Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
lemaz píše:
Jinak, holky, v noci jsem to obrečela (ty hormony jsou hrozný![]()
![]()
) a uzavřela s Eiminkou dohodu, že když tedy nebude mít štěňátka, tak si uděláme na jaře alespoň lovecké zkoušky.
Superééééééééér, tak to přeji hodně štěstí na zkoušky, určitě je zvládnete.
![]()
lemaz píše:
Jinak, holky, v noci jsem to obrečela (ty hormony jsou hrozný![]()
![]()
) a uzavřela s Eiminkou dohodu, že když tedy nebude mít štěňátka, tak si uděláme na jaře alespoň lovecké zkoušky.
nebuď smutná.A díky,u nás mají křížence labíka a jezevčíka.No to je fakt síla.jezevčík s hlavou a barvou smetanovýho labíka ![]()
jěště jedna,moje děti pohromadě ![]()
lemaz píše:
vereniko - když se tak dívám na tvého laboše, tak závidím. My z něho máme jen hlavu, tělo zaostává.I když už jsme se setkali i s názorama, že to je druh laboše, což nechápu, protože to je jasný kříženec
V tom s tebou musím souhlasit - ač je to sympaťák, je tam křížení zcela zřejmé - tipuji baseta.
Lesina píše:lemaz píše:V tom s tebou musím souhlasit - ač je to sympaťák, je tam křížení zcela zřejmé - tipuji baseta.
vereniko - když se tak dívám na tvého laboše, tak závidím. My z něho máme jen hlavu, tělo zaostává.I když už jsme se setkali i s názorama, že to je druh laboše, což nechápu, protože to je jasný kříženec
Ano, ano, nejdříve nám bylo řečeno, že je s kokrem, ale když ve 4 měsících přestal růst do výšky a nohy se mu vyboulili - jasnej baset. Naštěstí povaha je labradoří. Jen sem tam se projeví trucovitost po basetovi.
Lemaz - gratuluju k rozhodnuti… Ver, ze jsi se lip rozhodnout nemohla… ![]()
A dej pak vedet, jak ste dopadli na zkouskach, budem drzet pesti… ![]()
Myslím, že jsi se rozhodla dobře
, já mám sice taky bezpapíráka (dostala jsem ho, tak to neřeším), ale může mě čert vzít, když mi někdo začne říkat, že by si měl taky vrznout
fakt to nehodlám podporovat i když jeho bych nedala ani náhodou!
Twiggi píše:
Myslím, že jsi se rozhodla dobře, já mám sice taky bezpapíráka (dostala jsem ho, tak to neřeším), ale může mě čert vzít, když mi někdo začne říkat, že by si měl taky vrznout
fakt to nehodlám podporovat i když jeho bych nedala ani náhodou!
Víš co, když mě někdo řekl, že by fena (to jsem měla ovčandu) měla mít jednou za život štěňata, aby si zkusila, tak jsem odpovídala, jak by se oni cítili, kdyby věděli, že si můžou vrznout jen jednou v životě
To je fakt lepší nevědět o co přijdu, než to zažít a pak by mi to chybělo ![]()
Dobrý den ,máme už 18 let čivavu,je to už starý dědeček,nevidí,neslyší,ale jinak stále fit,dáváme mu vše,co si přeje,je to takový náš malinký miláček,a také ho máme poj. u Slávie, to nám zajišťuje,že mu opravdu můžeme dopřát nejen lásku,ale i péči a nedělá nám to problém,jako přemýšlet o tom,kolik veterina,zákrok,vyšetření bude stát:-))A pro toho,kdo si myslí,že je to zbytečné,tak my už ušetřily 26 tis,po tom,co byl několikrát na uspání kvůli čištění zoubků,a trhání,pak operace očiček,léky při nemoci,svalové problémy -stáří a tak,a pro toho,kdo si myslí,že je to drahé,je to určitě podle stáří a velikosti a rase,ale malá rasa jako jokšír,čivava a tak tak pojistka stojí cca 3 pamlsky měsíčně:-))
Lemaz, tak možná i s loveckýma zkouškama tě zklamu, ve většině případů je i zde podmínkou mít psa s PP. Zkoušky se řídí zkušebním řádem a ten jasně říká:Zkoušek se mohou zúčastnit všichni psi loveckých plemen s platným průkazem původu F.C.I.Lovecké zkoušky se ti asi bez PP nepodaří najít.Jediné jaké bys mohla složit jsou ve sportovní kynologii např. ZZO-Zkouška základní ovladatelnosti,ZM-základního minima a na to navazující.
Jinak toto je i důvod, proč jsem si pořizovala psa s PP. To, že má pes PP neznamená, že za každou cenu musí na výstavu - jak někteří říkají, že PP nechtějí, že na výstavy stejně chodit nebudou. Je to částečná záruka zdraví (pokud narazíte na dobrého chovalete), povahy - u psa bez PP není jisté kdo jsou rodiči a tedy, zda nebude mít štěně např. povahu po babičce stafordce a také toho, že můžete na různé psí akce.
Myslím, že jsi se rozhodla dobře. Psů bez PP je hodně a i se nyní dost špatně udávájí a také dysplazie nejspíše 2 už moc dobrá není. S takovým výsledkem bych nekryla ani fenu s PP, i když chovatelský řád to připouští. Také by mne zajímalo, když vet dělal RTG byla fena přispaná?Pokud ne, tak pak to byl snímek úplně k ničemu a je možné že další bude opravdu dost rozdílný (ať už k lepšímu/horšímu). Při dobře provedeném RTG musí být pes přispaný a ve speciální poloze s nataženýma trochu rotovanýma nohama ( bez přispání toho nejde docílit).
Nešla bych do toho. Ty jsi sice celkem zodpovědná (rozhodně nejsem pro bezpapírové množení, ale když už, tak alespoň s tvým přístupem), ale vzniknou z toho další bezpapíroví psi a jejich majitelé už takoví nejspíš nebudou.