Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já bych ho na to určitě nedala. Za mě, je to ještě v pohodě… ![]()
Možná, že u holčičky bych to třeba ještě zvážila, ale jinak ne.
Já si taky myslim, že tohle je v pořádku. Můj syn má ouška stejné a i přes ostatní řeči od druhých, že by jsme s tím něco měli dělat tak to ignoruju 😊
Nemyslim si, ze by potreboval plastiku, jeste do tech usi doroste.
Jinak ja mam odstate jen jedno, v tom veku to bylo dost videt, ale pak se to samo srovnalo, ted pokud na to neupozornim, tak to nikdo nevidi. Takze za me tomuhle klucinovi ted plastiku urcite ne, zbytecne do nej rezat. ![]()
No a nema jeden kutik ust nizsie ako ten druhy, aj to by urcite dobry plasticky chirurg spravil. A co nos? Nezabudni na nos, musi byt dokonale symetricky, spravne velky a otoceny dohora s vyraznym koncom - iba vtedy bude vyzerat inteligentne!
Co keby ste aspon chvilu riesili nieco uzitocne?
Ma take usi ake mu narastli. Svoj ucel plnia tak sa vykasli na plasticku chirurgiu a radsej ho zober na vylet nech nemusi cele dni cumiet do mobilu.
Kazda operacia prinasa nejake rizika (co ti asi ten inteligent to ci to doporucil zabudol zmienit).
Vies o tom ze iste % ludi sa z uplnej anestezy uz nikdy neprebudi?
Vies o tom ze pri plastike moze dojst k infekcii chrupavky co je jednak vazny stav a moze to skoncit tym ze bude mat miesto krasnych usi ake ma teraz ovisnuty plat koze…
Vies o tom ze jeden z vedlajsich ucinkov takejto operacie je strata citlivosti.
Vies o tom ze poloha ktoru nastavi plasticky chirurg sa moze zmenit vplyvom rastu/vyvoja a vznikne asymetria ktoru si urcite budes znova priat korigovat…
Kdybys na to neupozornila, nevšimla bych si toho
Myslim, ze by se to řešit nemuselo, každopádně je důležité, jak to bude syn chtít
Slyšela jsem i o případech, ze se děti kvůli tomu posmívaly. Nechapu to, ale jsem generace, která tohle neřešila ![]()
Já bych ho taky netrápila, podle mě je to zbytečné. Odstate uši vypadají, podle mě, jinak. A co na to říká on? Řekl třeba někdy, že se mu spolužáci/kamarádi smáli?
Určitě bych nešla na operaci kvůli tomu, že se mi někdo smál, nebo by se mi smát mohl. To by spíše ten posměváček měl jít na operaci mozku
ale pochybuji, že by to něčemu pomohlo, blba jen tak nepředěláš. A pediatrovi bych taky doporučila nějakou plastiku, jistě by se něco našlo. Takový bodyshaming se u doktora jen tak nevidí, odstáté uši přece nejsou a ani nemají potenciál nekdy přerůst ve zdravotní problém, ne?
A jemu samotnému ty uši vadí? Už je dost velký na to, aby do toho měl co mluvit. Jestli nemá problém, nechala bych to být. Chodit na zákrok jen proto, že to pojišťovna ještě proplatí, mi v tomhle případě přijde zbytečné.
Kdyby později začal mít nějaký mindrák, tak mu ten zákrok holt zaplatíte nebo si ho pak zaplatí sám.
To se jeste dneska dela? Podle mne ma usi normalni. Ale i kdyby byly odstate, nenapadlo by me posilat dite na plastiku. Nekdo ma odstate usi, nekdo bryle, dneska uz se to snad ani mezi detma tak neresi.
Neteř na tom byla v 9 letech a nic příjemného to teda nebylo, ani u zákroku, dělali jí to v lokálním umrtvení, ani během hojení. Je to bolestivé. Ale ona měla na jednom uchu velký výrůstek a druhé odstáté do pravého úhlu. Tam to mělo význam, tady žádný nevidím.
Neřešila bych to, jak píšou ostatní, ještě do toho doroste. A spíš bych za sebe řekla, že to působí roztomile, tak rošťácky
Max bych se syna zeptala, jestli mu samotnému to nějak vadí, ale podle mě si ani on samotný není ničeho vědom.
@Catalina123 píše: Více
Je teda fakt, že když jsou ty uši souměrný, i když poněkud trochu větší nebo odstátý, tak se s nimi dá vyhrát i soutěž krásy. ![]()
Stačí se mrknout třeba na takovou Anetu Vignerovou. Do té by tenkrát určitě nikdo neřekl, že zrovna ona, tu Miss vyhraje. ![]()
Za mě normální uši, syn to má horší a nikdo mu nic neřekl, ani mě nenapadlo to resit. Teď je starší a přizpůsobí tomu střih vlasů, že se to opticky dost vylepší. Za mě zbytečný zákrok…
Myslite ze syn ma odstate usi ktere by se mely resit plastikou? Pediatr to doporucil, na ORL se divili.. ale objednala jsem ho. Ted zvazuju jestli je to vubec nutne. A pripada mi to jako zbytecny zakrok kdyz nejde o zivot. Je mu 9, do 10 to hradi pojistovna.