Štěnata - ano nebo ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
51750
16.10.10 22:36
lemaz píše:
careynka píše:
Katy2 píše:
1,5 neexistuje, buď je 1 a nebo 2, nic mezi tím není, tak že pokud by to byl oficiální RTG tak by to byla spíš dvojka. :think:
No kdyby…ono jestli to neni ofiko, tak to muze byt klidne trojka :nevim:
Co tím myslíš? Jako že si ho doktor namaloval? Nenamaloval, tužku v ruce neměl. Byla jsem u toho. A jelikož nález neodpovídal dvojce (byl lepší), ale ani jedničce, tak proto je to 1,5. To je moje pojmenování. Doktor to říkal jakýmsi latinským slovem, ale takto to vysvětlil mě, coby laikovi.

A byl ten vet. ortoped a posuzovatel DKK?? Pokud ne, tak názor takového veta není pro mě vůbec směrodatný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
16.10.10 22:37
lemaz píše:
careynka píše:
Katy2 píše:
1,5 neexistuje, buď je 1 a nebo 2, nic mezi tím není, tak že pokud by to byl oficiální RTG tak by to byla spíš dvojka. :think:
Co tím myslíš? Jako že si ho doktor namaloval? Nenamaloval, tužku v ruce neměl. Byla jsem u toho. A jelikož nález neodpovídal dvojce (byl lepší), ale ani jedničce, tak proto je to 1,5. To je moje pojmenování. Doktor to říkal jakýmsi latinským slovem, ale takto to vysvětlil mě, coby laikovi.

Co tim myslim? Myslim tim to, ze na to posouzeni jsou tabulky a meritko, ktery se na to priklada a budto je to jednicka nebo dvojka, nic mezi tim. A jestli to delal jen tak od oka, tak je to k nicemu vyhodnoceni. Jsou oficialni vyhodnocovatele dysplazii pro urcity plemena, a od kterych ti prijde vyhodnoceni na zvlastnim OFICIALNIM papire

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
16.10.10 22:39

A jelikož je to i majitel a chovatel výmarských ohařů, tak by o tom asi měl něco vědět, ne? Tedy alespoň já na to spoléhám. Kdybych tomu sama rozumněla, tak prohmatám tlapku a řeknu rovnou 4, ale jelikož jsem laik tak plně důvěřuji vetovi, který tyto rentgeny dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
16.10.10 22:39

No, tak měřítko přikládal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
16.10.10 22:40
careynka píše:
lemaz píše:
careynka píše:
Katy2 píše:
Co tim myslim? Myslim tim to, ze na to posouzeni jsou tabulky a meritko, ktery se na to priklada a budto je to jednicka nebo dvojka, nic mezi tim. A jestli to delal jen tak od oka, tak je to k nicemu vyhodnoceni. Jsou oficialni vyhodnocovatele dysplazii pro urcity plemena, a od kterych ti prijde vyhodnoceni na zvlastnim OFICIALNIM papire

máš pravdu, byla jsem na praxi na veterině u jednoho posuzovatele. Přikládá se k rentgenu k přesně určeným bodům měřítko. Ale ony se ty přesně určené body občas trošku pohnou, pokud doktor jméno na žádosti zná :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
16.10.10 22:40
lemaz píše:
A jelikož je to i majitel a chovatel výmarských ohařů, tak by o tom asi měl něco vědět, ne? Tedy alespoň já na to spoléhám. Kdybych tomu sama rozumněla, tak prohmatám tlapku a řeknu rovnou 4, ale jelikož jsem laik tak plně důvěřuji vetovi, který tyto rentgeny dělá.

Moje vetka je taky chovatelka a majitelka kniracu a nikdy bych neverila, ze kdyz mi bleskne kycle nebo lokty a rekne mi ze je to tak jedna a pul, ze tomu budu verit. Od toho jsou tu ty oficialni posuzovatele a neni jich moc, kteri na to maji vyskoleni a povoleni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
16.10.10 22:41
lemaz píše:
A jelikož je to i majitel a chovatel výmarských ohařů, tak by o tom asi měl něco vědět, ne? Tedy alespoň já na to spoléhám. Kdybych tomu sama rozumněla, tak prohmatám tlapku a řeknu rovnou 4, ale jelikož jsem laik tak plně důvěřuji vetovi, který tyto rentgeny dělá.

