Návštěva sociálního odboru v hmotné nouzi
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Hmotná nouze!!!!
Tak jsem byla dneska na socce abych měla než najdu práci nejakou korunu,přece jen z ušetřených peněz moc zachvíli nezbyde…životopisů rozdaných a poslaných a zatim nic.Jak se chovají to je neskutečný.Jen se na něco zeptáte a oni to použijou proti vám!!!
až se mi chtělo fakt brečet a mluvit na ně sprostě.Proč pracovat tolik let když stejně potom vypadáte jak největší vyžírači státu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak si tam připadám vždycky, odcházím odtud s brekem a připadám si jak kdybych jim snad urvávala z výplaty… Je to nespravedlnost, že k nám, co to potřebujem třeba jen přechodně, tak se k nám chovaj, jako že co si to vůbec dovolujem… Chci si jít zažádat o příspěvek na bydlení, ale už půl roku se k tomu odhodlávám, musím se asi nejdříve nějak obrnit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Příspěvek na bydlení je nároková dávka. Nezáleží na libovůli úředníka, zda ji přizná či ne, záleží na jeho libovůli, ale na tvém příjmu. Přiznává se tři měsíce zpětně, takže tento měsíc si můžeš ještě požádat o vyplacení příspěvku za červen - září, dokládat příjmy z duben - červen. Neboj se nic! Jo, a když se bude k tobě chovat úřednice nevhodně, tak se prostě optej, zda máš ze zákona nárok na posouzení své žádosti - nemůže říct, že ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A když sem byla jako OSVC (měsíčne 10 000 Kč), a teď jsem těhotná, a nemám přítele, mám nárok na příspěvěk? když budu pobírát pouze rodičovský příspevěk??
- Citovat
- Upravit
Myslím že jo, jen se tam započítávají společně bydlející lidi… nebo tak nějak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, no protože vůbec nevím jak to utáhnu, je ještě nějaká pěněžitá pomoc?
Na kterou bych měla nárok, když jsem byla rok jako OSVC, a s přítele nebydlím a styk máme minimálně, jen na kontrolách u dr. Ale společné bydlení neplánuje a výživné platit nechce. Protože říká, že bude malému kupovat oblečení.
Ale co nájem jídlo plýnky atd..??
- Citovat
- Upravit
tak pokud je přítel otcem dítěte,kterého uvedeš v rodném listě,tak ti musí platit alimenty - které jsou soudně vymahatelné a soudem určené - pokud k soudu dojde,nebo tak nějak ne?
a jiné příspěvky jako na dítě,bydlení,socka - to si vyzkoumej na stránkách se musíš doptat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:
Holky, kdy vzniká nárok na příspěvek na bydlení?
Do příspěvku na bydlení se počítají čtvrtletní příjmy osob, které mají v bytě hlášené trvalé bydliště. Kdo tam dál fakticky bydlí nebo nebydlí nikoho nezajímá. Dále se započítávají náklady na bydlení - např.nájemné,inkaso, popelnice - všechny nedoplatky a přeplatky, dostaneš na to formuláře, které vyplníš, počítá to program.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já tam pujdu asi až za týden musim to také trochu rozdejchat a protože hodně papírů mám vyplněných na půl(nejsem kurnik úřednice od toho tam je ona)tak i obrnit opět
ano a nejhorší na tom je,že to za nás nikdo neudělá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jana206 píše:Anonymní píše:Do příspěvku na bydlení se počítají čtvrtletní příjmy osob, které mají v bytě hlášené trvalé bydliště. Kdo tam dál fakticky bydlí nebo nebydlí nikoho nezajímá. Dále se započítávají náklady na bydlení - např.nájemné,inkaso, popelnice - všechny nedoplatky a přeplatky, dostaneš na to formuláře, které vyplníš, počítá to program.
Holky, kdy vzniká nárok na příspěvek na bydlení?
Ještě doplním že když uvedeš otce do rodného listu tak se potom posuzuje jako „osoba společně posuzovaná“At už tam má trvalák nebo ne.Aby s ho s tebou neposuzovali je ptřeba na úřadě kde o příspěvek na bydlení zažádáš udělat takzv.„vyloučení otce dítěte ze společné domácnosti“Což v praxi znamená že úředník s tebou vyplní formulář kde mu podepíšeš že spolu nežijete.Ale musíš si o to říct!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit