Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pozvala bych si domu firmu provadejici desinsekci. Udelaji to odborne a snad jednou provzdy.
@Anonymní píše:
Přeji hezký podvečer, pro začátek prosím o zůstání v anonymitě, stydím se za to, že mám bůhví co v bytě i když za to nemůžu.
Bydlíme v bytě v Praze, byt je poměrně vlhký - zapařují se okna. Poslední půl rok jsem si všimla polétavé mouchy, nevěnovala jsem jí pozornost až do minulého týdne, kdy jsem hledala na internetu.
Moucha se mi ztotožnila s Koutulí: http://arthropoda.pavouci-cz.eu/…punctata.htm V odkazu je psáno, že se v ČR nevyskytuje po delším hledání jsem již našla, že se dá již najít v ČR http://www.ziva.avcr.cz/…-clogmia.pdfProsím každého o jakoukoli radu jak se toho zbavit, případně i zkušenosti jestli to někdo viděl, nebo jsme v tom sami s pár mála, co mě tíží jsou ty zdravotní rizika.Mám z toho celkem nahnáno a kdyby někdo viděl jak vypadá larva?
Jsou to černí červi, dlouzí cca 2,5 cm, larvi jsem začala nacházet cca před týdnem. Jsem z toho zhnusená máme čisto, uklizeno a máme tu toto.
Není nic hnusnějšího než když vstanete v noci a před vámi se v koupelně plazí dlouhý tlustý červ.
Možná dospělci lítají ze záchodové šachty, vážně nevím.. Za jakoukoli radu budu vděčná!
Já bych řešila s nějakým deratizátorem. Jako můžeš rozvěsit mucholapky, ale myslím, že to nezabere
Vzala bych na to odborníka. Sama to tak jako deratizátor nevyhubíš. Sice to bude nějakou kačku stát, ale určitě to nebudou vyhozené peníze
@lleennttiillkkaa píše:
Já bych řešila s nějakým deratizátorem. Jako můžeš rozvěsit mucholapky, ale myslím, že to nezabere
Jestli je to opravdu ten nový druh tropického hmyzu, tak aby vůbec věděli i oni..
Našla jsem to i pod názvem záchodová muška a přijde mi, že si z toho lidi nic moc nedělají, ale když jsem našla, co to dokáže, tak mě to nenechává tak chladnou jako ostatní na internetu. ![]()
Úplně mi projel mráz po těle, ti červi, no fuj… A představa, žemi to vleze třeba do ucha, brrrr
Jak tu už padlo, zkusila bych kontaktovat odbornou firmu co se tímto zabývá ![]()
Já bych teda asi tak hrozně neplašila, tyhle máme v koupelně občas taky, ale jsou teda malinké, mají tak 2mm, ne 4mm. Žádného 2.5 cm červa jsem nikdy nikde nenašla… Asi bych vystříkala odpady (takové ty přepady ve vaně a umyvadle), případně bych vyměnila trubky za nové (ty staré jsou zanešené takovým tím blátíčkem, ve kterém se zřejmě tyhle mouchy líhnou… Spíš bych řešila tu vlhkost ve vašem bytě, ta je zdravotně horší než pár much…
@Anonymní píše:
Tak mi to nedalo a vystříkala jsem celou kuchyň, šachtu, koupelnu, záchod, v kuchyni kolem oken i odpadu a jsem zvědavá. teď večer jsem vysála dvě, po přečtení téhle diskuze a pak ještě jednu. zakladatelko, zkoušela jsi ten biolit? zabral? já to vystříkala tím na létající hmyz. najít červa, tak mě křísí, je mi moc líto, že u tebe už to došlo až tak dalekozkusila bych kdyby ten biolit nezabral deratizátora, ale hnala bych to přes rpg, teď nevím, jaký typ vlastnictví máš ty. každopádně teď si vzpomínám, že před barákem stává občas deratizační auto, možná už to tady u nás někdo řeší, zítra se poptám po baráku. zakladatelko, drž se anonym2
Jestli tam ty svi*ě máš, tak tam máš určitě i ty červajze.
Z něčeho se líhnout musí, před časem jsem našla už jen skořápky od těch červů pod kobercem, ale teď už se tu objevili živí, jdou za vlhkem a plazí se hrozně rychle.
Biolit chci koupit zítra, až dnes mě to navrtalo a začala jsem pořádně hledat, co to mlže být a poradím se s přítelem o tom deratizérovi.
Je mi z toho za nic a zle zároveň
@AnastazieB píše:
Já bych teda asi tak hrozně neplašila, tyhle máme v koupelně občas taky, ale jsou teda malinké, mají tak 2mm, ne 4mm. Žádného 2.5 cm červa jsem nikdy nikde nenašla… Asi bych vystříkala odpady (takové ty přepady ve vaně a umyvadle), případně bych vyměnila trubky za nové (ty staré jsou zanešené takovým tím blátíčkem, ve kterém se zřejmě tyhle mouchy líhnou… Spíš bych řešila tu vlhkost ve vašem bytě, ta je zdravotně horší než pár much…
Já tedy nevím, ale mě to podle všech obrázků sedí na tu exotickou koutuli a ty larvy vypadají takto: http://ziva.avcr.cz/…logmia-5.jpg
Akorát jsou černí a tlustší. ![]()
Ahojda, prosim o radu, tentokrát čím na hmyz, hlavně ten létající?! Bydlíme u řeky a skoro se tu nedá větrat. Jen co vlezu na balkon a zpět, už se to usazuje na stropě nad lampou, od nejmenších mušek až po můry. Pomůže něco do elektriky? A nevadí to u ročního dítěte?! Díky moc za radu.
@Leha82 To je daň za přírodu. Jediné řešení jsou sítě do oken a je klid. Akorát co je trochu problém, že jde přes síť méně vzduchu. Hůř se větrá. Ale furt líp, než se zavřeným oknem ![]()
Pridavam cerstvou zkusenost s koutuli, treba se nekomu bude hodit. Strasne dlouho mi trvali, nez jsem zjistila, co toje za musku, zdala se neskodna a roztomila, nez jsdm zjistila, co je to ta tropickou hruzu.Mame v dome stare odpady a lezla z odpadu, takze zalepit, zaspuntovat vsechny odpady a vymlatit vsechny musky placackou. Biolit mi na ne skoro nefungoval. Bacha, ta potvora naklade larvy do jidla, uskladnene cibule, lahve se zbytkem piva apod.Pak se venovat vycisteni odpadu, problem je, ze se rychle vraci. Nastesti nesnasi zimu, takze ted uz je od ni pokoj. Nasla jsem super navody ba internetu, rika se ji i odpadova muska. Nutne hlidat si svuj prostor, blbe je, ze se muze mnozit nekde u sousedu nebo hluboko v kanalech.
Přeji hezký podvečer, pro začátek prosím o zůstání v anonymitě, stydím se za to, že mám bůhví co v bytě i když za to nemůžu.
Bydlíme v bytě v Praze, byt je poměrně vlhký - zapařují se okna. Poslední půl rok jsem si všimla polétavé mouchy, nevěnovala jsem jí pozornost až do minulého týdne, kdy jsem hledala na internetu.
Moucha se mi ztotožnila s Koutulí: http://arthropoda.pavouci-cz.eu/…punctata.htm V odkazu je psáno, že se v ČR nevyskytuje po delším hledání jsem již našla, že se dá již najít v ČR http://www.ziva.avcr.cz/…-clogmia.pdf
Prosím každého o jakoukoli radu jak se toho zbavit, případně i zkušenosti jestli to někdo viděl, nebo jsme v tom sami s pár mála, co mě tíží jsou ty zdravotní rizika.
Mám z toho celkem nahnáno a kdyby někdo viděl jak vypadá larva?
Jsou to černí červi, dlouzí cca 2,5 cm, larvi jsem začala nacházet cca před týdnem. Jsem z toho zhnusená máme čisto, uklizeno a máme tu toto.
Není nic hnusnějšího než když vstanete v noci a před vámi se v koupelně plazí dlouhý tlustý červ.
Možná dospělci lítají ze záchodové šachty, vážně nevím.. Za jakoukoli radu budu vděčná!