Štěnata - ano nebo ne?

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3040
16.10.10 19:35

Štěnata - ano nebo ne?

Už rok mám dilema, nad kterým pořád přemýšlím.
Mám dva psi. Kluka křížence labradora a baseta a holku hnědou labradorku. Chtěla bych od ní štěňata, ale…
Je čistokrevná, ale není papírová. Nějak jsem těm papírovým psům nepřišla na chuť. I když nemá papíry, tak jí krmím kvalitně, pro jistotu podávám chondroprotektiva a nechala jsem jí udělat rentgen ohledně DKK a DLK. Výsledky jsou hodně dobré. Levá 0 a pravá 1,5. Jenže, kde sehnat ženicha? Dívala jsem se jen po hnědém labradorovi. Jenomže papíráka mi nikdo na nakrytí nepůjčí (přeci jen máme nepapírovou holčičku) a nepapírák - neznám nikoho, kdo by jim udělal rentgen. A bez tohoto já do toho nejdu. Přeci jen chci, aby štěňata měla dobré vyhlídky na to, že budou zdravá. Ono ani u těch papíráků to není jisté - známý ho mají a v 7 měsících už byl na operaci kvůli DKK.
Takže teď přemýšlím:
1. kde vzít dobrého psa
2. Nebo se na to vykašlat?
3. Vzít jinak zbarveného labradora. jenomže tam je malá pravděpodobnost, že by v sobě měli hnědý gen.

A ještě jedna věc - bydlíme v 2 pokojovém bytě. Místo na porodnici a pak na mimina by se tu snad našlo. Jenže lidé mě zrazují, že už se tu nepohneme. Ale jsem toho názoru, že stejně štěňata nesmí jít ven, takže je jedno, kde zrovna vyrůstají (pokud to není zavšivený chlívek).

Budu ráda za vaše potřehy, rady i názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2740
16.10.10 19:45

Ja osobne bych do toho nesla…
Jsi jedna z mala, kdo necha udelat svymu psovi rtg, ale vis, jak na tom byli rodice?
Pocitej s tim, ze se ti narodi 8+ stenatek, z toho muze byt (nemusi) vetsina fen a pokud se zadari hneda barva, je to velmi atraktivni plemeno… Takze novy majitele budou dal „mnozit“ ruznyma „paskvilama“, protoze souseduv pes a nase marka si chcou zrovna „hrknout“…
To neni nic proti tobe, jenom ty stenatka proste nebudou dve a z tech, co budou, budou dalsi a dalsi stenatka, ale nikdo nikomu uz nezaruci, ze se na spatnych rtg nebude dal chovat. A i kdyz ti lidi naslibujou hory doly, never jim…

Na zaver se stejne musis rozhodnout sama, ale muj nazor je rozhodne NE… Ne kvuli tobe, ty jsi jeden z mala zodpovednych majitelu pejsku bez PP, ale kvuli tem ostatnim, ktery si stenatka koupi… :wink:

Jinak pro presnost, mam cuby dve (jedna tedy zustala u mamky)… Bez PP jorksir a s PP dalmatinka… Jorksirka je v pohode, za celej zivot nic a dalmatinka je jednostranne neslysici (ano, uznavam, vedela sem to a protoze jsem uz jednu dalmatinku mela polohluchou, sla sem do toho dobrovolne) a totalne psychicky znicena od chovatelky, takze s ni uz 6 let „bojuju“, ale to uz je na jinou diskuzi… Jenom proste pro upresneni, ze nejsem zatrpklej clovek, co nema rad psy bez PP, jenom se bojim, co udelaji ty dalsi. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
16.10.10 19:47

No, to mě také žere. Kdybych měla někde zaručeno, že budou přemýšlet hlavou. Ale to nemám a nikdy mít nebudu. Děkuji za názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
16.10.10 19:49

Jé, sousedům na zahradě běhá hnědý krátkosrstý labrador. Budou mu max. dva roky. Myslím. Můžu se jich zeptat, jestli je čistokrevnej. Je teda trochu tlustej. Ne moc. :-D Kdybys nebyla z daleka, tak bysme tu tímto měli partii. Hm, psa jsem ještě nikdy nedohazovala. :mrgreen:
Já bych do štěňat šla. Jsem psomil. Ale doma jsme měli max. malý jezevčíky a to je jiná liga. Menší loužičky například. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
16.10.10 19:50
Aladina píše:
Jé, sousedům na zahradě běhá hnědý krátkosrstý labrador. Budou mu max. dva roky. Myslím. Můžu se jich zeptat, jestli je čistokrevnej. Je teda trochu tlustej. Ne moc. :-D Kdybys nebyla z daleka, tak bysme tu tímto měli partii. Hm, psa jsem ještě nikdy nedohazovala. :mrgreen:
Já bych do štěňat šla. Jsem psomil. Ale doma jsme měli max. malý jezevčíky a to je jiná liga. Menší loužičky například. :lol:

Tak loužičky vůbec neřeším. to se dá vyřešit. A odkud je ten fešák? A víš o něm něco bližšího?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
16.10.10 19:51

Je to bohuzel tak… Lidi opravdu naslibuji pomalu modry z nebe, ale skutek utek… Tim nehazim vsechny do jednoho pytle… :-)

Kazdopadne i podle ty malickaty fotky, je to krasna psi slecna… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
16.10.10 19:51
radka.vos píše:
Je to bohuzel tak… Lidi opravdu naslibuji pomalu modry z nebe, ale skutek utek… Tim nehazim vsechny do jednoho pytle… :-)Kazdopadne i podle ty malickaty fotky, je to krasna psi slecna… :palec:

Děkuji. jo, jo, je nádherná. trochu vyšší, ale to neva. Hlavně má úplně skvělou povahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
16.10.10 19:52
Aladina píše:
Já bych do štěňat šla. Jsem psomil. Ale doma jsme měli max. malý jezevčíky a to je jiná liga. Menší loužičky například. :lol:

Aaaaa, tak už vím. Litvínov. To je trochu z ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
16.10.10 19:52

Jsme z Litvínova. O psovi vím max to, že ho tu chodí hladit celá ulice a náš Jonáš ho krmí trávou. :-) Ale mohla bych se zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
16.10.10 20:00
Aladina píše:
Jsme z Litvínova. O psovi vím max to, že ho tu chodí hladit celá ulice a náš Jonáš ho krmí trávou. :-) Ale mohla bych se zeptat.

Tak se prosím zeptej. Ani tak nevadí, jestli je papírovej nebo ne, ale jestli má udělaný rentgen na DKK a DLK a s jakým výsledkem. Děkuji moooc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2150
16.10.10 20:03

mám kamarádku co má hnědého labradora.. bohužel nevím zda s pp či bez pp.. jsou z Prahy.. musela bych se optat zda by si chtěli udělat výlet.. :-) na fotce je on..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
16.10.10 20:05
Medulka-Lucka píše:
mám kamarádku co má hnědého labradora.. bohužel nevím zda s pp či bez pp.. jsou z Prahy.. musela bych se optat zda by si chtěli udělat výlet.. :-) na fotce je on..

No, výlet bychom si museli udělat my. Fena musí k psovi, ale to by zase nebyl takový problém. Zeptej se prosím tako na ten rtg a s jakým výsledkem. Děkuji. Jinak - je to fešák :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
16.10.10 20:07

Jéé to já bych do štěňátek šla, tu naší slečnu chci taky příští rok nechat připustit, sice taky nemá papíry ale je po papírových rodičích. A ženicha máme s papírama- švagrový ségra má doma papíráka.
A jinak u nás na vsi je taky jeden čoko frajer :mrgreen: ale taky je to pro tebe moc velká dálka :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
16.10.10 20:11

My jsme také po papírových rodičích. Jen byla nějak nadpočetná, takže papíry nemá. Nevím proč, nerozumím tomu a snad ani nechci.

Jinak tohle je moje zlatíčko:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2150
16.10.10 20:11

zkusím se zeptat a napíšu hned jak zjistím odpoved.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný