Hluboké nádechy u šestiletého dítěte

Anonymní
2.9.26 19:50

Hluboký nádech u dítěte

Ahoj,

dite (6 let) se pravidelně zhluboka nadechuje pusou, dela az hluboký nádech. Nic jiného ji netrápí. Rekla bych, zda to neni spise psychického rázu, je spíše úzkostnější. Nemate s tim zkušenost?

Dekuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2399
3.9.26 02:26

Dech je s psychikou spojený hodně. Když dýcháte správně, stimulujete parasympatikus a jste potom v klidu. Ale pokud člověk dýchá špatně, tedy mělce, rychle, pusou, anebo zadržuje dech, tak bude mít větší tendenci být „na nervy“. Obráceně to funguje taky. Tedy tak, že nervy způsobí zadržený dech, mělké dýchání atd… Dcerka celkově dýchá pusou, anebo zadržuje dech a pak tímhle způsobem lape po dechu? Protože jestli celkově dýchá pusou a ne nosem, tak bych to urychleně řešila, než to na ní začne být vidět. Dýchači pusou vypadají poměrně specificky. Dejte si do googlu „mouth breather face“ a uvidíte, co tím myslím… Řešila bych to buď návštěvou fyzia, kde ji naučí správně dýchat, anebo pokud jí to umíte vysvětlit vy, tak pár dní přelepovat ústa a trénovat to s ní. Přelepit ústa zní dost drasticky, ale pomáhá to. Ono když se jednoduše nemůžete nadechnout pusou, tak začnete dýchat nosem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.26 06:30

@andiedvorakova Dekuji za reakci. Dýchá nosem. Tou pusou spíš jen při tom hlubokém nádechu většinou. Ono se ji to drželo cca před rokem chvili a ted to začlo znovu.

• Citovat
  • Upravit
33
3.9.26 08:06

Já bych to zmínila pediatrovi. Může to být jen nějaký zvyk, ale u dýchání bych chtěla mít jistotu, že za tím není něco jiného. Moje děti to dělají jen když mají ucpaný nos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6055
3.9.26 18:29
@Anonymní píše: Více

Podle mě to je stresem nebo úzkostí. Jestli po nějaké době nastoupila do školky nebo teď nastoupila do školy, hledala bych příčinu v této změně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.9.26 20:37

Může to být buď stres nebo trochu zablokovaná hrudní páteř

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat