Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak léto s tropy a šílenými vedry je otázka poslední dekády. A uvidíš, že i s těmito teplotami to bude nadprůměrně teplé léto.
Nějak v roce 1973 bylo nejteplejší léto za posledních 100 let a posledních 10 let byly všechna léta mnohem teplejší než to v roce 1973.
Jinak za mě fajn, aspoň se dá normálně fungovat.
Nesmirila, jelikoz jsme cervencove tropy stravili v jeste vetsich tropech, po navratu jsme napustili velky bazen a zatim do nej vlezla jen holka, kdyz bylo venku 28 stupnu a voda mela 20 stupnu ![]()
@Klopotkova píše:
Zdravím všechny diskutující. Hlavně ty teplomilné. Pár dní tropických červencových teplot je za námi a nadchází prázdninový hnus. Smířili jste se s tím, že srpen bude teplotně podprůměrný a že nebudou žádné tropy?
Já ne a dnešní počasí, tak to je vyloženě depka. Bohužel výhledově to nemá být o moc lepší.
Takhle léto vypadat nemá.
Nesmířil. Dokud nebude sněžit, nebudu spokojený. Naštěstí se Golfský proud rozpadne o dost dříve a už v roce 2025 by měla začít startovat doba ledová.
Tak již jsou narušeny dlouhodobé klimatické procesy, lepší to nebude. Oba extrémy budou přibývat. Když tak ale jedu přes čechy a vidím všude ty umírající a usychající stromy - tak snad im tohoroční léto aspoň trochu pomůže se posbírat po tom minuloročním létě.
Oni se dost často pletou v předpovědích. Třeba i tohle jim nevyjde. A bude zas líp.
Jako přizpůsobím se každému počasí. Jsem takový víceživelník. Od oběda jsem venku se psem pod pergolou. I jsem tady chvilku usla. Mám šaty. Až teď jsem si šla teprve pro svetr. Bylo mi celou dobu dobře. Nohy holé mi ani teď nevadí. Jen to koupání chybí. Zvykla jsem si, že se po obědě zajelo v horku do bazénu a tam se relaxovalo. Ale zas se bude konečně dat jezdit i přes den na kole nebo na výlet, když bude takhle. V těch vedrech jsem to odmítala. I se psem se šlo teprve kolem 20h večer na procházku, aby se neuštval v horku. Tak půjdeme dřív, když nebude horko.
Dneska pršelo, bylo celý den zatáhnuté. Tak i ta fotovoltaika na houňajs pracovala. To se nám vůbec nelíbí. Dcerám je to jedno. Ty šly tancovat. Déšť, nedéšť.
Mám ráda vedra. Ale když to vidím, tak si říkám, jestli není čas konečně začít s otužováním, o kterém už pár let přemýšlím. Bazén má 19 stupňů - ráno tam skočit, to by byl člověk nabitý na celý den ![]()
Kdybych si měla vybrat mezi příšerným horkem a počasím teď, tak volím chladno.Beru to spíše že zdravotního hlediska. Navíc je potřeba aby trochu napršelo.
No co už. Dovolená byla v červenci, ta vyšla, až na jeden den kdy pršelo až do 17h a dvakrát v noci. Ale bylo teplo. Teď máme zas dovolenou, chtěli jsme kempovat, tak to jsme bohužel zrušili a děláme výlety podle počasí. Teplota kolem 20 a co chvíli déšť mě nebaví. Už myslím na školu, práci, podzim.. Předloni jsme v tomto týdnu měli dovolenou, taky skoro pořád 18-20 a často déšť. Slunečno a teplo bylo tak dva dny a jedno odpoledne.
@Margery píše:
Za mě konečně normální teplota
Ty seš můj člověk ![]()
Jo, právě jsem vylezla z bazénu. Uschnula venku. Je teplo. Vidět dlouho. Skvělý.
Trochu ochlazení a deště je fajn. Ale při představě, že zas trochu víc sluníčka a tepla bude až v půlce srpna..nic moc.
Letos stálo celé léto za… Pro mě by bylo ideál od dubna do října 25 + zimu nesnáším, bohužel z ČR se odstěhovat nemůžu.
@Klopotkova já jsem s tímto počasím naprosto spokojená. Vedro s tropy, při kterých se vaříš ve vlastním těle, může mít rád leda šílenec. Jestli máš ráda hnusné vedro jeď do zemí kde ho mají ![]()
Zdravím všechny diskutující. Hlavně ty teplomilné. Pár dní tropických červencových teplot je za námi a nadchází prázdninový hnus. Smířili jste se s tím, že srpen bude teplotně podprůměrný a že nebudou žádné tropy?
Já ne a dnešní počasí, tak to je vyloženě depka. Bohužel výhledově to nemá být o moc lepší.
Takhle léto vypadat nemá.