Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Upřímně, šla bych za lékařkou, ať nasadí nové léky okamžitě.
Je mi líto, že jsi v těžké situaci s nemocnou dcerou.
Ale mně by tvoje vysvětlení nezajímalo a rozhodně bych neměla trpělivost kdoví do kdy.
Prostě to vyřeš hned a nebo hledej bydlení, kde budete bokem.
@Mariane.B píše:
Upřímně, šla bych za lékařkou, ať nasadí nové léky okamžitě.
Je mi líto, že jsi v těžké situaci s nemocnou dcerou.
Ale mně by tvoje vysvětlení nezajímalo a rozhodně bych neměla trpělivost kdoví do kdy.
Prostě to vyřeš hned a nebo hledej bydlení, kde budete bokem.
přesně tak, lidi, co vstávají ráno do práce, nezajímají problémy s dcerou - oni se potřebují vyspat
Souhlasím, řešit s lékařkou a urychleně. Ačkoli je tvoje situace opravdu nepříjemná a pochopitelná, pokud má člověk jen trochu empatie, tak to ale neznamená, že musí ostatní nájemníci celé noci poslouchat řev a záchvaty ![]()
Lidi jsou casto srabi a radeji si pujdou stezovat pronajimateli, nez tobe do oci. Je jednodussi prehodit tu vec na nekoho dalsiho. Ackoli asi tvou situaci chapou.
Máš to opravdu těžký a věrim, že hluk neděláš schválně. Zároveň bys ale neměla zlehčovat úroveň toho hluku. Velmi pravděpodobně bude stížnost od více lidí. Navíc pokud by to bylo ojedinělé, tak se nikdo nebude stěžovaním obtěžovat, ale asi už to pro ostatní není únosné.
Z jakého důvodu lékařka vysadila léky na prázdniny?
@Eowyn01 píše:
Lidi jsou casto srabi a radeji si pujdou stezovat pronajimateli, nez tobe do oci. Je jednodussi prehodit tu vec na nekoho dalsiho. Ackoli asi tvou situaci chapou.
Tak to vzdy neni, nasi meli problem se sousedy, kteri meli psa. Absolutne nesocializovany chudak, ktery stekal za dvermi a kdyz nekdo prochazel kolem dveri tak malem proskocil dvere. Stene nejakeho krizeneho rozvajlera. Agresivni, po kazdem vyjizdel. Sousedka jen, to je stene, musite si zvyknout. No ve finale po me vystartoval, tak jsem si stezovala pronajimateli. Taky nic neudelal, pry najem plati vcas, takze co. Psa uz nemaji pac tezce pokousal clena jejich rodiny, uprimne nastesti ![]()
Napsala bych na nástěnku, jak se věci mají, že se omlouváte. A léky pokud možno hned. Bude to lepší i pro dceru. Bude přes noc spát a přes den to s ní bude taky lepší. Nevím, jestli usne ve dne tou únavou, když nespí přes noc. Pokud ne, určitě má přes den špatnou náladu a hůř nebo neochotně s Vámi spolupracuje.
@lilith1 píše:
Tak to vzdy neni, nasi meli problem se sousedy, kteri meli psa. Absolutne nesocializovany chudak, ktery stekal za dvermi a kdyz nekdo prochazel kolem dveri tak malem proskocil dvere. Stene nejakeho krizeneho rozvajlera. Agresivni, po kazdem vyjizdel. Sousedka jen, to je stene, musite si zvyknout. No ve finale po me vystartoval, tak jsem si stezovala pronajimateli. Taky nic neudelal, pry najem plati vcas, takze co. Psa uz nemaji pac tezce pokousal clena jejich rodiny, uprimne nastesti
Taky pisu casto, ne pokazde. A stezovat si nekomu do oci na postizene dite a na asocialniho psa se neda srovnavat. A to prave z duvodu, ze za to, ze se ji narodila mentalne retardovana autistka, zakladatelka nemuze, ale kdyz si nekdo poridi psa, na ktereho nema a ktery ohrozuje okoli, za to muze jen ten konkretni clovek. ![]()
@Tosidelassrandu píše:
Máš to opravdu těžký a věrim, že hluk neděláš schválně. Zároveň bys ale neměla zlehčovat úroveň toho hluku. Velmi pravděpodobně bude stížnost od více lidí. Navíc pokud by to bylo ojedinělé, tak se nikdo nebude stěžovaním obtěžovat, ale asi už to pro ostatní není únosné.Z jakého důvodu lékařka vysadila léky na prázdniny?
Bohužel jsem nevěděla o tom, že by úroveň hluku byla vážnější než je. Bydlíme ve starém činžovním domě, kde běžný provozní hluk není slyšet. Potvrzeno od několik lidí, kteří s dcerou pomáhají.
A pokud mi nezaklepou na dveře či mně nezastaví na chodbě, tak nevím, že už jde nadměrný hluk. Bylo to pro ostatní neúnosné, to chápu. Jen bych uvítala, kdyby namísto stížnosti pronajímateli by o tom, že je to ruší dali vědět nejdříve mně.
Léky ji na prázdniny byly vysazeny z důvodu dovolené lékařky. Poslední léky, co dcera měla na uklidnění ji způsobovaly agresivní tendence namířené proti sobě.
@Anonymní píše:
Bohužel jsem nevěděla o tom, že by úroveň hluku byla vážnější než je. Bydlíme ve starém činžovním domě, kde běžný provozní hluk není slyšet. Potvrzeno od několik lidí, kteří s dcerou pomáhají.A pokud mi nezaklepou na dveře či mně nezastaví na chodbě, tak nevím, že už jde nadměrný hluk. Bylo to pro ostatní neúnosné, to chápu. Jen bych uvítala, kdyby namísto stížnosti pronajímateli by o tom, že je to ruší dali vědět nejdříve mně.
Léky ji na prázdniny byly vysazeny z důvodu dovolené lékařky. Poslední léky, co dcera měla na uklidnění ji způsobovaly agresivní tendence namířené proti sobě.
Tohle je ale hrozně těžký. Určitě s tebou sousedé maximálně soucítí, ale zároveň potřebují svůj klid. Pro mě by bylo taky těžký nastoupit na matku postiženýho dítěte a konfrontovat jí s takovou nepříjemnosti.
Jinak my třeba bydlíme v úplně nové bytovce, vše je z betonu, perfektně odhlučněné, ale v noci třeba brečící dítě od sousedů slyšíš, jakoby to bylo vedle v místnosti. Tobě to třeba tak nepřijde, protože ostatní sousedé v noci spí a nevystavují tě tomu hluku. Opravdu nevěřím, že by si někdo stěžoval, kdyby to už fakt bylo za hranou.
@Tosidelassrandu píše:
Tohle je ale hrozně těžký. Určitě s tebou sousedé maximálně soucítí, ale zároveň potřebují svůj klid. Pro mě by bylo taky těžký nastoupit na matku postiženýho dítěte a konfrontovat jí s takovou nepříjemnosti.
Jinak my třeba bydlíme v úplně nové bytovce, vše je z betonu, perfektně odhlučněné, ale v noci třeba brečící dítě od sousedů slyšíš, jakoby to bylo vedle v místnosti. Tobě to třeba tak nepřijde, protože ostatní sousedé v noci spí a nevystavují tě tomu hluku. Opravdu nevěřím, že by si někdo stěžoval, kdyby to už fakt bylo za hranou.
Upřímně ani nevím, jestli sousedé o tom vědí. Pronajímatel ano. Tady se nájemci velmi často mění. Dovolím si říct, že jsme jedny z mála dlouhodobých nájemců, kteří platí nájem a služby řádně a včas. Byt udržují v čistotě a nijak ho nedevastují.
Pokud sousedi v noci nerozbíjí podlahu či nevrtají do zdi, tak vážně nic není slyšet. Alespoň já nikdy nic neslyšela. A nepředpokládám, že vždycky každý v noci spí.
Ale, na tom až tak nezáleží. Jde mi o to, co dál. Kam se případně obrátit. I když se hned nasedí léky, neznamená to, že je vyhráno. A může opravdu přijít situace, kdy dostanem výpoveď z nájmu. Pokud by na to i přes všechna opatření a snahu došlo, co dál?
Bylo problemátické něco sehnat. Samotnou ženskou s nemocným dítětem moc pronajímatele nechtějí.
Pozn. Holčičce je šest let.
@Anonymní píše:
Bohužel jsem nevěděla o tom, že by úroveň hluku byla vážnější než je. Bydlíme ve starém činžovním domě, kde běžný provozní hluk není slyšet. Potvrzeno od několik lidí, kteří s dcerou pomáhají.A pokud mi nezaklepou na dveře či mně nezastaví na chodbě, tak nevím, že už jde nadměrný hluk. Bylo to pro ostatní neúnosné, to chápu. Jen bych uvítala, kdyby namísto stížnosti pronajímateli by o tom, že je to ruší dali vědět nejdříve mně.
Já bych toto po zkušenostech nikdy nedělala. Ono pokud to nepomůže, tak pak daný člověk ví, kdo to byl.
@Mariane.B píše:
Já bych toto po zkušenostech nikdy nedělala. Ono pokud to nepomůže, tak pak daný člověk ví, kdo to byl.
Ano, já chápu, že se dotyčná osoba může obávat případné negativní konfrontace. Ale je poněkud nepříjemné, když se o případném problému dozvíte až když vám někdo hrozí ukončením nájemní smlouvy.
A to jsem včera svého pronajímatele potkala a vysvětlila mu situaci. Říkal, že si stěžovala sousedka nad námi. Dnes ráno mi přijde e-mail o tom, že jsou na nás opakované stížnosti a že by nám mohla být také vypovězena smlouva.
Nevím, co si myslet o lidech, kteří kolem vás chodí a říkají, že je vše v pořádku a pak vám něčím hrozí.
A kdyby ten soused/sousedka, co si stěžují na hluk při pozdravu prohodili větu: „U vás je nějak v noci rušno…“, tak bych věděla, že dcera dělá větší hluk než se myslela a snažila se jí více krotit a hledat řešení.
Takhle jsem akorát tak vystresovaná a musím se obávat každého sebemenšího hluku, aby nás každým dnem nevystěhovali.
V prvé řadě jste měli informovat společenství vlastníků nebo minimálně jejich předsedu. Alespoň v bytech okolo vás by měli být lidé informováni.
Jinak vítej v realitě mnoha rodin, které mají doma hlučného autistu, a kteří nemají doposud vlastní bydlení. Ano, rodiny s takovými dětmi se velmi často stěhují.
Takto se z bytu stěhovali i manželé Třešňákovi (zakladalé sdružení Děti úplňku), kteří si pořídili na hypotéku raději dům.
A jinak upozorňuji všechny, kdo zde přispívají a mají bezmeznou víru ve funkčnost medikamentózní léčby u autistů, že někteří autisté jsou vůči jakékoliv medikaci rezistentní. Potvrzeno mnoha lety přímé zkušenosti i pedopsychiatry, se kterými jsme měli možnost se na naší cestě potkat.
Lidé, bez přímé zkušenosti péče o autistu, mají dost často zkreslené představy, které se naprosto rozcházejí s realitou.
Můžeš se dostat do situace, kdy na vás někdo ze sousedů zavolá PČR při dceřině nočním záchvatu nebo přijde anonymní udání na OSPOD.
A to ti píšu z pozice matky agresivního, pubertálního dítěte s autismem, které nemá zasažený intelekt. Také nechápu lékové prázdniny, pokud jste měli to štěstí, že medikace alespoň částečně fungovala.
Doufám, že máš doma průkaz pro osoby s PAS a k tomu vytištěnou alespoň jednu zprávu od odborníků, ke kterým s dítětem dochazíte. Neinformovat okolí je zásadní chyba. A smiř se i s tím, že některé ze sousedů i dalších lidí nemusí vaše situace vůbec zajímat.
Dobrý den,
již nějaký ten pátek bydlíme v nájemním bytě. Mám dceru s těžkým ADHD, autismem, MR a dalšími věcmi. Za celou dobu, co tu bydlíme nebyl žádný problém. Až nyní.
Bylo mi řečeno, že se na nás množí stížnosti, že v noci obtěžujeme ostatní obyvatelé hlukem. A dostali jsme varování, že pokud nebude zjednaná náprava hrozí nám vypovězení nájmu.
Dceři byly momentálně vysazeny na prázdniny léky. Naše lékařka, chce nové nasazovat až v září. Vysazením léků se její stav výrazně zhoršil. K tomu mimoděk začala trpět velmi vážnou nespavostí, kdy ji ani lék na spaní neuspí, jak by měl. V důsledku toho, celé noci nespí. Ačkoli po celou tu dobu sedí v posteli, sem tam dostane záchvat. Připadnou hlučnost se snažím klidnit.
Za celou dobu, co tu jsme. Si žádný ze sousedů nepřišel stěžovat na nadměrný hluk. Tuto skutečnost jsem se dozvěděla až od pronajímatele. Vzhledem k tomu, že nebydlíme v klasickém paneláků, kde je slyšet každé slovo, jsem měla za to, že případný hluk, není slyšet.
Uvědomuji si, že v klasickém panelovém domě, by se tento problém musel řešit o mnoho dřív.
Zároveň se obávám, aby tato situace neměla souvislost s mojí stížností, že mi nejmenovný nájemce vyhodil moje objednané obědy do popelnice. Což mě velmi rozčílilo.
Co s tím? Pokud za mnou nikdo z ostatních nájemců nepřijde, nevím jak moc je dcera hlučná. Mám jim napsat na nástěnku dopis a popsat jim naší situaci? S tím, aby měli trpělivost než zafungují nové léky. Včera nám byl dán úplně nový lék v ČR na spaní. Mám se případně spojit s naší sociální pracovnici?
Pronajímateli jsem nabídla i zaslání důkazního videa o tom, co dcera v noci skutečně dělá.
Najít nové bydlení pro hlučné autistické dítě je problémové.