Štěnata - ano nebo ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
51750
16.10.10 23:03

Jo jo hlavně posilovat, nejlépe to plavání, znám taky nejednoho novofundlanďana co se podle vetů neměl dožít ani tří let a vesele běhají, sice mají problémy oproti těm nulovým, ale stále tady jsou a žijou v celku plnohodnotný život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
16.10.10 23:04
careynka píše:
Kakika píše:
lemaz píše:
Bylo jí 1,5 roku. Tady nejde o to, že by to D vyléčilo, to ne. Ale pomůže to k utvoření lepšího kloubního pouzdra. Takže to opotřebení nebude tak velké a pokud dojde ke zhoršení, tak to bude pomalé.
A neberte mi iluzi, protože já tomu věřím!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Věř tomu. To je ještě mladičká. Neboj, i s velkou dyspázkou může žít pes celkem dobrý život. Ten náš ovčoun je mimo tabulky, dr říkal, že tak do pěti let lehne a už nevstane. V lednu mu bude 12 :palec: Hlavní je posilovat i svaly, které drží kloub na správném místě. Plavání je značka ideál…alespoň u nás. Přes zimu se mu to o něco zhorší, v zimě se totiž plavat nedá :-?
Maminy starymu rotakovi ted bylo deset a na nohou ma myslim 4ku a beha porad, sice si tou nohou jakoby podbiha, ale je v pohode..a cuba s 2/3 se dozila dvanacti a pul :-)))

no, je to úžasné, co ti psi dovedou navzdory všem prognozám. Já se tehdy málem zhroutila, když mi to vet řekl, ale špatný výsledek jsem čekala, už na dvou měsících bylo vidět, že mu jde zadek k zemi a v zatáčkách se bortí 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
16.10.10 23:04

JJ, plavani je na to super..ale holt v zime to tak dobre nejde :-D leda vyhrivanej bazen v baraku…taky znam takovy magory, ale to je jina kapitola :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
16.10.10 23:06
Kakika píše:
careynka píše:
Kakika píše:
lemaz píše:
Bylo jí 1,5 roku. Tady nejde o to, že by to D vyléčilo, to ne. Ale pomůže to k utvoření lepšího kloubního pouzdra. Takže to opotřebení nebude tak velké a pokud dojde ke zhoršení, tak to bude pomalé.
A neberte mi iluzi, protože já tomu věřím!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Věř tomu. To je ještě mladičká. Neboj, i s velkou dyspázkou může žít pes celkem dobrý život. Ten náš ovčoun je mimo tabulky, dr říkal, že tak do pěti let lehne a už nevstane. V lednu mu bude 12 :palec: Hlavní je posilovat i svaly, které drží kloub na správném místě. Plavání je značka ideál…alespoň u nás. Přes zimu se mu to o něco zhorší, v zimě se totiž plavat nedá :-?
Maminy starymu rotakovi ted bylo deset a na nohou ma myslim 4ku a beha porad, sice si tou nohou jakoby podbiha, ale je v pohode..a cuba s 2/3 se dozila dvanacti a pul :-)))
no, je to úžasné, co ti psi dovedou navzdory všem prognozám. Já se tehdy málem zhroutila, když mi to vet řekl, ale špatný výsledek jsem čekala, už na dvou měsících bylo vidět, že mu jde zadek k zemi a v zatáčkách se bortí 8-o

Uu, tak to mel hodne spatny, na nasich to bylo videt jen na ty cubine, ale ona si pak rikala sama co zvladne, i cvicila vrcholove, jen prekazky neskakala. Ale kdyz se udrzuje zdravej pohyb, tak by to nemel byt problem, kdyz to neni uplne silenej nalez. Ale prave ten profik co k nemu jezdim do ty prahy mi ukazoval rtg co tam mel, nejaky hovada obrovsky, uz nevim co to bylo za rasu..tak dnes uz existujou operace, ale musi se nejpozdeji ve 4. mesici veku, pak uz je pozde, jak se dovyvine ten kloub a ty psy jsou ne zdravy, ale bez problemu a dozivaji se vysokyho veku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
16.10.10 23:07
careynka píše:
JJ, plavani je na to super..ale holt v zime to tak dobre nejde :-D leda vyhrivanej bazen v baraku…taky znam takovy magory, ale to je jina kapitola :-)

známý má u psa v boudě radiátor, protože mu doktor řekl, že teplo dělá bolavým kloubům mooc dobře :lol: Je to roztomilé, když má někdo psa tak rád, že je trošku blázen, ale nic se nemá přehánět :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
16.10.10 23:07

a proto ten rtg. Chci vědět, co se za jeden rok změnilo. Možná si teď klepete na hlavu, proč to dělám a vrážím do toho peníze. No, on se vet také divil, proč to dělám, že to dělá málo lidí, co mají papíráky, natož bezp. Ale jelikož jsem přemýšlela nad štěňatama, tak mne to zajímalo. A chtěla jsem sehnat psa s co nejlepším rtg. Aby potomci ve třech letech nebrousili hlavu po zemi :mrgreen:
Jenomže to je teď už pasé. Prostě štěňata nebudou. Zítra dohledám papír s výsledkama a schválně se podívám, co tam napsal. A při další návštěvě se ho zeptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
16.10.10 23:08
lemaz píše:
a proto ten rtg. Chci vědět, co se za jeden rok změnilo. Možná si teď klepete na hlavu, proč to dělám a vrážím do toho peníze. No, on se vet také divil, proč to dělám, že to dělá málo lidí, co mají papíráky, natož bezp. Ale jelikož jsem přemýšlela nad štěňatama, tak mne to zajímalo. A chtěla jsem sehnat psa s co nejlepším rtg. Aby potomci ve třech letech nebrousili hlavu po zemi :mrgreen:
Jenomže to je teď už pasé. Prostě štěňata nebudou. Zítra dohledám papír s výsledkama a schválně se podívám, co tam napsal. A při další návštěvě se ho zeptám.

No tak jestli te to stoji jen 700 stovek, tak je to v pohode :-)
Ja za rtg platim 2500 a 500 za vyhodnoceni..to uz je rozdil delat kazdy rok :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
16.10.10 23:09
Kakika píše:
careynka píše:
JJ, plavani je na to super..ale holt v zime to tak dobre nejde :-D leda vyhrivanej bazen v baraku…taky znam takovy magory, ale to je jina kapitola :-)
známý má u psa v boudě radiátor, protože mu doktor řekl, že teplo dělá bolavým kloubům mooc dobře :lol: Je to roztomilé, když má někdo psa tak rád, že je trošku blázen, ale nic se nemá přehánět :lol:

To taky neni dobre, protoze kdyz ma pes nemocny klouby, tak je pro nej horsi, kdyz je v teple a pak vybehne do zimy, nez kdyz je venku celej den a zahreje se sam. Tu starou cubinu jsme meli doma jako jedinou a taky na to dost trpela v zime, kdyz venku mrzlo a doma se topilo. Chodila se jen vycurat, kratouckou prochazku kolem hasicsky nadrze a domu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
16.10.10 23:11

No, ono to prý stojí víc, ale mám u něj jiné ceny, protože tam chodím skoro 12 let a mám zvířat požehnaně, takže jsme tam co chvíla. Kastraci kočky dělá za 1300 a já jí mám za 650. Takže ty ceny jsou někde úplně jinde. Má ve mně věrného a stálechodícího klienta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
16.10.10 23:12
lemaz píše:
No, ono to prý stojí víc, ale mám u něj jiné ceny, protože tam chodím skoro 12 let a mám zvířat požehnaně, takže jsme tam co chvíla. Kastraci kočky dělá za 1300 a já jí mám za 650. Takže ty ceny jsou někde úplně jinde. Má ve mně věrného a stálechodícího klienta.

Coz to jo, ale u ofiko rtg rotviku mas sest snimku loktu a k tomu jeste kycle, proto se to prodrazi. Maji dany uhly ze kterych chteji snimky a stoji to penez to je hrozny :-( no a to petikilo, to se plati tomu vyhodnocovateli od kteryho ti pak prijde ten papir

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
16.10.10 23:13

No, tak to já jsem neměla. Doktor udělal rtg, pak jsme 15 min čekali a pak si šli pro výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
16.10.10 23:14

Tak teď začínám nabývat dojmu, že ten vet to asi neudělal tak, jak se to má dělat. Jenže, kdo to měl vědět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
16.10.10 23:15
lemaz píše:
No, tak to já jsem neměla. Doktor udělal rtg, pak jsme 15 min čekali a pak si šli pro výsledky.

a nepamatujes si nahodou jmeno toho doktora? Treba je to vyhodnocovatel pro nejaky plemeno, tak ti to takhle neofiko rekne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
16.10.10 23:16
lemaz píše:
Tak teď začínám nabývat dojmu, že ten vet to asi neudělal tak, jak se to má dělat. Jenže, kdo to měl vědět?

Ono je to vlastne fakticky jedno, jde jen o tvuj pocit a my nevime, jestli tomu rozumi nebo ne. Ale hruzu by snad poznal. V jinym pripade mas proste zdravyho psa bez ofiko rtg :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
16.10.10 23:18
careynka píše:
lemaz píše:
a nepamatujes si nahodou jmeno toho doktora? Treba je to vyhodnocovatel pro nejaky plemeno, tak ti to takhle neofiko rekne

Libor Černý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný