Hlučné dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.8.23 17:34

Ach jo, to je teda těžký :(. Já to chápu, naprosto, ale chápu i sousedy zvlášť jestli neví o co jde. My třeba máme problémové sousedy co dělají hluk, a taky jsem šla za pronajimatelkou, protože co já se budu s někým pro mě úplně cizím dohadovat, bůhví jak se ke mě bude chovat…kdyby to mělo zdravotní důvody, samozřejmě to podám mnohem citliveji a budu se snažit spíš hledat řešení. Já bych to třeba ale taky řešit musela, mám dítě malé s velkými problémy se spaním, takže já spím extrémně málo, což to ty asi taky. Takže když v té chvilce co zrovna spát můžu mě někdo vzbudi, je to celkem průšvih, protože ono spát tři hodiny nebo dvě hodiny nebo vůbec je sakra rozdíl že jo. Moc držím palce aby se to vyřešilo.

• Citovat
  • Upravit
13150
9.8.23 17:38
@Dana066 píše:
Napsala bych na nástěnku, jak se věci mají, že se omlouváte. A léky pokud možno hned. Bude to lepší i pro dceru. Bude přes noc spát a přes den to s ní bude taky lepší. Nevím, jestli usne ve dne tou únavou, když nespí přes noc. Pokud ne, určitě má přes den špatnou náladu a hůř nebo neochotně s Vámi spolupracuje.

Na nástěnku bych to nepsala. Každému bych napsala extra dopis s jeho jménem, dala bych to do obálky a do schránky.
Tohle mi je proti srsti, aby něco takového viselo veřejně.
Dcera je člověk a ne nějaké zvířátko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5944
9.8.23 17:50

Nechala bych zpět nasadit léky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.23 18:23
@Anonymní píše:
V prvé řadě jste měli informovat společenství vlastníků nebo minimálně jejich předsedu. Alespoň v bytech okolo vás by měli být lidé informováni.
Jinak vítej v realitě mnoha rodin, které mají doma hlučného autistu, a kteří nemají doposud vlastní bydlení. Ano, rodiny s takovými dětmi se velmi často stěhují.
Takto se z bytu stěhovali i manželé Třešňákovi (zakladalé sdružení Děti úplňku), kteří si pořídili na hypotéku raději dům.
A jinak upozorňuji všechny, kdo zde přispívají a mají bezmeznou víru ve funkčnost medikamentózní léčby u autistů, že někteří autisté jsou vůči jakékoliv medikaci rezistentní. Potvrzeno mnoha lety přímé zkušenosti i pedopsychiatry, se kterými jsme měli možnost se na naší cestě potkat.
Lidé, bez přímé zkušenosti péče o autistu, mají dost často zkreslené představy, které se naprosto rozcházejí s realitou.
Můžeš se dostat do situace, kdy na vás někdo ze sousedů zavolá PČR při dceřině nočním záchvatu nebo přijde anonymní udání na OSPOD.
A to ti píšu z pozice matky agresivního, pubertálního dítěte s autismem, které nemá zasažený intelekt. Také nechápu lékové prázdniny, pokud jste měli to štěstí, že medikace alespoň částečně fungovala.
Doufám, že máš doma průkaz pro osoby s PAS a k tomu vytištěnou alespoň jednu zprávu od odborníků, ke kterým s dítětem dochazíte. Neinformovat okolí je zásadní chyba. A smiř se i s tím, že některé ze sousedů i dalších lidí nemusí vaše situace vůbec zajímat.

U nás nic jako společenství vlastníků není. A lidé okolo nás v bytě se neustále mění. Přiznávám však, že mě tahle možnost nenapadla, protože jsem žila v domnění a byla opakovaně ujišťována, že o nás nikdo neví ve smyslu, že není žádný hluk. Doposuď nebyl žádný problém. Asi tu bydleli toleratnější sousedé nebo či co.

Kdyby tomu tak nebylo, již dávno bych dala koberec i jinam než do dětského pokojíčku. Pravděpodobně do celého bytu. Jen doufám, že to alespoň trochu pomůže.

Bere se e-mail jako vyzva před případnou výpovědí z nájmu? Pronajímatel neřekl do jaké doby chce sjednat nápravu. A nevím, jestli se v tomhle případě bere, že by měla být sjednána okamžitě. Jak je to s nápravou hluku, pokud dítě ruší? Tento problém jsem četla ve více tématech, ale nebylo v nich řečeno, jak postupovat v takových případech a v rámci jaké časové prodlevy.

• Citovat
  • Upravit
3792
9.8.23 18:34
@Anonymní píše:
U nás nic jako společenství vlastníků není. A lidé okolo nás v bytě se neustále mění. Přiznávám však, že mě tahle možnost nenapadla, protože jsem žila v domnění a byla opakovaně ujišťována, že o nás nikdo neví ve smyslu, že není žádný hluk. Doposuď nebyl žádný problém. Asi tu bydleli toleratnější sousedé nebo či co.

Kdyby tomu tak nebylo, již dávno bych dala koberec i jinam než do dětského pokojíčku. Pravděpodobně do celého bytu. Jen doufám, že to alespoň trochu pomůže.

Bere se e-mail jako vyzva před případnou výpovědí z nájmu? Pronajímatel neřekl do jaké doby chce sjednat nápravu. A nevím, jestli se v tomhle případě bere, že by měla být sjednána okamžitě. Jak je to s nápravou hluku, pokud dítě ruší? Tento problém jsem četla ve více tématech, ale nebylo v nich řečeno, jak postupovat v takových případech a v rámci jaké časové prodlevy.

Protože dítě dělá hluk tě vyhodit nemůže. Ale nejspíš máš smlouvu na dobu určitou, tak ti ji prostě neprodlouží :nevim: takže je to o dohodě vás dvou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3797
9.8.23 18:36

No, oni si lidé nebudou stěžovat tobě, ale majiteli bytu, který ho pronajímá. Mně si také stěžovali na podnájemníky, kteří byli v noci hluční, a nešli rovnou na ně. V některých i cihlových domech je všechno slyšet, možná i víc, než v celém paneláku. Musíš dítě holt na noc uklidnit, jít za doktorkou, ať jí dá léky již i nyní o prázdninách. Nikdo není zvědavý na hluk v době nočního klidu, když se má vyspat a jít druhý den do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.23 18:43

Až teď jsem si všimla, že léky byly vysazeny z důvodu dovolené lékařky. To je nějaký nový standard u lékařů, kteří pracují plně na pojišťovnu? Nám píše lékařka vždy dle potřeby balení napřed, i když máme doma ještě zbytky nenačatých balení, abychom toto nemuseli řešit.
Výpadek může být v lékárně a ke všem lékům neexistuje podobná alternativa. S normálním lékařem se domluvíš a je schopen léky napsat tak, aby pokryly jeho dovolenou.
Mně to celé začíná připadat jako další podklad pro článek, který vyjde v brzké době na iDnesu. Příběh začíná mít mnoho trhlin a nesrovnalostí, tím pro mne tedy končí.

• Citovat
  • Upravit
10.8.23 11:21

Něco mi vrtá

Pokud máte možnost, hledejte nového dětského doktora. Neměla bych k této paní doktorce důvěru. Původní léky zcela nefungují, tak se na léto vysadí kvůli její dovolené? Nepokládám to za profesionální přístup. Ale Vy jste na to přistoupila, přece jenom znáte lépe situaci.
Po vysazení může mít děcko další větší problémy a kde budete běhat po pohotovosti? Každý běžný praktický lékař má za sebe sjednanou náhradu. U dětského psychologa - psychiatra bych viděla podobný postup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová