Brazilská fila

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2740
22.10.10 10:33

vulpes - tak ja to zase beru po svym, taky sem mela psa, co sem pri stehovani nechala mamce, aby tam byla sama. A ano, taky ji ho ted uz vzit nemuzu, protoze by ji bylo smutno, ale porad byla vychova moje. :wink: Lenku znam, proto se ji tak zastavam, protoze proste vim, ze to neni mlady vytlemeny tele, co by chtela pejska jenom proto, ze tak krasne slinta… :wink:
A ano, priznavam, ze mi nedoslo, ze pises vseobecne… Tak nejak Lenka zakladala diskuzi, takze sem predpokladala, ze rady a nazory pujdou na ni, ne na vseobecno… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
22.10.10 10:35

Jarka to napsala moc hezky a vystizne… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7747
22.10.10 10:43

Jarko, děkuji za tvůj příspěvek a rady. Chovné stanice mám již zmapovány všechny, jsem v kontaktu s majitelkou, která má (aspoň doufám) výborný rodokmen psů. Také znám veškeré požadavky a zkoušky při výběru štěněte. Vím také, že se s filou nemá chodit na cvičák, že výchova má být odlišná od ostatních plemen, že vyžaduje cit, důslednost a hlavně trpěliovost. Veškerou teorii mám zmáknutou na 1, bohužel žádnou praxi ani zkušenosti s tímto plemenem (jen to, co jsem přečetla). Proto tahle diskuze. Chci se dovědět co nejvíc od dalších majitelů, jejich zkušenosti, rady a doporučení. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonym0
22.10.10 10:44

Jeee holky,dekuji :oops: :-D .
Lenko,pokud budes chtit vedet neco vic,napis mi sem do diskuze a ja se ti ozvu.Jarka

• Citovat
  • Upravit
Anonym0
22.10.10 10:46

Lenko,ja taky zacinala u ovcaku a jednou jsem si poridila filu :wink: .Predchozi zkusenosti mas,tak nevidim problem.

• Citovat
  • Upravit
82
22.10.10 10:48

Já měla to štěstí a cvičila jsem brazilskou filu a v podstatě to šlo. Jediný problém který jsem měla je jejich váha. Jinak v čem bys chtěla radu, určitě už všechno víš. A na Lidé.cz je diskuse přímo o tomto plemeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7866
22.10.10 10:50

Radko, zakladatelka nenapsala skoro nic v úvodu a uznej sama, že na dotaz jaká je fila, je odpověď jen - nepořizovat, sežere vás! :wink:

I po zkušenostech se psy je to náročné a jak se udělá chyba, tak je z toho průšvih…a to vlastně nemusí být chyba u majitele - výchovný problém - lehce se stane i to, že nezkušený chovatel (myslím tím někoho, kdo třeba i psy měl, ale neodchovával štěňata, nemá prostě zkušenost s výběrem) si špatně vytipuje chovnou stanici a vezme už problémové šťěně z rodiny, kde třeba jsou dispozice k agresivitě. To bývá největší kámen úrazu :-(

Stejně, to co se tady může zakladatelka doszvědět je jen to, co se dočte kdekoli v knihách…Být na jejím místě, tak se seberu a objedu pár chovných stanic a prověřím in vivo.
Ideálně!!!! se poradím přímo s poradcem chovu pro ČR, aby chovnou stanici doporučil -tím právě předejdu tomu, že naletím někomu, kdo sice papíry má, ale chov nevyrovnaný.

A stejně - můj názor - pokud nebudu chtít vyloženě tu filu - tak si pořídám „normálnějšího“ :wink: psa a k tomu zabezpečovačku :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
22.10.10 10:52
janmar80 píše:
Víš jestli už si vychovala psa a máš tedy nějaké zkušenosti, je to jiné. Už máš představu do čeho jdeš a to ti můžu jenom přát hodně štěstí. A nezlob se na nás, že tě trochu odrazujem, každý říká pouze svůj názor a proto diskuze jsou.

Předem se omlouvám, za přiživení se na diskuzi někoho jiného, ale zeptat se musím.
Prosím tě Janmar, vidím na fotkách správně boxéra(rku?)Jak snesl/snesla, příchod dítěte do domácnosti? Mám doma devitiletou boxérku a snažím se o mimčo, a bojím se, že bude žárlit. Mám jí jako své dítě, a celkem přemýšlím, jestli neodložit těhotenství, kvůli ním (nesežerte mě, mám jí prostě ráda). Máš s tím nějakou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7866
22.10.10 10:57

Aha, tak zakladatelka už psala, že tohle všechno má stejně zmáknuté…
Tak to už fakt jediná rada - zjistit přes nějakého majitele, jak to chodí v klubu, jestli poradce chovu funguje dobře a přes něj zjistit, jestli ta chovná stanice, co máš vybranou je opravdu prověřená. (oblíbený „trik“ je registrace v UCI místo v FCI :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
22.10.10 10:57

vulpes - tak sem rada, ze vam to vsem objasnila a uz v tom neni takovej zmatek… :mrgreen:
Jinak jak uz sem psala, mam doma spatne vychovany psa - rtw, takze vim, o cem mluvite… :wink: Mimochodem, mam doma i spickovyho psa s PP (dalmatin), kterej je „zrusenej“ psychicky prave od chovatelky toho „spickovyho chovu“… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7747
22.10.10 10:58

Vulpes, dík za radu s výběrem a doporučením chovné stanice od poradce chovu pro ČR. Taky je pravda, že jsem v prvním příspěvku neuvedla skoro nic, jen jsem chtěla info o plemeni..
Jinak zabezpečovačka samozřejmě je, i kamerový systém.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
22.10.10 10:59

Leni jinak nevim, jak poradit, jak vybrat fakt dobrou chovku u fil… Ale rozhodne v tom bud sakra dusledna… Asi si cetla, jaka je Viktorka, ale je to jenom „blbej“ dalmatin… Mit neco takovyho v tele fily, by byla vrazedna kombinace… :wink: A chci videt okamzite fotku, az si vyberes… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7747
22.10.10 10:59

Jarko, pokud bys byla ochotná mi ještě podat nějaké „podrobné“ info, tak budu moc ráda!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
22.10.10 11:01
vulpes píše:
Jura007 píše:
Lenko, neuvažovali jste třeba o novofoundlandském psovi nebo tibetské doze? To jsou mohutní psi, odstrašují už svým vzezřením - přitom novofundlanďáci umějí být hrozně něžní… U tibetské dogy je to hodně o výběru konrétního štěněte a o výcviku. Ale dá se dosáhnout taky takových vlastností…
Juro :lol: sice jsem ještě neslyšela, že by novofundland něco uhlídal, zato už jsem slyšela, jak k lupu zloději přibalili i toho miloučkého novofundlanďana :lol:
Ale je fakt, že kdo se psů bojí, toho odradí už ten fakt, že na zahradě spí velký černý pes… Jako maketa je to řešení slušné.

Tak si dovolim oponovat, mám doma dvě novofundlandské feny a můžu vám říct, že se opravdu nebojím, že by nás vykradli, ono NF sice vypadají jako ňoumové, ale opak je pravdou. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7747
22.10.10 11:04

Radu, neboj, mám už v životě takové zkušenosti, že nepodcením ani koupi „chleba“. Plánované štěně je až příští rok jarní nebo letní vrhy, do té doby mám spoustu času na přípravu jak výběru chovné stanice, tak i bydlení štěňěte. Chci ho ale mít zamluveného co nejdříve, protože jak mi bylo řečeno, kdo si řekne první, první si také vybírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný