Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak než ti skončí výpovědní lhůta v současné práci, máš dost času si najít i byt.
@Anonymní píše:
Zdravím všechny, jdu s dotazem, jestli Vám to bude připadat jako úplná hloupost nebo ne.
Nejdříve nějaká ta omáčka okolo: budu se stěhovat do jiného kraje, takže budu měnit i práci protože bych do dosavadní jezdit nezvládala, aby to bylo skloubitelné s osobním životem. Koukám na nabídky prací i bytů, ale vždy se to tak hloupě sejde, že když už se vyskytne byt, co by mi vyhovoval, tak není zrovna práce, která by mi vyhovovala a naopak.Tak si pohrávám s myšlenkou, že bych si byt v dané lokalitě vzala již teď a přitom stále bydlela a pracovala tam, kde jsem prozatím a práci si hledala v mezičase. Takže bych platila 2 nájmy, aby to bylo srozumitelné. Jsem na pozici, kdy si to mohu dovolit, ale vždycky se říká, že si před stěhováním má člověk najít nejdříve práci a až pak byt.
Co myslíte, je to úplná šílenost nebo i takto by se to dalo udělat? Děkuji za odpovědi
Horsi než hodinové dojíždění po Praze to nebude. Klidně bych našla byt a pak práci. Přestěhovat se můžeš vždy.
Dost lidí by to tak neudělalo právě kvůli těm penězům, pokud jak sama píšeš tohle neřešíš, tak nad tím nepřemýšlej.
Udělat se to dá jakkoli, záleží jen na Tobě, ale jelikož zmiňuješ stěhování do jiného kraje, což moc konkrétně jako třeba město/obec nezní, tak by sis tím pronajatým bytem mohla zmenšit dojezdové vzdálenosti do nové práce, nebo pak hledat další byt. Pokud nemáš konkrétní představu kde chceš bydlet, hledala bych si první práci. Pokud máš ale představu, tady chci bydlet, pak je to jiná.
Za me, najdi práci, a az bude, tak dej výpověď a mas dva az tri mesice na podani výpovědi z aktuálního bytu a hledani nového bydlení.
Stěhovala jsem se z jednoho konce ČR na druhý a nejprve jsem si našla práci, protože muset platit byt bez práce by bylo trochu blbé a najdeš ho snadněji, pokud by se nepodařilo tak se dá třeba i na ubytovnu na chvíli a chodit už do té nové práce. Ale jestli máš peníze a můžeš platit dva byty tak to můžeš udělat i naopak jak píšeš.
@Anonymní píše:
Zdravím všechny, jdu s dotazem, jestli Vám to bude připadat jako úplná hloupost nebo ne.
Nejdříve nějaká ta omáčka okolo: budu se stěhovat do jiného kraje, takže budu měnit i práci protože bych do dosavadní jezdit nezvládala, aby to bylo skloubitelné s osobním životem. Koukám na nabídky prací i bytů, ale vždy se to tak hloupě sejde, že když už se vyskytne byt, co by mi vyhovoval, tak není zrovna práce, která by mi vyhovovala a naopak.Tak si pohrávám s myšlenkou, že bych si byt v dané lokalitě vzala již teď a přitom stále bydlela a pracovala tam, kde jsem prozatím a práci si hledala v mezičase. Takže bych platila 2 nájmy, aby to bylo srozumitelné. Jsem na pozici, kdy si to mohu dovolit, ale vždycky se říká, že si před stěhováním má člověk najít nejdříve práci a až pak byt.
Co myslíte, je to úplná šílenost nebo i takto by se to dalo udělat? Děkuji za odpovědi
Proc se chces stehovat nekam, kde neni prace? Obvykle se clovek stehuje ta praci, kterou jiz ma nebo za partnerem a tam bych predpokladala taky, ze byt ma. ![]()
Za me to postrada logiku celkove.
Jestli je tam problém s byty, tak bych si našla být, dala výpověď, přestěhovala se do něj a hledala práci.
Pokud nemáš problém s penězi, jde všechno
Bez peněz nic nejde. Ty peníze máš, tak neřeš. Šťastná to žena, držet dva byty a v pohodě ![]()
Mne by asi spis zajimalo proc se stehujes nekam kde teprve shanis praci a i se zjevne hire shanibyt.
Udelala bych to v tom pripade tak, ze bych vypovedela nynejsi praci a byt soucasne a presla do noveho a v miste resila praci.
Nejdříve nějaká ta omáčka okolo: budu se stěhovat do jiného kraje, takže budu měnit i práci protože bych do dosavadní jezdit nezvládala, aby to bylo skloubitelné s osobním životem. Koukám na nabídky prací i bytů, ale vždy se to tak hloupě sejde, že když už se vyskytne byt, co by mi vyhovoval, tak není zrovna práce, která by mi vyhovovala a naopak.
Tak si pohrávám s myšlenkou, že bych si byt v dané lokalitě vzala již teď a přitom stále bydlela a pracovala tam, kde jsem prozatím a práci si hledala v mezičase. Takže bych platila 2 nájmy, aby to bylo srozumitelné. Jsem na pozici, kdy si to mohu dovolit, ale vždycky se říká, že si před stěhováním má člověk najít nejdříve práci a až pak byt.