují vůbec.problém s otrávením psů tu byl také,i mě varovala sousedka,že se před pár lety otrávilo několik psů na zahradě a nikdy nepřišli na to,kdo to byl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Minewka
20.10.10 11:44
zabkakvak píše:
utíkal za auty,ale od té doby sem ho bez vodítka nepustila,takže nevím zda bych ho od auta odlákala. Psa sem si vzala,,když sem byla bezdětná a bydlela sem na vsi,kde sme měli velký pozemek,kdo mohl tušit,že se přestěhuji do města do domku se zahradou 10×30 m. Ptala jsem se paní,co cvičí psy a ta mi řekla,že mu mám věnovat nejméně půl hodiny denně a chodit na procházky,za pokroky odměńovat.Venku ho mít můžu,ale ne ho dát ven, až začne sněžit,pes si má zvyknout.A ráno,když s ním jdeme ven,tak je krásně tepločký.Jak vím,že pak přestane kńučet,protože to dělal i u mých rodičů a jak sem ojela,tak přestal a řekl mi to i manžel.tenhle můj pes byl zvyklý celou dobu v bytě a to mu aspoň si to myslíme vyhovovalo.Válet se na gauči a pak 3× denně ven na procházku. a s tím autem,proč myslíte,že mi několikrát utekl na silnici a běžel za auty? Protože jsme přesně,jak radíte,aby pes utíkal za autem,udělali toto a pak pes začal honit auta.Musím dodat,že v ulici si aut nevšimne,ty ho nezajímají.Slepice byly moje.

Tak poďme po poriadku - ešte raz píšem že si nemyslím, že psa týraš, ani nič podobné, rovnako nie som zástanca názoru pes v byte=týraný pes.

utíkal za auty,ale od té doby sem ho bez vodítka nepustila,takže nevím zda bych ho od auta odlákala.
Správne vychovaný pes (skutočne sa tomu ale treba venovať a nie je to vôbec jednoduché) - aj bez vodítka kľudne pôjde pri tebe, nebude nikoho naháňať, na nikoho skákať.A ver mi, že takmer každý pes sa tak vychovať dá.

Psa sem si vzala,,když sem byla bezdětná a bydlela sem na vsi,kde sme měli velký pozemek,kdo mohl tušit,že se přestěhuji do města do domku se zahradou 10×30 m.Ptala jsem se paní,co cvičí psy a ta mi řekla,že mu mám věnovat nejméně půl hodiny denně a chodit na procházky,za pokroky odměńovat

Veľkosť záhrady je úplne nepodstatná. NEplatí úmera veľká záhrada - veľa pohybu. Tu ide o pracovný výkon, množstvo vydanej energie.

Záťažový a pracovný pes - ktorý bol v minulosti vyšľachtený či používaný na zaháňanie dobytka (príklad) - celý deň od skorého rána do neskorého večera zaháňal dobytok - bežal, brechal, strážil - vykonával aktívnu činnosť - pracoval.

Pes, ktorý má takúto genetickú výbavu - tomu proste nestačí 2 hodinová prechádza, kde sa prejde, možno trošku prebehne…Má v sebe obrovský potenciál a plno nevybitej energie. A takého „nevybitého“ psa bude aj ťažko cvičiť.

Venku ho mít můžu,ale ne ho dát ven, až začne sněžit,pes si má zvyknout.A ráno,když s ním jdeme ven,tak je krásně tepločký.Jak vím,že pak přestane kńučet,protože to dělal i u mých rodičů a jak sem ojela,tak přestal a řekl mi to i manžel.tenhle můj pes byl zvyklý celou dobu v bytě a to mu aspoň si to myslíme vyhovovalo.
 Ok.

a s tím autem,proč myslíte,že mi několikrát utekl na silnici a běžel za auty? Protože jsme přesně,jak radíte,aby pes utíkal za autem,udělali toto a pak pes začal honit auta.Musím dodat,že v ulici si aut nevšimne,ty ho nezajímají.

Náš pes sa dožil 14rokov. Nikdy (aj napriek dennému behaniu popri aute) - cudzie autá nenaháňal, nebehal za nimi, ani nič podobné.
Proste sme ho naučili, že behá v lese, mimo mesta, s našim autom.Chápal to na 100%.
Pes sa dá vychovať k mnohým veciam.

Môj otec 20rokov pracoval v ZOO.
Pes tam bol s ním každý deň.
Bol napríklad od šteňaťa učený - že nesmie naháňať zvieratá a naučil sa to.

• Citovat
  • Upravit
Anonym0
20.10.10 12:25

Zabko,vzdyt si uplne protirecis.Jednou napises,ze pes je vycviceny,posloucha,pak neposloucha,beha za autem,kolem,neposlechne na privolani :roll: .
Dale pises,ze psa z voditka nepoustis,ze je zavreny na zahrade,no to je neco.Jak se ten pes ma vybehat,unavit se,vydovadet?Nediv se prosim,ze te pes neposloucha a lide si stezuji.Toto a podobna plemena potrebuji hodne prace,delaji to hrozne radi a s nadsenim,ta energie je proste v nich,jsou neunavni,potrebuji ze sebe veskery elan dostat,protoze v tom psu se to hromadi pokud zije jak pises,az mu muze jednou bez upozorneni preskocit.
Rasa to je vhodna do rodiny s detmi,ale pouze tehdy,pokud se mu bude majitel dobre venovat a urcite chovatele vi,o cem mluvi.
Jak tady nekdo psal,ze to jde tezko venovat se psu a diteti,no to je zase vyrok :cry: ,tak bud si psa neporizuji,nebo musim pocitat,ze to musim zkloubit,v pripade,ze to nezvladam,pokusila bych se to resit i jinak.Ja mam deti 3,dve vetsi,pak 2lete a psa,ktery ma 70kg,toho druheho nepocitam,ten ma 1kg :-D ,je to gaucak a musim se proste postarat.Vsechno jde,kdyz se chce a pes neni hadrova hracka,ktera se v pripade nepotreby odlozi.
Me se proste zda z tveho psani,ze nemas moc zkusenosti se psem,vid?

• Citovat
  • Upravit
21910
20.10.10 12:39

Jak uz tu holky napsaly,tvuj pes evidentne potrebuje o mnoho vic pohybu,nez mu poskytujes.Dvoulety staford,je tou energii doslova nabity a nema moznost ani trochu odpustit paru.Prochazky vedle kocarku,na voditku,jsou absolutne nedostacujici.Potrebuje volny pohyb,litat,blbnout,proste se vybit :nevim: .Chapu,ze s ditetem je narocne,mu toto vse poskytnout.Pak bych popremyslela,zda ho nedat nekomu,kdo by mu to umoznil :kytka: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
20.10.10 15:19

svýho psa znám,vždyť sem s ním každý den a vím co od něj můžu očekávat. Takže teď se to pokusím napsat.1.)pes začal v roce utíkat za auty od té doby chodí se mnou na vodítku 2)poslušnost: na zahradě mě poslouchá-ke mě,sedni lehni-za to dostává piškoty
venku-bojím se ho pouštět 3)na slepice: pšeskočil k nim,když sme ho dali poprvé do kotce.Kotec je hned vedle slepic,oddělený plotem a dřívím.Dnes je to již zabezpečeno a ke slepicím chodí pes se mnou.zato,že šel po slepicích dostal větví ze stromku a pak šel na řetízek.tak to bude nejspíš to týrání :nevim: 4)štěkání: pokuď někdo projde okolo,pes neštěká.Při zazvonění domovního zvonku vyběhne a štěká. 5)kňučení: panička jede pryč nebo jde domů.za chvíli přestane 6)chodíme ven 3× denně podle počasí někdy jen 2×. 7)na zahradě má svůj kotec se zateplenou boudou, pneumatiku zavěšenou na stromě a jinéé hračky. 8)akim se rychle unavý,je zvyklý se válet…takže když mu půl hodiny hážu,tak se pak natáhne a spí. 9)pokuď byl neposlušný nebo na mě skočil-buď okřiknu nebo plácnu vodítkem-spíš na něj zakřičím 10)ti kdo mýho psa znají říkají,že to je ukázkový gaučák

jinak děkuji za příspěvky k mému dotazu písemná stížnost sousedů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný