Štěnata - ano nebo ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3040
16.10.10 20:12

A takhle nejraději leží:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
16.10.10 20:23
lemaz píše:
My jsme také po papírových rodičích. Jen byla nějak nadpočetná, takže papíry nemá. Nevím proč, nerozumím tomu a snad ani nechci.Jinak tohle je moje zlatíčko:

krásná slečna
mě pani řekla že s papírama u labíků skončila :nevim: - měla doma ještě čivavy a další 2 plemena
tady je ta naše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
16.10.10 20:24

Lemaz, já souhlasím s prvním názorem. Pokud chceš množit hnědé labíky, pořiď si fenu s PP…
Ad to, že tvoje je nepapírová, ale její rodiče jo. Je blbost, že byla „nadpočetná“, všechna štěňata z vrhu mají PP, pokud je hned od štěněte zjevná nějaká vada (špatná barva třeba…), má průkaz původu s poznámkou, že je nechovný. Ta lepší varianta by byla, že se majitelům „nechtělo“ fenu uchovnit, ta horší, že to zkusili, ale neprošla kvůli nějaké vadě, která se třeba u tvé fenky navenek neprojevuje, ale nevíš, co to udělá u jejich štěňat… A taky bych se pak obávala o jejich osud, jakožto aktuálně atraktivního plemena…
Fakt bych to nedělala. Ne vědomě, pokud by se stala nějaká nehoda, štěňátka voříšky bych odchovala a snažila se jim najít fajn domovy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
16.10.10 20:25

a tady ještě jako štěně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
16.10.10 20:27
Nelík 01 píše:
lemaz píše:
My jsme také po papírových rodičích. Jen byla nějak nadpočetná, takže papíry nemá. Nevím proč, nerozumím tomu a snad ani nechci.Jinak tohle je moje zlatíčko:
krásná slečna
mě pani řekla že s papírama u labíků skončila :nevim: - měla doma ještě čivavy a další 2 plemena
tady je ta naše

Jéjej, to je rošťák.
No, já mám také určité výhrady konkrétně proti papírovým labíkům. Ono je fakt, že lidi se koukají na papíry, ale fakt už neřeší tu dysplazii. Viděla jsem hodně psů a fen, kteří ve dvou letech nemohli ani chodit. To je mi fakt líto. Já mám jedinou podmínku - mít dobrý rentgen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
16.10.10 20:31
Pipet píše:
Lemaz, já souhlasím s prvním názorem. Pokud chceš množit hnědé labíky, pořiď si fenu s PP…
Ad to, že tvoje je nepapírová, ale její rodiče jo. Je blbost, že byla „nadpočetná“, všechna štěňata z vrhu mají PP, pokud je hned od štěněte zjevná nějaká vada (špatná barva třeba…), má průkaz původu s poznámkou, že je nechovný. Ta lepší varianta by byla, že se majitelům „nechtělo“ fenu uchovnit, ta horší, že to zkusili, ale neprošla kvůli nějaké vadě, která se třeba u tvé fenky navenek neprojevuje, ale nevíš, co to udělá u jejich štěňat… A taky bych se pak obávala o jejich osud, jakožto aktuálně atraktivního plemena…
Fakt bych to nedělala. Ne vědomě, pokud by se stala nějaká nehoda, štěňátka voříšky bych odchovala a snažila se jim najít fajn domovy…

No, tohle mi řekli na chovné stanici, která byla hodně divná. Dej sem prachy, tady máš štěně a očkovák a nazdar. jenomže jak už jsem jí měla v náručí, tak už bych jí pryč nedala. A do papírovýho labíka bych nešla. To raději nic.
Tak štěňata asi nebudou. Myslím si to stejné jako ty, ale touha to tak nějak vždycky překonala. Hmmm, teď je mi smutno.
Tak budu mít zas jen freťata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
16.10.10 20:36
lemaz píše:
Nelík 01 píše:
lemaz píše:
krásná slečna
tady je ta naše
Jéjej, to je rošťák.
No, já mám také určité výhrady konkrétně proti papírovým labíkům. Ono je fakt, že lidi se koukají na papíry, ale fakt už neřeší tu dysplazii. Viděla jsem hodně psů a fen, kteří ve dvou letech nemohli ani chodit. To je mi fakt líto. Já mám jedinou podmínku - mít dobrý rentgen.

Já se toho taky bála- že bude mít nějakou takovou vadu. Než jsem si pro ní jela našla jsem si na netu chovnou stanici co ta paní má a podle toho se rozhodovala. Jela jsem si pro ní až do Svitav a to že nemá papíry mě nijak netrápí :nevim: viděla jsem matku i otce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
16.10.10 20:48
lemaz píše:
Pipet píše:
No, tohle mi řekli na chovné stanici, která byla hodně divná. Dej sem prachy, tady máš štěně a očkovák a nazdar. jenomže jak už jsem jí měla v náručí, tak už bych jí pryč nedala. A do papírovýho labíka bych nešla. To raději nic.
Tak štěňata asi nebudou. Myslím si to stejné jako ty, ale touha to tak nějak vždycky překonala. Hmmm, teď je mi smutno.
Tak budu mít zas jen freťata.

Chjo, je to těžké… Já bych moc chtěla miminka od naší morčecí princezny… ale smůla, nevím, kam bych je udala :think: a sežrat hadovi bych je nenechala. Já fakt bych měla obavu z té labradoří atraktivity. U našich jsme měli vlčího špice s PP (třinácté štěně=)), PP měli všichni), tam bych se třeba až tak nebála, to plemeno nemá nějaké závažnější zdravotní potíže… Ale zas je jich málo a přišlo by mi škoda naplácat jen bezpapírové pejsky a ochudit tak plemeno o další následovníky rodu=)
Přeji hodně sil na rozhodování :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
16.10.10 21:04
lemaz píše:
:-D :-D tak tenhle kec je ta nejvetsi blbost, co mnozitele rikaji lidem, kdyz prodavaj bezpapiraky..ze stenatek bylo moc, tak patej, sestej, osmej, dvacatej nedostal papiry…:-D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
16.10.10 21:05

Popravdě řečeno, souhlasím s Pipet..jak ohledně nadpočetných štěňat, tak si s jejich nejistou budoucností, ALE já jsem ta poslední, která může radit. Mamka má fenku švýcaráka, též bez PP po PP rodičích (lenost uchovnit, navíc fenka pochází z příšerných podmínek, brali si ji jako skoro půlroční) a tam si mamka štěňata „prosadila“. Našli jsme ženicha s PP, který ale nebyl uchovněný, protože paní to zkusila, ale totálně jí dostalo, jak to prý na výstavách chodí (no, jestli je to podobné jako na kočkách, tak se jí nedivím), který měl také RTG na dysplazii neg. a jeli jsme připouštět (byli jsme tam 4×, bylo to zhruba 35km daleko). Narodilo se 7 naprosto skvělých psíků, jeden potřeboval zváštní péči, nalokal se plodovky a měl dlouho namále, ale dostal se z toho. Povedlo se nám najít úžasné páničky, se kterými jsme dodnes v kontaktu (až na jednoho psíka, to nás mrzí, byl to můj miláček a chtěla jsem vědět, jak se mu daří). Takže ano, množit bezpapírové psy je přinejmenším nezodpovědné a je pak na tobě pokusit se jim najít opravdu pečlivě vhodný domov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
16.10.10 21:07
careynka píše:
lemaz píše:
:-D :-D tak tenhle kec je ta nejvetsi blbost, co mnozitele rikaji lidem, kdyz prodavaj bezpapiraky..ze stenatek bylo moc, tak patej, sestej, osmej, dvacatej nedostal papiry…:-D

jo jo, to jsou většinou „utajené“ vrhy, takže nadpočetné je v podstatě i to první štěně :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
16.10.10 21:09
Kakika píše:
careynka píše:
lemaz píše:
jo jo, to jsou většinou „utajené“ vrhy, takže nadpočetné je v podstatě i to první štěně :cert:

Jeste lepsi je, kdyz je vydavaj jako papiraky a pak misto rodokmenu dostanou ockovak :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
16.10.10 21:10

Ja bych spis radila podivat se, kolik bezpapiraku labrousu se nabizi. Aby ti pak nezustali doma, protoze letosni rok je prisernej co se tyce stenat a velky plemeno stoji opravdu hodne nez ty stenata odchovas a kdyz je nedas na 7 tydnech, tak se ti to pekne prodrazi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
16.10.10 21:19

My měli štěňata (neplánovaně) v bytě 2+1 v době, kdy se nám narodilo druhé miminko - dokonce jsme s napětím čekali, kdo porodí dřív - jestli já nebo naše Kačenka - Kačka vyhrála, takže jsem se z porodnice vracela s miminkem k batoleti a sedmi psům…
Jako plánovaně bych se asi hodně rozmýšlela, ale zvládnout se to dalo…

http://rodina.cz/…300729_1.jpg

Než se naučila vylézt byla štěňata v krabici (pod nimi několikrát denně měněné staré povlečení, pod krabicí igelit)

http://rodina.cz/…040764_1.jpg

No a pak jsme jim nechali udělat ohrádku do kuchyně - zase měli podestýlku, židle vzadu byla pro Kačku aby se k nim dostala a mop v popředí s vodou s trochou desinfekce - jak se objevila hromádka nebo loužička tak jsme hned vytírali… A hodně byli venku před panelákem - měli jsme takové klidné příjemné okolí domu :)

http://rodina.cz/…4_4483_1.jpg

Kačenka byla kokr, pachatel štěňat byl labrador (Káča pro ně měla slabost :srdce: )

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
16.10.10 21:22
careynka píše:
Ja bych spis radila podivat se, kolik bezpapiraku labrousu se nabizi. Aby ti pak nezustali doma, protoze letosni rok je prisernej co se tyce stenat a velky plemeno stoji opravdu hodne nez ty stenata odchovas a kdyz je nedas na 7 tydnech, tak se ti to pekne prodrazi

No, zkusila jsem si dát zkusmo inzerát a během 3 dmů bych je měla pryč. Já vím, že náklady jsou obrovský. Počítala sem to při 8 štěňatech, do věku 8 týdnů - cca kolem 20 tis i s očkováním a čipováním. Ono to není u mně o penězích, jen o přání. Ale asi zůstanu jen u množení fretek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný