Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše: Více„Plachťáky”… tak to je přesně to, o čem jsem tu už psala. Nevím, kolik je ti let, ale od dospěláka, celkem smutné.
PS: myslím tím, že už o tom všem, ten dotyčný, může sám rozhodovat.
@azaleila píše: Více
Ja? Jediny kto sa tu strapnuje si ty! Porovnavat rozstep „Takže u dítěte s rozštěpem by zákroky pojišťovna hradit neměla, jo?“ co je fyzicka vada ktora ta KAZDY DEN OBMEDZUJE v realnom zivote s tym ze dieta na fotke ma voci priemeru usi odstate o mozno 1mm viac co ho NIJAKO NEOBMEDZUJE v beznom zivote, mozno mu to naopak este trochu zlepsuje pocutie? To ako fakt ako lekarka nevidis rozdiel?
Nechapem o co ti ide? Plasticka chirurgia ma zakaznikov ako nikdy, cakaju sa na vas fronty tak nemas potrebu si takto trapne zhanat zakaznikov.
A rozdiel medzi plastickou a estetickou chirurgiou nikto nechape koli ludom ako ty, ktory uz nevedia co by v honbe za prachami vymysleli. Ciste esteticke operacie ktore nemaju nijaky vplyv na kazdodenny zivot prekvalifikovali na plasticke operacie aby mali este viac zakaznikov! Nechavaju si posielat ludi od obvodakov ktory su perfektne zdravy a nic im nieje a to vsetko len preto aby nahrabali co najviac penazi.
Zhodov okolnosti mame v rodine estetickeho chirurga a zrovna posudkoveho a teda tie jeho pribehy su fakt spickove
akurat skoda ze tu ich rozpravat nemozem ![]()
Prepac, ale zrovna od teba som to co tu predvadzas necakal!
Příspěvek upraven 04.09.26 v 09:01
@azaleila píše: Více
Já tyhle jeho příspěvky ignoruju. Vždycky vyplodí nudný román, který se nedá číst. ![]()
@hani28 píše: Více
Samozřejmě že se to dělá
a řeší to děti, já sama jsem na tom byla a dodnes vyčítám rodičům že to neřešili… šla jsem na to v dospělosti a to už se musí hradit, u holky bych to určitě řešila u kluka nevím.. ale proč ne je to zákrok jednoduchý i kdyby to dítě o tom občas pak přemýšlelo stojí to za to na to jít než mít komplex, zakladatelko vem ho na to..
Nevím, jestli bych to zakladatelce doporučila. Podle fotky ne.
V mém okolí je holčina, která to řešila, když byla mladší. Teď je větší a má hodně vlasů. Podle mě si nikdo ničeho nevšimne. A je to fakt hezka holka.
Příspěvek upraven 08.09.26 v 23:37
@Vanilkaaa píše: Více
Tak asi jde hlavně o to, kdo zrovna tohle, považuje za nějaký závažný „komplex”, který by mu stál za případné komplikace, s tímto chir. výkonem spojené… ![]()
@Sára 1 píše: VíceŠkoda, že jsi svůj příspěvek nakonec upravila zrovna v tom, co by někomu možná pomohlo, takový chir. zákrok zvážit…
Operace se dělá u nás pod narkózou. V nemocnici se zůstává více dní, není to na jeden den. Ale samozřejmě nevím, jak to funguje jinde. Je potřeba více prohlídek po operaci. Uši musí být dost dlouho přivázané k hlavě, aby se to neuvolnilo. Poté ještě určitě na spani celenka. Nevím, jak dlouho trvá, než má dítě svůj obvyklý rezim, sport… Určitě to není hned. Lékaři radi jít na operaci v obdobi, kdy dítě přestupuje jinam - třeba v období prázdnin. Pokud se dítěti smějou třeba ve školce, pak jde na operaci v léte a do školy nastupuje už úplně jiné dítě. I když zná některé děti, tak ta pauza také pomáhá. Pojišťovna to proplácí do věku, kdy je nejideálnější operaci provést. Čím je pak dítě starší, tím více je to prý bolestivé.
Operace nemusí dopadnout podle představ. I to je riziko.
Velké a nesouměrné uši mohou mít vliv na nošení brýlí. Někdo je nemůže mít vůbec, padají.
@Vanilkaaa píše: Více
Tak tohle dite to asi neresi, sama zakladatelka si neni jista a premysli nad tim jen proto, ze to zminil pediatr. A musi se ptat cizich dospelych, misto aby se zeptala sveho ditete.
@Černá Madonna píše: Více
Presne tak. Ty male deti to opravdu samy neresi, berou kazdeho jaky je. A starsi to pak slysi doma od rodicu (nebo od starsich deti, ktere to zas maji od rodicu) a tak taky zacnou urazet. Ten ma plachtaky. Ten ma blbe jmeno. Skarede vlasy, bryle, ta je tlusta. Tohle u kluka nevadi ale u holky ano.
Staci tady videt diskuze o jmenech. Kolik ruznych zvlastnich jmen deti slysi ve skole a neresi. A tady dospele zeny resi, jake hanlive prezdivky dite dostane. A to stejne o usich. Chudaka kluka ani jeho kamarady to asi ani nikdy nenapadlo. A pediatr na to musi zacit upozornovat. A dite zacne premyslet a mit komplexy.
Kluk je šikovný a rozhodně bych ho s operací neotravovala…
Zbytečná bolest.
Chlapec má pěkné plachtaky. Ale u kluka je to asi jedno. Já na operaci byla v pěti letech. Ležela jsem kvůli tomu skoro měsíc v nemocnici. Mám v uších snížený cit, tak jsem si je občas jako malá popálila fénem. Jinak mi vadí ten tvar po operaci, že to jde poznat. Nebo aspoň dřív šlo. Ale než si uši celý život zakrývat vlasy, to je asi lepší ta operace.