Svědění chodidel u batolete

303
2.9.26 08:20

Svědění chodidel u batolete

Holky, prosím o radu a jestli jste měly s dětmi něco podobného.
Synovi se 18.8 udělaly drobné pupínky kolem kotníků/nožiček, které ho vůbec nesvědí a trochu to ma i po lýtkach a stehnech. Doktor nam 28.8 řekl, že jde o 7 nemoc, ale syn neměl nic z priznaku 7 nemoci kromě vyrážky tak se mi to nezda, ani ho nějak víc nezkoumal..včera v noci se probudil s tím, že se drbal na chodidlech, ale pak zase usnul..ale dnešní noc byla hrozná, jelikož se drbal chodidla nonstop a hrozně ho to svědilo. Nevíte co by to mohlo být?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6495
2.9.26 09:35

Jestli to má na obou nohách a nemá žádné jiné příznaky, tak mě napadá jen obuv? Nechodí v sandálkách na boso třeba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
2.9.26 09:38

@Markéta188 že by to měl z bot mě také napadlo, ale nosí je dlouho docela a nikdy problem neměl a bos chodi akorát doma. :nevim: Docela často se mu potili nožky, ale nevim, jestli to může být tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6495
2.9.26 10:10
@ANYk9 píše: Více

Může klidně. Ty děti mají citlivou kůži.
Jako ty pupínky jsou jak štípance od mravence, co teď měla dcera, ale to by do 2 dnů zmizelo.
Akutní to asi nebude, já bych to nechala co nejvíce dýchat a na noc klidně chladivý obklad.

Každopádně jestli si nejsi jista, tak lékař, ale pravděpodobně to bude všude na čekačku. Můj pediatr nám s kožními projevy nijak nikdy moc nepomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2368
2.9.26 10:17

Aspoň fenistil kapky by vám mohl napsat, ať se vyspíte. Mně to připomíná kontaktní alergii, mívám podobné na kovy (včetně antiperspirantů), nebo jako pásový opar. Kožní bývají u tak malých dětí ochotní se na to podívat hned, nebo zkusit někam poslat fotku a zavolat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
2.9.26 10:30

@Markéta188 Je pravda, že mu na chvíli chladivý obklad dnes v noci na chvíli pomohl aspoň. Zvažuji s nim jít na kožní, protože takhle se vůbec nevyspí…i když na kožním to vždycky bývá na dlouhoooo tak to se tam malej picne a já taky, ale aspoň bude bez potíží ☹️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
2.9.26 10:33

@Okta pásový opar mě vůbec nenapadl😐 o alergii jsem přemýšlela taky, ale nic nového co by u nas bylo co by použival přimo nemáme a nebo nějaké nové jídlo taky ne. Děkuji za rady🫶

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9179
2.9.26 10:49

Je to 7 nemoc, svědění dlani a chodidel k tomu patří…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
2.9.26 10:50

@pannda dlaně ho vůbec nesvědí. Pouze plosky nožiček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6495
2.9.26 10:51

@Okta fenistil kapky by měly být volně prodejné. Zkusit se to může :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6495
2.9.26 10:52
@pannda píše: Více

Ale u 7. Nemoci by měl i jiné projevy. Horečka - bolest v krku, celkově pocit nemoci. Zakladatelčino dítě má jen nožičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9179
2.9.26 10:55
@ANYk9 píše: Více

A vyrážka kolem nosu, pusy???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
2.9.26 10:57

@pannda no vůbec právě, žádná horečka ani, je úplně v pořádku ale drbe si jen nohy a to jen plosky nohou. Vyrážku co měl na kotnících tak taky ho to nesvědilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.26 12:51

My měli něco podobného s tím, že se to zhoršilo ještě a v noci to dceru kromě svědění i příšerně bolelo. U doktorky jsme byli několikrát. Nejdřív taky podezření na sedmou nemoc, ale ta to nebyla. Veškeré krevní testy v pořádku. Uzavřelo se to tím, že je to nějaká nespecifická viróza. Dávala jsem Fenistil kapky a gel a chladila a i Nurofen na boelst.

• Citovat
  • Upravit
303
2.9.26 12:54
@Anonymní píše: Více

Ahaa. A za jak dlouho to dceři zmizelo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie