Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Vždyť mu to sluší… Jestli tyhle estetické zákroky platí pojišťovna, nedivím se, že pak nejsou peníze na důležité veci
Jako ano, má velké a odstávající uši. Ale proč by to měl být problém, to moc nechápu. Přece nemusíme všichni vypadat bezchybně, ne? Jestli se mu nikdo nesměje a on sám to nepovažuje za problém, tak je všechno v nejlepším pořádku. Zatím jsem ani neviděla, že by nějaká žena odmítla muže kvůli výrazným uším, takže hádám, že i do budoucna bude syn v pohodě ![]()
@Catalina123 no ale je docela rozdíl, pokud má neteř ne uchu nejakou plandavou kůži, to uz je určitý “handicap”, protoze to lide bezne nemaji a i té holčičce to vadilo. Tak je dobre, ze moderni medicína umi tohle resit. Ale tady klučina ma dve uplne normalni usi, a krome pediatra a cloveka, ktery pracuje v oboru estetické medicíny, nikdo neřekl, ze by s nimi bylo něco v nepořádku. Tak me opravdu zaráží, ze by odborníci defakto zbytecne hnali pod kudlu uplne normalniho maleho klučinu.
Máš hezkýho klučíka a vůbec by mě nenapadlo, že by měl mít odstálé uši. Já si spíš říkám, proč si moderátor ČT Kubal nenechá to jedno ucho přišít, když se pravidelně zjevuje na obrazovce milionům lidí. Na druhou stranu je to známka jeho sebevědomí, takže
.
@hani28 píše: Více
tady u klučíka bych neřešila.. ale segra byla s neteří a té se smáli i ve škole a ona je opravdu měla odstaté hodně.
Zajimave, nekdo by ho tam rozhodne nedal a nekdo rozhodne dal ![]()
No, uz jsem tu operaci zrusila.
@Anonymní píše: Více
Však v pohodě. Max si to za pár let zaplatíš.
![]()
@azaleila píše: Více
Takze ked s vekom narastie, ale usi nenarastu tak zase budes navrhovat ich zvacsenie? Ja chapem ze platiky su nekonecny business a ked sa ti niekoho podari ziskat tak to pri jednej operacii neskonci, ale bud trosku objektivna - takych deti ako je na fotke su miliony a neije to dovod na chirurgicku opravu.
Ty mas rovnaku dlzku oboch noh? Urcite nie, skoro nikto nieje presne na milimeter sumerny, ked robis na plastike preco si ich nenechas predlzit/skratit na presne symetricky rozmer…
Proste su to zbytocne zakroky ktore neprinasaju nic pozitivne a spustu rizik.
@Semtex píše: Více
Chtěla jsem tím říct, že nejspíš právě kvůli těmto defektům jsou ty operace hrazeny a já si myslím, že je to dobře. Pokud by nebyly hrazeny plošně, tak by musel někdo rozhodovat, co je ještě ok a co už pojišťovna proplatí. A to by pravděpodobně bylo ve finále ještě dražší a náročnější, než to proplácet plošně, nejspíš to není nějak závratná položka, jinak by se pojišťovny cukaly (viz třeba zmenšení prsou ze zdravotních důvodů na pojišťovnu, je to běhačka po doktorech a člověk musí přinést důkaz, že mu to skutečně působí potíže).
Ano, odstáté a výrazné je má, ale za mě je to ještě v normě. Nevím, jestli bych si toho nějak výrazněji všimla, kdybych syna viděla ve skutečnosti a nebyla „předvarovaná“, že se mám soustřeďovat na uši ![]()
@IcePlanet7 pravda, taktéž obličej nemá nikdo dokonale souměrný… nebo se děti dětem posmívají často kvůli vysokému čelu, tak možná začněme čela detem zkracovat nebo dávat speciální helmičky. Jak přijdou do ordinace s miminem rodiče, co mají vysoké čelo, mělo by se to řešit, že🤓
@Catalina123 ja si myslim, ze kdyby lidi nebyli na sebe navzájem hnusni, spousta problému by vubec nenastala. Chapu, ze chirurgové potřebují hodně praxe, aby byli připraveni i na závažné a komplikované případy, ale platit estetickou chirurgii dětem z veřejných financí mi přijde úplně mimo. To uz by se mela radeji platit rovnátka, protoze špatně postaveni zubu může mít i zdravotní dopady. Ale špatné postaveni usi? Navíc společensky “přijatelnější” je pro ty vševědoucí pitomce clovek, ktery ma odstáté uši, ale bezvadný chrup, než clovek se špatnými zuby a rovnýma ušima.
@Semtex píše: Více
Tak to teda slyším poprvé, že by se někdo někomu posmíval zrovna kvůli vysokému čelu…
![]()
Ale je bohužel fakt, že když děti chtějí za každou cenu někoho ponižovat nebo zesměšňovat, tak si k tomu najdou kterýkoliv jiný důvod. ![]()