Hlučná pračka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Hlučná pračka
Ahoj všem,
jdu sem opět pro radu..posledních pár pracích cyklů jsem si všimla, že pračka začala být hlučnější než dříve. Je stará cca 5 let, značka Samsung. Opravdu si neuvědomuju, že by byla dřív tak šíleně hlučná. Máme malou koupelnu a kdykoliv tam vejdu během praní, tak se tam skoro nedá být, jak pračka „řve“ když jede na nejvyšší otáčky.
Je možné, že by se něco začalo opotřebovávat? Vůbec tomu nerozumim, jestli je zanesené topné těleso nebo v háji řemen.
Jinak pere normálně, nevšimla jsem si ničeho jinýho, jen ten hluk mě lehce děsí.
Nestalo se někomu něco podobného, nemáte zkušenost čím by to mohlo být?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mamce takhle začala pračka rachotit když se jí tam pohnulo nějáké to závačí či co ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nám takhle začla rachotit, když šla už celkově do háje stářím. Měly jsme jí cca devět let.Byl to Siemens. ![]()
- Citovat
- Upravit
To může být víc věcí, pokud je to ve vyších otáčkách tipla bych si na ložiska, ale spíš se připrav i na variantu nové pračky, dnes se dělají tak, že se začnou serinkat těsně po záruce
![]()
- Citovat
- Upravit
No to snad ne..je fakt max. 5 let stará a stála skoro 15 tisíc
![]()
To mě odvezou do Bohnic, jestli odejde.
No já právě nevim, jestli zkontaktovat nějakýho opraváře, nikoho známýho nemám, takže by šlo o úplně cizího člověka, nebo ještě počkat, co to bude dělat dál. Ale abych jí právě tou mojí nečinností vážně neposlala do sběrny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dragobella raději opraváře hned, nám nedávno odešla pračka těsně po záruce
a prý ted pračka co žije víc než 5 let je skoro zázrak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dragobella píše:
Ahoj všem,jdu sem opět pro radu..posledních pár pracích cyklů jsem si všimla, že pračka začala být hlučnější než dříve. Je stará cca 5 let, značka Samsung. Opravdu si neuvědomuju, že by byla dřív tak šíleně hlučná. Máme malou koupelnu a kdykoliv tam vejdu během praní, tak se tam skoro nedá být, jak pračka „řve“ když jede na nejvyšší otáčky.
Nestalo se někomu něco podobného, nemáte zkušenost čím by to mohlo být?
Je možné, že by se něco začalo opotřebovávat? Vůbec tomu nerozumim, jestli je zanesené topné těleso nebo v háji řemen.
Jinak pere normálně, nevšimla jsem si ničeho jinýho, jen ten hluk mě lehce děsí.
To budou ložiska. Hlavne, jestli to dělá i když je prázdná. Mě to dělalo bordel tak dlouho, dokud se ty ložiska neroszypaly uplně (resp. neucpaly rzí). Pak jsem je vyměnil i se simerinkama a řemenem a pračka v pohodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Volat opravu, při nejlepším přímo ze Samsungu, aby nebyl kdyžtak problém s nějakým „neoprávněným zásahem“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jakýkoliv stroj začne být na 90% hlučný v momentě, kdy má vymačkaná ložiska nebo ozubená kola (ještě bych připustil vytahaný řemen, ale to většinou ne.) Každopádně to chce autorizovaný servis, nejdřív diagnostiku (ať ti řeknou, co pračce vlastně je), vyžádat si odhad ceny opravy a co nejdříve opravit. Pokud to budou „jenom“ ložiska, tak může oprava stát přes tisícovku nebo přes dva tisíce, ale to jenom střílím od boku. Servisák ti to řekne přesněji.
(Tím chci říct: připrav se na to, že při kumulaci více závad najednou můžeš s cenou opravy skončit i na polovině kupní ceny pračky.)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dragobella píše:
Ahoj všem,jdu sem opět pro radu..posledních pár pracích cyklů jsem si všimla, že pračka začala být hlučnější než dříve.
Dobrý den, tady on-line servis praček. Rádi Vám pomůžeme, popište co je slyšet:
1. cink, cink (jedná se o prací cyklus doplněný o mince, které nechal Váš muž v kapsách kalhot)
2. mňau, wau (jedná se o prací cyklus doplněný o vaši micku/mikeše ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dragobella taky mi to dělalo a byla v hájji ložiska, oprava by byla za 1800 i s prací, ale že jsme to dlouho tak nechali dělat, byla v háji i hřídel tudíš pračka v čoudu, bylo jí 8 let. tak jsem si od opraváře za 3000 koupila repasovanou s dvouletou zárukou. doporučuju co nejdřív volat servis, může to být i blbina ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To budu ložiska, mě takto začala rachotit pračka ještě v záruce, přišel servisák a oprava stála vč. práce 4 tis. ale naštěstí to bylo v záruce tak poslal fakturu prodejci.
určitě volej opraváře hned, já s tím taky prala ještě nějakou dobu než jsem se rozhoupala ho zavolat, bála jsem se že mi odveze pračku a budu bez ní, byla jsem zrovna před porodem, ale bylo to horší a horší, pak teda přišel, seřval mě na tři doby že už byli ipřípady že v těch nejvyšších otáčkách se utrhl buben a rozmlátilo to koupelnu, že nesmím pračku pouštět když nejsem doma a že musím jí vypínat jakmile to začne třískat. šlo o to že jsem nechtěla aby pračku odvezli na dlouho, právě kvůli toho porodu, takže mezitím objednal díly a jak jsem byla v porodnici tak jí odvezli a den po návratu z porodky mi jí dovezli opravenou. ale fakt bacha na to, čím déle to bude mlátit tím bude oprava dražší a může se něco stát
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dragobella Take jsme takhle uz po zaruce odrovnali pracku. Byla to loziska, ale protoze by se musel vyndat cely ten vnitrek, nebot nemela sundavaci zadni viko, aby se tam servisak dostal, oprava by stala kolem 4tis, takze jsme koupili novou za 5 a bylo to
. A mame 7 let zakuky
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dragobella To už tak je… dnešní spotřebiče tolik nevydrží a jsou mnohem víc zatěžované… zkus nějakého servisáka, jeslti by neporadil, třeba by to byla maličkost…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit