Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravim,
Cely zivot me trapi moje prehnana precitlivelost. Ani nevim proc treba me neco rozhodi a bulim. Jsem celkem silny clovek, snesu hodne, ale treba kdyz jsem pak sama, brecim. Dneska jsem se rozbrecela v autoskole a ten pocit jak mi bylo trapne byl hrozny, pak neslo vubec prestat. Rozbreci me veci z litosti i z radosti. Proste furt, ve srpvnani s mym muzem, ktereho jsem nevidela brecet nikdy je mi strasne trapne
ma to nekdo taky? Da se s tim neco delat? Chtela bych to zmenit, ale jde to vubec? ![]()
@Prostě Vodnář píše: Řadící páka?
Prosím tě, tohle už mi nikdy nedělej! Bulím tu a ne a ne to zastavit. ![]()
Tak s tím hlavně nelezte do autoškoly, tam se občas zastavit musí.
@Fee-bee píše:
Prosím tě, tohle už mi nikdy nedělej! Bulím tu a ne a ne to zastavit.
@Prostě Vodnář píše:
Tak s tím hlavně nelezte do autoškoly, tam se občas zastavit musí.
Díky za radu, tak to snad s tím současným řidičákem už nějak doklepu. Bééééé béééé…
Á, takže ovčí syndrom.
@Fee-bee píše:
Díky za radu, tak to snad s tím současným řidičákem už nějak doklepu. Bééééé béééé…
@amuuk píše:
Zdravim,
Cely zivot me trapi moje prehnana precitlivelost. Ani nevim proc treba me neco rozhodi a bulim. Jsem celkem silny clovek, snesu hodne, ale treba kdyz jsem pak sama, brecim. Dneska jsem se rozbrecela v autoskole a ten pocit jak mi bylo trapne byl hrozny, pak neslo vubec prestat. Rozbreci me veci z litosti i z radosti. Proste furt, ve srpvnani s mym muzem, ktereho jsem nevidela brecet nikdy je mi strasne trapnema to nekdo taky? Da se s tim neco delat? Chtela bych to zmenit, ale jde to vubec?
No tak brecis no, kazdy emoce zvladame po svem. Telo uvolnuje stres. Nekdo nadava, breci, jiny zapiji alkoholem. Pokud ses rozbrecela, ze ti neco neslo, zamerit se na posileni sebevedomi. Pises, ze jinak jsi silny clovek, tak breceni asi neres.
Neresim a nehubuju se za to, beru se takova jaka jsem. Jsem schopna brecet i na ulici mezi lidmi, kdyz mam duvod.
A kdyz se chci smat, tak se zase smeju, emoce jsou od toho, abychom s nimi pracovali a ne, abychom je potlacovali, protoze to se pak ty emoce projevi ve velmi osklivych formach.
Až zažiješ pár skutečných traumat, možná tě tahle přehnaná citlivost přejde.
Jinak to nevidím.