Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No začni a nastav level upřímnosti a zranitelnosti a uvidíš jestli se přidá, když se pak zeptáš a „jak to máš ty?“
V okamžiku kdy nevíš jak na to, tak zvaž třeba tuhle „společenskou hru“ a zkuste to s pomůckami.
Jestli ti jako chlap muzu poradit, preber jeden vecer iniciativu, trosku jej opij a pak mu udelej striptiz s nejakym spodnim pradlem a poseptanim do ucha: dnes ti splnim kazde tvoje sexualni prani.
Ohledne nejake hlubsi komunikace bych asi netlacil na pilu. Nekomu trva, nez se otevre. Zkus treba nejaky intelektualni film a pak se ho zeptej, co si o tom mysli.
@Ou děkuji za radu a za tip na karty, vypadá do fajn, poslechnu i ty podcasty. Rozhovory s lidma, co mám ráda. Zakl.
@Muz007 to se obavam, ze by byla trochu krec. Vlastne jsem se ho zeptala jednou, co by chtel v sexu a nevedel. Ale v pohode, ja taky nemam nejaky konkretni predstavy. To spis vyplyne podle nalady a situace.
Povidat si o nazorech na film/nejake kontroverzni tema problem nemame. Kdyz se to netyka nas a naseho zivota, tak to neni problem neco rozebrat.
Bez te hloubky to podle me dlouhodobe nepujde.
Nezbyde, nez zacit s tim sama, snad se aspon trochu chytne.
Ale jeho naturu (doteky, uzavrenost) podle me nezmenis.
@Lucie_Sx taky si myslím. Snad nám pomůže, až spolu teď pojedeme na delší dovolenou, tam bychom se na sebe snad mohli víc napojit. Zároveň mi ale vyhovuje, že je takový klidnější narozdíl od mých ex, kteří sice byli víc otevření, zato leckdy hulváti. Asi nelze mít vše.
Mám partnera asi skoro rok. Je fajn, cítím se s ním bezpečně, v pohodě, máme hodně společné zájmy, je ke mně pozorný atd., fungujeme v praktických věcech, chodíme na rande, byli jsme spolu na několika kratších dovolených, máme si o čem povídat. Zároveň mám ale pocit, že je to všechno takové povrchní, že v našich rozhovorech není moc hloubka, že se moc nebavíme o nás, o sobě, přijde mi, že po roce o něm vím málo, třeba ani nevím, jaké měl vztahy přede mnou. O tom co koho štve, co by v životě chtěl do budoucna, co by chtěl člověk v sexu. Atd atd. Občas něco načnu, odpoví mi, ale přijde mi, že se ta diskuze pak už nikam dál nerozvíjí. Já zas nechci být na něj moc… on je takový, že mi třeba přijde, že málo spontánní, nemluví sprostě, snad by si přede mnou ani nekrknul, natož něco horšího. Sex spíš potmě. Málo dotyků mimo postel, skoro žádné líbání. Dá se to zlepšit? Mám to začít nějak řešit já? Půjde to vůbec? Záleží mi na něm. Já s tím nikdy neměla problém, pokud jsem měla otevřeného partnera, jsem pro každou diskuzi a špatnost. Ale tady se nějak nedokážu naladit, překonat ostych
je nám kolem 35. Anonym prosím.