Pokud není oficiální posuzovatel, tak o tom nemusí vědět opravdu nic, a nebo ví to co vím já. :-D Hele víš kolik je takových vetů., co jsou teda fakt dobří, ale nejsou ortopedové. Znám nejednoho co se podívá na snímek a řekne, joooooooo to bude dobrý to je tak 1max. a pak příjde OFICIALNÍ vyhodnocení a buch je to trojka. Prostě posoudit dysplazii není jen tak. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694

A holky, prosím, nehádejte se :cry: :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
lemaz píše:
No, tak měřítko přikládal.

No a mas ofiko papir s vysledkem? Tam mas stupnici 0,1,2,3,4 a vysledek se krouzkuje
Tenhle papir ti rekne, co tvuj pes ma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
16.10.10 22:42
Kakika píše:
careynka píše:
lemaz píše:
careynka píše:
Katy2 píše:
Co tim myslim? Myslim tim to, ze na to posouzeni jsou tabulky a meritko, ktery se na to priklada a budto je to jednicka nebo dvojka, nic mezi tim. A jestli to delal jen tak od oka, tak je to k nicemu vyhodnoceni. Jsou oficialni vyhodnocovatele dysplazii pro urcity plemena, a od kterych ti prijde vyhodnoceni na zvlastnim OFICIALNIM papire
máš pravdu, byla jsem na praxi na veterině u jednoho posuzovatele. Přikládá se k rentgenu k přesně určeným bodům měřítko. Ale ony se ty přesně určené body občas trošku pohnou, pokud doktor jméno na žádosti zná :cert:

No ale zakladatelka ma bezpapiraka, takze jeji jmeno je mu asi u zadku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
16.10.10 22:42
Kakika píše:
A holky, prosím, nehádejte se :cry: :-(

My se nehadame, jen vysvetlujeme, jak to chodi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
16.10.10 22:44
Kakika píše:
careynka píše:
lemaz píše:
careynka píše:
Katy2 píše:
máš pravdu, byla jsem na praxi na veterině u jednoho posuzovatele. Přikládá se k rentgenu k přesně určeným bodům měřítko. Ale ony se ty přesně určené body občas trošku pohnou, pokud doktor jméno na žádosti zná :cert:

A tohle bylo jako co? Dovol, abych znovu opakovala, že rtg jsem nechala dělat jen pro svou kontrolu. Žádného papírového přešlechtěného psa nemám, ale nechci množit nemocného psa. To, co mi řekl vet, to mi řekl. Za měsíc jdeme na kontrolní rtg (rok bereme chondroprotektiva) a zeptám se ho, jestli měřítkem šoupnul nebo ne. jestli mu to za těch 700 za rtg stálo. A ať mi tedy vysvětlí, jak to je se stupnicí. Tady po této debatě mám pocit, že moje fenka už vlastně žádné nohy nemá a odráží se bradou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
16.10.10 22:46
careynka píše:
Kakika píše:
careynka píše:
lemaz píše:
careynka píše:
Katy2 píše:
No ale zakladatelka ma bezpapiraka, takze jeji jmeno je mu asi u zadku :-)

Je jasné, že to nebyl nejspíš oficiální posuzovatel, ale po zkušenosti s tímto posuzovatelem (co jsem byla na praxi) bych raději psa z malé a neprofláklé chs, protože ti velcí už ve mě nevzbuzují vůůůbec žádnou důvěru. To je pak zbytečné ty retgeny dělat, když to takhle švindlují :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
16.10.10 22:46

Hele ale on ti toho fakt moc nevysvětli pokud to není ortoped, ono on to měřítko ani mít nemusí.
A na kontrolní RTG jdeš proč? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
16.10.10 22:47

Tos pochopila spatne, je to i tak jak psala Kakika, ze casto „vyjimecni“ chovatele dostanou dobrej rtg jen proto ze se jmenujou XY, proto jsem napsala ze ty „nechovas“ a mas bezpapiracku, takze doktor se k tomuhle podvodu nepriklonil :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný