Brazilská fila

7747
22.10.10 08:54

Brazilská fila

Ahoj, chceme si s manželem pořídit Brazilskou filu. Stěhujeme se do domku se zahradou a potřebujeme hlídače. Máte někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
22.10.10 08:59

Pejskař nejsem, ale brazilská fila je plemeno náročné na pevné vedení majitelem. Nevím, jaké máte se psy zkušenosti. Pořádně to zvažte. Většinou jsou to dost sebevědomí jedinci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
22.10.10 09:17

No, pokud nebudete mít dostatek času, tak bych si takovéto plemeno vůbec nepořizovala. Je to rasa, která patří do skupiny Molossů.
 http://www.moloss.cz/…-club-cz.htm

http://www.tosainu-akihiro.cz/dacmoloss.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
22.10.10 09:20

Přesně, potřebuje pevnou ruku, pořádně vychovat, pěkně na cvičák, spoustu času a k dětem nevim, nevim…Ale já nemám ráda tyhle bojový plemena celkově, tak mě ber s rezervou :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
22.10.10 09:23

Ještě k těm Mollosům… jezdila jsem s kamarádkou po výstavách a několikrát viděla v praxi - co dokáže nesprávná výchova takového plemena. Jednou vystavoval pán - měl úžasného psa -vyhrál s jeho exteriérem (Búrský buldok- Boerboel) - k majiteli psa se NIKDO nesměl ani přiblížit - včetně rozhodčího. Nikdo v blízkém okolí nesměl ani zdvihnout ruku, udělat sebemenší prudší pohyb. Tihle psi jsou krásní, ale mají nesmírně silnou vazbu na svého člověka. A jsou to silní a těžcí psi - váha 90kg není vyjímkou - to by si každý mě rozmyslet. Nepatří do rukou začátečníkovi a ani osobě pro kterou budou jen hlídací ozdobou na dvorku, zahradě. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5882
22.10.10 09:24

Ahojky,
jelikoz Brazilská fila je mastif, tak by si ji rozhodně neměl pořizovat nezkušený majitel bez předchozích zkušeností se psy :wink: , je velmi dominantní plemeno a pokud se jí dostane špatného výcviku, tak pak se může stát pro okolí i rodinu, ve které je vychována velmi nebezpečnou, tím tě nechci strašit, páč i z fily se může stát miláček rodiny, který na Vás nedá dopustit a stráží Vás:-) ale než si ji pořídíš, tak to chce si to pořádně rozmyslet, případně se o tom plemeni dovědět víc buď tady na netu a nebo úplně nejlepší je se přímo zeptat zkušeného kynologa, který má toto plemeno a chová je dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
22.10.10 09:25

Ahoj, naši si koupili štěně brazilská fila X cane corso(kříží se pravidelně :nevim: ) a je to nezmar. Doporučuji opravdu jen pro silné jedince s hromadou času a trpělivostí. Pes je to krásnej, ale jak nemá vedení, tak vás za chvilku oddělá. Náš Maxík je k neutahání a upozorňuji, že jak se začne nudit, tak ničí vše okolo. Třeba přes noc rozžvýkal celou střechu na psí boudě na úplný třísky, zubama vytahává očka v plotě, hrabe jámy, není problém pro něj vytáhnou železný úchyty plotu nebo rozebrat podlahu v kotci. My jsme léto strávili tím, že jsme zabezpečovali celý jeho výběh. Když to viděli lidé okolo, tak si ťukali na hlavu, ale když pak vyděli našeho Maxíka, jak se hravě dostane ven, tak byli rádi, že jsme se do toho pustili. Další věc, která mu nevadí je třeba nosit v puse ježka. Fakt bych zvážila nákup,pokud uznáte že nemáte dostatek času. Jinak je to vážně dobrej hlídač a pes který by se nebál za svého majitele položit život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7747
22.10.10 09:32

Dostavěli jsme dům a potřebujeme hlídače. Minulý týden jsme už měli na stavbě zloděje, ale naštěstí máme přes noc hlídače z bezpečnostní služby. Taky u sousedů se zloděj objevil a odnesl jim nějaké věci. Máme už velké kluky, 19 a 15 let, tak v tom bych neviděla problém. Ale snažíme se o mimčo, zatím po půl roce bez úspěchu.. Manžel jezdí občas na služebky a začínám mít pocit, jestli se nebudu doma bát..Zahradu máme velkou, je i čas na výchovu, u našich máme ritchbacka a je to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7747
22.10.10 09:39

Už jsem si o tomhle plemeni přečetla snad stovky článkůa informací.. Ale to, co píšeš, Terrad, mě celkem šoklo. Každopádně ještě před rozhodnutím si zajedeme za některým chovatelem a zjistíme víc. Vy ho máte zvřeného v kotci, nebo má volný výběh? Proč se nudí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
22.10.10 09:40

No jak jsem psala hlídač je to perfektní. Nedej bože kdyby třeba na našeho taťku někdo jenom napřáhl ruku, to by ho asi sežral. Přišel se na něj podívat majitel jeho mámy a byl nadšenej, prý je to zabiják. Jen pozor,je lepší na něj pořád koukat,jako štěně se totiž vždycky přiblížil zezadu a skočil, ale oni nejsou běžný štěňata, tak ať vás pak neporazí. A jsou strašně vyčůraný, toho našeho jsme tak dlouho učili na pamlsek, že dneska si na povely cizích sedá jen když mají ruce v kapse. Tam jsme totiž nosili různý pamlsky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7860
22.10.10 09:43

No jestli jste psa žádného neměli a filu plánujete odložit na tu velkou zahradu, tak gratuluji! …velmi brzy se objevíte na titulní straně Blesku a budete hvězdy zpráv na tv Nova! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
22.10.10 09:45

Tak jak tady všichni psaly, tak opravdu patří do rukou zkušeného kynologa. Je více ras,které jsou vhodné na hlídání a nejsou tak náročné. Brazilská fila, je špatně ovladatelná a ve špatných rukou může být nebezpečná i vlastní rodině. Ale když budeš chodit pravidelně na kynologické cvičiště a denně se psovi věnovat tak proč ne. Ale upozorňuji nebude to lehké, mají těžkou palici. Jsou to nádherní psi, ale bohužel se objevují často i bázliví jedinci, kteří koušou ze strachu. Takže vybrat kvalitní chovnou stanici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
22.10.10 09:46
Lenka72 píše:
Už jsem si o tomhle plemeni přečetla snad stovky článkůa informací.. Ale to, co píšeš, Terrad, mě celkem šoklo. Každopádně ještě před rozhodnutím si zajedeme za některým chovatelem a zjistíme víc. Vy ho máte zvřeného v kotci, nebo má volný výběh? Proč se nudí?

Pokud není nikdo doma, tak je ve výběhu + kotci (výběh má ale luxusní), protože sousedi vedle staví dům a mají nizoučký plot. Pokud je někdo doma, tak je puštěný po zahradě, někdy ve výběhu a každý den jde procházky. Nudil se halvně když naši odjeli na dovču a my jsme chodili do práce. Možná ten náš je takovej extrém. Hodně záleží na povaze. Předtím jsme měli třeba ruskýho teriéra a všichni nás upozorňovali jak chce býtpořád na mrazu a lítat. Aten náš Bodýček si nejraději lehl ke kotli, mazlil se a byl to prostě takovej obrovskej plyšák :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5882
22.10.10 09:47
Lenka72

Akorát, že to by sis musela teda pořídit už staršího psa, aby Vám uhlídal majetek teda, páč štěně ti to asi těžko uhlída :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
22.10.10 09:50

Já nevím, jako pořídit si takového psa jenom kvůli tomu, že potřebuji hlídače je strašně krátkozraké, pes přeci není zaměstnanec, takže potřebuje, aby se mu pán věnoval. To platí u malých plemen a u tohohle x krát víc.
Nesledovala jsi pořad na Nově o té veterinářce, která tam převychovávala pejsky? Stálo by to za to vidět, hned na začátku byl majitel psa, který si pořídil velkého psa kvůli hlídání, to zůstával rozum stát. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný