Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ne, rozhodně bych ho na žádnou operaci nebrala. Moc mu to sluší, uši mi přijdou normální. Přečti si zkušenosti těch, co si je nechali přišít. Dlouhá rekonvalescence, některé to šití doživotně bolí. kdyby měl zdravotní problém, tak to za risk třeba stojí, ale takhle mi to přijde zbytečné.
@Černá Madonna píše: Více
Mně to třeba jako vada na kráse vůbec nepřijde a některý lidi to dělá zajímavými. Tady chlapec nemá nic, co by se nějak vymykalo, stejně vyroste a ty uši už mu neporostou, tak se to s velkou pravděpodobností ještě srovná. Takže já bych do toho neřezala ani náhodou a upřímně nechápu, jak to mohl vůbec pediatr navrhnout.
Můj kluk vypadá dost podobně
Nikdy jeho uši nikdo nekomentoval. A nám přijde v normě.
Ve vašem případě si toho všiml i někdo jiný než pediatr?
@Catalina123 píše: Více
To taky moc nechápu, co ho k tomu vedlo, asi nějaký perfekcionista. ![]()
Tenhle klučina je fakt v pohodě. Taky bych to vůbec neřešila. A máš pravdu, že tím někdy člověk může získat na originalitě. ![]()
Jednoznačně na operaci a s věkem to bude jen horší a více viditelné… na plastice pracuji, takže tak nějak vím, o čem mluvim.
@azaleila píše: Více
A v čem je to tak strašné? Přijdou mi to jako úplně normální uši, a když má někdo hodně odstáté… no tak co jako? ![]()
@Semtex píše: Více
No tak nic. Je to na rodicich a na dítěti. Ale má uši velké a neproporční k hlavě, navíc v opravdu ne ideálním postavení, věkem budou působit více a více odstávající od hlavy…
Mně kvůli dceři strašně masíroval pediatr, máma, dospělé okolí..
Byla jsem i nalomená..když jí bylo 5, byla na operaci jeji nejlepší kamarádka ze školky, tak jsem se jen tak mezi řečí dceři zeptala, jestli by je taky chtěla mít takhe. Řekla mi, že takhle přece pohodlně slyší a tím to pro mně zhaslo : )
Má je odstáté víc než tvůj kluk a jedno má o chlup větší.
Ve škole ani na kroužcích se jí nikdo nikdy nesmál. Řekla jsem si, že ji nebudu hnát pod nůž když sama nechce.
Peníze nepeníze.
@Anonymní píše: Více
To je základní kritérium pro operaci - dítě musí samo chtít.
Jsi si jistá? Mě připadá, že spousta malých kluků mají velké odstávací uši a pak k těm uším dorostou.
Dekuji, nedam ho tam 🙂 nikdo se mu jeste nesmal.. jde mu to vic videt kdyz ma kratke vlasy, ted je nosi takhle dlouhe. Kdyz tak si to pak zaplati pozdeji, kdyby mu to vadilo. Ted to ani neresi..
No a čemu to vadí? Proc to mel byt u dítěte důvod k narkóze a operaci? A proč vlastně esteticky zákrok u dětí platí pojišťovna? To by mohla platit i modelaci poprsí matkám po kojeni, ne?
A nemáte spíš profesionální deformaci? A to v žádným případě nechci rýpat, není to útok na vás. Já jen že mírně odstávající nebo velké uši přece nemusí být pro člověka žádný problém, stejně jako velký nos nebo jiné části těla vybočující z průměru. Vždyť kdybychom měli všichni všechno podle nějaké obecné představy, tak bychom byli všichni stejní. A to by se třeba mně vůbec nelíbilo. Třeba můj partner má uši docela ohromné, fakt lopuchy, předkus, počínající plešku a absenci obočí a líbí se mi takový, jaký je. Jsou to jeho typické „poznávací“ znaky a je tím pro mě přitažlivý. A ta moje neteř, která měla vrozenou deformaci uší, měla výrůstek na uchu a tím pádem měla ucho jako slon, měla tam prostě plandavou kůži navíc velikosti dětské dlaně. A kupodivu se jí nikdo nesmál, ani ve školce, ani ve škole. Ale vypadalo to fakt špatně, i jí to dost zavazelo, sama to chtěla a operatérka tu operaci podmiňovala tím, že se počká, až bude sama chtít. Dnes už je ta jinakost vnímaná se mi zdá o dost lépe. Zakladatelka teda vůbec nepíše, co si o tom myslí ten chlapec, to je škoda.
To bude asi z těch důvodů, že deformace uší jsou u dětí nejčastější (to řekla gynekoložka, nepatrála jsem po tom, jestli je to skutečně pravda) a některé děti mají opravdu deformace typu mojí neteře. U ní to bylo viditelné už v děloze na utz. Jako je to estetický zákrok, ale kdybyste ji viděla, tak se tomu nedivíte. A neteř v narkóze ani nebyla, zvládla to s lokálním umrtvením.
Tak to bych řekla, že jde o zcela odlišné záležitosti…
Protože dítě, se s takovým fyzickým problémem nebo „nedostatkem”, už narodí.
Kdežto u dospělého člověka, je jen ve hvězdách, jak na tom všem bude v budoucnu… ![]()
Kdyby všichni lidé takhle přemýšleli, tak jsou snad všechny zdravotní pojišťovny zruinované… ![]()