Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky moc bych chtěla poprosit o radu, už jsem z toho zoufalá
…
O miminko jsme se snažili vcelku dlouho a teď se konečně zadařilo. Dnes jsem 4+6 a od včera od rána mám hnědé špinění, které mě dost vystrašilo
… Přes den ani nevytéká, ale po utření je na toaletním papíře a k ránu je toho trošku víc, ale ne o moc - ale to je asi tím, že se to nahromadí přes noc. Opravdu je jen světlé hnědé, žádná krev.
Jsem dnes 17 DPO a testy si dělám teď každý den, ale bohužel mi dnes přišlo, že čárka o trošičku zesvětlala oproti včerejší
Moč byla určitě stejně koncentrovaná - první ranní. Nebo alespoň, neměla by sílit???
Těhu příznaky mám pořád stejné - bolest prsou, občasná nevolnost a občas bolesti v podbříšku…
Nevím jestli se mám strachovat, zda nepotrácím
je mi už při té myšlence do pláče… Od dr. mi byl nařízen klid a Utrogestan 1-0-1(ten už od 13 DPO).
Mohu poprosit o vaše zkušenosti a názory.
Předem moc děkuji.
Mila Babetko,
rada bych te uklidnila, ale vis, je to tezke, vsechny jsme opravdu jine…ale jestli je to jen svetle hnede spineni, tak si myslim, ze by to melo byt v poradku ![]()
Moje zkusenost je takova, ze jsem zacala v 6tt spinit, ale spis tmave hnede, jako to mivam pred MS, tak nejak jedno odpoledne a rano jsem bohuzel zacala krvacet ![]()
Snaz se byt v klidu, ver miminku a dokud neuvidis krev, tak si myslim, ze je to celkem casty jev ![]()
Budu ti drzet palce ![]()
Hnědá krev by měla být v pohodě. Mě se tohle stalo ve 12. Tt - krev byla červená. Pro klid duše jsem jela na pohotovost. Mimčo bylo v pořádku jen mi dali utrogestan a klidový režim - byl to malý hematom. Pokud máš strach (já měla
) tak tam zajed. Držím palce
Určitě to bude v pořádku, hlavně klid.
Já špiním, či krvácím s přestávkama pořád.
Držím palce
Berušky děkuju za uklidnění
… Je to těžké být sice v klidu, ale snažím se a vaše odpovědi jsou mi podporou ![]()
No špiním od včerejšího rána, to to trochu vyteklo, přes den jen po utření - světle hnědá a dnes to samé… Tak snad to brzy přejde a vše bude v pořádku, ale strach mám teda ohromný
![]()
Ahojky,já myslím, že by to mohlo být něco jako menstruace,když jsi 4 týdny,ségra to taky tak měla.Bude to v pořádku uvidíš!
Pavlíkova mamka píše:
Ahojky,já myslím, že by to mohlo být něco jako menstruace,když jsi 4 týdny,ségra to taky tak měla.Bude to v pořádku uvidíš!
Děkuju, fakt je to slaboučké a možná zbytečně plaším jen mě trochu vyděsil ten o malinko slabší test ![]()
Myslíte, že by už zesvětlal víc, kdybych potrácela??? - přece jen špiním už 2 dny ![]()
Ne nemyslím,už si žádné testy nedělej,to tam pak vidíš co chceš vidět…vlastní zkušenost
a přestan myslet na kraviny!!!Vše bude o.k
určitě to budou ty pozůstatky mencek,jestli jsi je mívala v tomto období,podle mne to tak i vychází.Každopádně bud v klidu ![]()
Ahoj, ráda bych Tě uklidnila. Já špinila taky tak, od 6 do 8mého týdne. Ani jsem na to nic nebrala, doktorka mi řekla, že je to normální, jak se mládě zavrtává
Moje kámoška měla tohle až do 5tého měsíce. každý měsíc bolesti jak ms a špinění. Pokud nevalí krev nebo kusy, tak je to v pořádku, ale jestli chceš mít jistotu, zajeď na pohotovost.. Držím pěsti, dobře to dopadne ![]()
Jé děkuju, takový bojovný přístup bych potřebovala
Tak se o to alespoň pokusím ![]()
Moc vám děkuju, hrozně to pomůže „slyšet“ takové nadějné věci
![]()
babettka píše:Pavlíkova mamka píše:
Ahojky,já myslím, že by to mohlo být něco jako menstruace,když jsi 4 týdny,ségra to taky tak měla.Bude to v pořádku uvidíš!Děkuju, fakt je to slaboučké a možná zbytečně plaším jen mě trochu vyděsil ten o malinko slabší test
Myslíte, že by už zesvětlal víc, kdybych potrácela??? - přece jen špiním už 2 dny
Kup si ascorutin, a zobej klidně 3×3 denně.
Babettko, zůstaň hlavně v klidu, stresováním škodíš sobě i miminku. Měj klidový režim, šetři se a pokud by to nepřestalo, můžeš jet přece k doktorovi nebo na pohotovost, kde Tě prohlédnou.
Mě se to stalo taky, špinila jsem v 5+4 a vše bylo v pořádku. Pak jsem zašpinila pár dní o vánocích, po vánocích to přestalo, ale pro jistotu jsem volala doktorce a ta říkala, že se to často stává, protože mimís se zavrtává. Řekla mi, že mám přijít, kdyby se objevila krev.
Musíš věřit miminku, že se udrží, nemůžeš ho hned ze začátku takto stresovat.
![]()
A testy si nedělej, o kvalitě těhotenství Ti to stejně nic neřekne.
Babettko,holky mají pravdu bud v klidu a nestresuj se hlavně bud na sebe opatrná a snaž s odpočívat.Znám to taky jsm to prožívala v říjnu,ale mě to dopadlo špatně,má dva +kluci a odpočívat jsem moc nemohla a o miminko jsem přišla v 7+3tt boužel
.proto ti radím msli jen na ro nejlepší a hodně odpočívej a nenamáhej se.leni na gauč a kokej na tel a relaxuj jen
,uvidíš,že to bude vše dobré.
![]()
Hlavně klid!!!! I když vím jak to může pěkně vyděsit. Já měla u dcery to samé, nejdřív špinění, pak i občas kapka krve a běhala jsem na pohotovost, ale byl to hematom, nebo to také mohlo téct z čípku, který byl nacucanej a něm mám nějakej vřídek…
Taky bych už netestovala, je to zbytečně stresující, taky ne každej test má stejně silnou čárku. A i test může být vadnej - s tím mám také zkušenost.