Brazilská fila

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7747
22.10.10 10:13

Radu děkuji, že ses mě zastala.. ještěže tě mám!! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
22.10.10 10:15

já jsem taky četla že brazilská fila je pro zkušené chovatele.. a potřebuje vedení, zkušenost a hodně pohybu! asi bych ji nevolila jako prvního psa… bez zkušeností.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
22.10.10 10:16

vulpes - tak si zkus znovu precist, co Lenka psala ve svym poslednim prispevku a treba ti dojde, ze ho nechce HLAVNE kvuli hlidani, ale jako jeho soucast… A s timhle duvodem si psy porizuji, prosim pekne, vetsina lidi… :roll: Ono uz jenom to, ze ma za sebou vychovu ridgebacka - pomerne dost slozityho plemene na vychovu, neco vypovida… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
22.10.10 10:17
radka.vos píše:
vulpes - tak si zkus znovu precist, co Lenka psala ve svym poslednim prispevku a treba ti dojde, ze ho nechce HLAVNE kvuli hlidani, ale jako jeho soucast… A s timhle duvodem si psy porizuji, prosim pekne, vetsina lidi… :roll: Ono uz jenom to, ze ma za sebou vychovu ridgebacka - pomerne dost slozityho plemene na vychovu, neco vypovida… :roll:

Ty jsi na nás nějaká ostrá. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
22.10.10 10:18

Leni myslim, ze tady bych se zastala asi kohokoliv jinyho… Sama molose ( sice z donuceni :mrgreen: ) mam, vidim, jak to vypada, kdyz se podela vychova, tudiz bych ho uz nikdy nechtela, ale nikomu nebudu vyvracet, ze to sou krasny zvirata, ktery budi respekt. A kdyby tehdy pritel nepodelal vychovu, mohla bejt uplne jina, lepsi. Vim, ze kdyz vezmu puntikatou, tak se s ni v noci po praze jen tak neprojdu, protoze budu vic podelana strachy, ale kdyz mam sebou i tu cernou, jdu jak „hrdinka“… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
22.10.10 10:19

Terrad - ale prd, jenom se snazim objasnit, ze Lenka neni nejakej blazen, co videl fotku na netu a desne se mu zrovna tenhle pejsek libi… :wink: Tak mi pripada, ze tu na ni vetsina kouka. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7747
22.10.10 10:20

Na pořady tipu domácí mazlíček a jeho výchova se nepotřebuji dívat. Jsou majitelé psů, kteří dokáží udělat nebezpečnou bestii i z původem dobrosrdečného a milého psa. Taky jsou lidi, kteří mají psa a nestarají se o něj, nedají mu nažrat a zavřou ho doma nebo v kotci. To, že chci psa, který mě i mou rodinu bude hlídat, má své opodstatnění, o kterém jsem už psala. Vážně jsem jen žádala o zkušenosti s tímhe plemenem a o případnou radu. Odsuzovat a hodnotit mě, myslím, nemá právo nikdo, kdo mě nezná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
22.10.10 10:20

pokud ale už máte se psy zkušenosti a poblíž výcvikové středisko.. šla bych do toho.. s tím, že asi bude potřeba někde.. někdo kdo poradí.. a pomůže s výcvikem…
já si jako prvního psa pořídila německého ovčáka.. a jezdili jsme od toho jeho štěněcího věku do asi dvou let… na cvičák! bylo to naprosto super! pes se umí chovat v kolektivu psů… umí poslechnout i ve chvíli kdy je jiný pes na blízku… (což při výchově doma někdy nefunguje) a soužití s ním je naprostá pohoda!
určitě bych si něco o tom plemenu zjistila.. a pak se rozhodla… velkých - hlídacích psů je dost plemen.. myslím, že je z čeho vybírat! ale každý pes potřebuje prostě „to své“ … :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7747
22.10.10 10:24

Radu, máš pravdu..trošku mě zamrzelo, že se na mě holky takhle sesypaly.. Ale je pravda, že je to nebezpečné plemeno a taky všechny víme, co může udělat spatně vychovaný pes za neštěstí.. Tohle bych každopádně v žádném případě nechtěla. Takže to beru sportovně :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5882
22.10.10 10:26

odkaz jsme ti davala jen proto, aby ses trebas mrkla an to, ceho se vyvarovat pri vychove, ne aby jsi to hltala :wink:

a nikdo te tady nenapada, jen hold kazdy si tvuj prispevek vylozil po svem, tak se nediv, ze reaguji, jak reaguji :wink:

nazor ti na to tady rekl kazdy, ale vysledek je jen na tobe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7863
22.10.10 10:28
radka.vos píše:
vulpes - tak si zkus znovu precist, co Lenka psala ve svym poslednim prispevku a treba ti dojde, ze ho nechce HLAVNE kvuli hlidani, ale jako jeho soucast… A s timhle duvodem si psy porizuji, prosim pekne, vetsina lidi… :roll: Ono uz jenom to, ze ma za sebou vychovu ridgebacka - pomerne dost slozityho plemene na vychovu, neco vypovida… :roll:

Četla jsem pozorně, ale omlouvám se, neumím psát dostatečně infantilně :lol:

Dočetla jsem se, že ridgeback je „máme u našich“… tak nevím, jestli to znamená, že svého psa mám ubytovaného u rodičů anebo to, že si chodím mazlit pejska rodičů. Ridgeback je v současnosti běžné společenské plemeno :nevim: S vedením bych to přirovnala k retrívrovi…ale to už šešíme kraviny.

A když si POŘÁDNĚ přečteš můj příspěvek, tak ti DOJDE (třeba), že se vyjadřuji obecně o pořízení si psa za účelem ubránit objekt proti vykradení. Na zakladatelku už to vztahuješ jen ty :nevim: Je to jen diskuze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
22.10.10 10:29

Víš jestli už si vychovala psa a máš tedy nějaké zkušenosti, je to jiné. Už máš představu do čeho jdeš a to ti můžu jenom přát hodně štěstí. A nezlob se na nás, že tě trochu odrazujem, každý říká pouze svůj názor a proto diskuze jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonym0
22.10.10 10:30

Ahoj,brazilskou filu mam,skusenosti se psema 16let.
Fila potrebuje duslednou vychovu,ale ne prudkou,tvrdou,vse s ni delat s laskou.Fila se primo zamiluje do pana i jeho rodiny,miluje deti (i ta nase :wink: ).
Fila se nemusi cvicit na obranu,obranarsky pud ma v sobe,tudiz se nedoporucuje jeste nejak obranu nebo agresivitu silneji provokovat,protoze bez varovani dokaze napadnout neznameho cloveka.
Jinak fila je dobrym vychovanim skvely rodinny pes,na cizi lidi (navstevy) bude hodna,ale zavres za navstevou dvere a okamzite zacne hlidat (i kdyz vase zname bude znat),nepusti je zpet do baraku sama od sebe.
Nevidim jediny duvod,proc by jsi si Filu nemela porizovat,kdyz jsi psala,ze na psa cas mit budes a venovat se mu.
Pokud by to tak nebylo,v tom pripade by jsi si nesmela poridit zadneho psa,protoze kazdy pes potrebuje vychovat.
Povidani o file by bylo na dlouho,kazdopadne vyber stene od dobreho chovatele,stene ktere je zvidave,hrave,tleskni pred nim,udelej rychly pohyb,proste cokoliv,uvidis jak pes bude reagovat.
Nesmi byt bazlive,tresouci se,pocurat se,pokud uvidi vas jako cizi lidi (v dospelosti to je velky problem,ve File vse zustane co prozila jako stene).
Z Fily bude dobry spolecnik,pokud jako stene bude mit vynikajici socializaci.
Preji hodne stesti pro vyberu stenete :palec: .Jarka

• Citovat
  • Upravit
35545
22.10.10 10:30

Ono jsi toho napsala málo v tom úvodním příspěvku, tak se nediv :lol: nemyslím, že by tě někdo kamenoval nebo se na tebe sypal :think: Mě bývá psů, na které nemá majitel čas, nevěnuje se mu,… strašně líto. Chlap si pořídil Československýho vlčáka, dva roky předtím než jsme se poznali, takže se mu moc věnoval, vycvičil, ale … Je mi jí strašně líto, protože ani kdyby se rozkrájel na cimprcampr, tak prostě není schopen ten čas nikde vzít a věnovat se jí. Obzvláště teď co máme malého.
Takhle to vidím já. Nelíbí se mi, ani když si do paneláku berou labradory, …
A na pořady tohoto typu se podívám ráda, proč ne? Nejsem vševěd a je dobré se poučit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5882
22.10.10 10:32
Anonym0 píše:
Ahoj,brazilskou filu mam,skusenosti se psema 16let.
Fila potrebuje duslednou vychovu,ale ne prudkou,tvrdou,vse s ni delat s laskou.Fila se primo zamiluje do pana i jeho rodiny,miluje deti (i ta nase :wink: ).
Fila se nemusi cvicit na obranu,obranarsky pud ma v sobe,tudiz se nedoporucuje jeste nejak obranu nebo agresivitu silneji provokovat,protoze bez varovani dokaze napadnout neznameho cloveka.
Jinak fila je dobrym vychovanim skvely rodinny pes,na cizi lidi (navstevy) bude hodna,ale zavres za navstevou dvere a okamzite zacne hlidat (i kdyz vase zname bude znat),nepusti je zpet do baraku sama od sebe.
Nevidim jediny duvod,proc by jsi si Filu nemela porizovat,kdyz jsi psala,ze na psa cas mit budes a venovat se mu.
Pokud by to tak nebylo,v tom pripade by jsi si nesmela poridit zadneho psa,protoze kazdy pes potrebuje vychovat.
Povidani o file by bylo na dlouho,kazdopadne vyber stene od dobreho chovatele,stene ktere je zvidave,hrave,tleskni pred nim,udelej rychly pohyb,proste cokoliv,uvidis jak pes bude reagovat.
Nesmi byt bazlive,tresouci se,pocurat se,pokud uvidi vas jako cizi lidi (v dospelosti to je velky problem,ve File vse zustane co prozila jako stene).
Z Fily bude dobry spolecnik,pokud jako stene bude mit vynikajici socializaci.
Preji hodne stesti pro vyberu stenete :palec: .Jarka

tak pod toto se muzu podepsat, dobre napsane :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný