Věci po rodičích

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7.9.14 10:05

"od maminky"

Ako sa ucim viazat frivolitky, vymyslela som si cvicne ciapocku na kolegove cerstve mimino. Cim viac ale mam hotove, tym viac ma pokusa uviazat nakoniec radsej merino sal pre moju slecnu, nech ma nieco pekne a trvale „od mamy“.
Mate vy nieco podobne po svojich rodicoch, alebo pre svoje deti, co im ostane „od mamy/rodicov“? A co si myslite ze by mohlo splnat taku „pamatnu“ funkciu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26227
7.9.14 10:09

Mám pléd po babičce, která ho dostala od své babičky ke svatebním šatům. Bílá barva se sice změnila na zažloutlou, ale miluju ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
7.9.14 10:24

Ja mam zavinovacku. Takovou tu klasickou, bilou, perovou… Byla jsem v ni ja, bratři, moje zlaticko neteř a nas kluk. Takze my zavinovacku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
7.9.14 10:28

Nic, máma neumí ani vařit, natož něco vyrábět. Ale mám ikonu po pradědečkovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
7.9.14 10:37

Je to hezké, ale u nás bohužel nikdo není nějak rukodělně nadaný, tak se „dědí“ nějaké ty prstýnky nebo náušnice (spíš opravdu jako památka než cennost). Já si nechala po své babičce porcelánový servis, jelikož ho žádný dědic nechtěl (plno částí chybí, některé kusy jsou otlučené, zlatý pásek smytý), ale používám ho o Vánocích ze sentimentu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30627
7.9.14 10:38

Já bych ráda po mamce album s jejími předky, v krásných kožených deskách, zatím ho má schované před mojí ségrou, vrchní vyhazovačkou :roll: Už vyhodila takových pokladů :?
Dcera (5) se mě ptala nedávno, co jí dám na památku „po mně“, než umřu 8o Ještě se nechystám, ale něco vymyslím.

Měla jsem snubní prstýnek po mé babičce. Stříbrný, brali se s dědou hned po válce a na zlatý nebylo. V těhotenství jsem ho musela odložit, byl mi malý, a někam se mi zatoulal. Dělali jsme v té době přestavbu bytu. Mrzí mě to, nevím, jestli se ještě někdy objeví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
7.9.14 11:51

Jéje, já toho rukodělného od maminky mám… Třeba zrovna šaty, co mám teď právě na sobě, šila mi je, když mi bylo tak čtrnáct. Jsou už místy děravé a zašívané, dost seprané, ale na doma ještě použitelné. To ale nepovažuju moc za památku, to jsou prostě věci, které jsem od rodičů dostala, když jsem na nich ještě byla závislá, nebo později jako dárky k narozeninám nebo Vánocům.
Jako památku mám stříbrný náramek po babičce, dala mi ho, když jsem byla v pubertě, a nosím ho docela často. Vždycky, když si ho připínám na ruku, si na babičku vzpomenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.14 11:56

Uaaaaaaaaaaa, admin zase zasahoval… tak veci po rodicoch ma kazdy hromadu, nam napriklad teraz po nebohom dedeckovi ostala plna skrina pradla :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
7.9.14 12:09

Já nedávno zabavila mámě snubní prsteny jí a otce (jsou rozvedení), které dostali po tatíkových prarodičích - když se brali, na prsteny neměli. Je tam vyražené datum ze 20. let, babiččin je ošoupaný (nosila ho), dědův ne (byl kovář, s prstenem do práce nemohl). Bohužel už jsme tou dobou měli s mužem po svatbě. Ale pokud bude dcera jako já, tak se jí to bude líbit a ten snubák po praprababičce si vezme ;) V den D mu bude přes sto let…

Jinak po téhle rodině nemáme skoro nic, babička (tátova matka) je vyhazovač a zlikvidovala lautr všecko.

Po máminých rodičích máme pár kousků skla (děda dělal do skla) a pár šperků, ale většina toho zůstala u tety (dědila ona, máma se vzdala dědictví, aby nebylo dusno).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
8.9.14 07:43
@Fjodorka píše:
Nic, máma neumí ani vařit, natož něco vyrábět. Ale mám ikonu po pradědečkovi.
:mrgreen: :mrgreen: Pardon, ale u nás je to podobné. Vybavila jsem si svou mámu jak šije a propadla jsem ve smích :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný