Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky dotaz uz asi mesic mi hnisa na prave noze okraj prstu nebo jak to nazvat (spatna uprava
nehtu zarostly nehet ) byli sme na navsteve a tam me postrasily ze mi ho ztrhnou muzu mit otravu atak.. Jsem ve 31 tt nemate stim nekdo tkusenost?? Co stim?? Bude mi to doktor moc umrtvit kdyz sem tehotna?? Dik za rady
@haxnicka mě to chirurg umrtil, a jakoby ten bok nehtu odřezal, ale nebral celý jen okraj po celé délce..
@haxnicka píše:
Ahoj holky dotaz uz asi mesic mi hnisa na prave noze okraj prstu nebo jak to nazvat (spatna upravanehtu zarostly nehet ) byli sme na navsteve a tam me postrasily ze mi ho ztrhnou muzu mit otravu atak.. Jsem ve 31 tt nemate stim nekdo tkusenost?? Co stim?? Bude mi to doktor moc umrtvit kdyz sem tehotna?? Dik za rady
Jestli to pochopis, takto jsem to vyresila ja a vyhnula se operaci. Vezmi kousek vaty, namoc ho do peroxidu vodiku a nacpi ho mezi okraj toho nehtu a to nehtove luzko a nech to tam pres noc (ale pozor, silene to stipe!!! nazacatku). Pak po ranu tu vatu namoc a odstran a pres den tam kapej cajovnikovy olej tre tree oil. No a porad dokola, dokud nebudes schopna kousek toho nehtu sama po strane zastrihnout (to luzko se Ti ted pres ten okraj asi prevaluje, potom ale uz prave nebude a zastrihnes ten nehet sama, aby nerostl do toho okraje). A pokracuj v teto lecbe dal, dokud se to nezahoji. Mam s tim fakt nekolikalete zkusenosti, osvedceno. Ale musis ty nehty pak pravidelne zastrihavat tak, aby nezarustal…
O otrave krve jsem nastesti nevedela, ja s tim bojovala mnoho let, mozna 10, nez jsem zjistila tento figl
na strhnuti nehtu jsem nebyla nikdy, vzdycky jsem to poresila s tim cajivnikovym olejem, ale to trvalo dlouho.
Příspěvek upraven 25.09.16 v 08:15
Taky jsem to letos v lete mela. 2mesice jsem se snazila lecit to sama, ale spis se to zhorsovalo. Sla jsem na chirurgii a pichli mi injekci a pak jen na boku ustrihli. Trochu boli ta injekce, ale pak prijde uleva.Ja zase kojim, tak jsem to lekari nahlasila.
Vcera mi to nedalo a jeste sem se v tom krapek doubala ten okraj nehtu co zarustal sem odstrihla nehet byl jaksi strasne mekky. Ten okraj kterej se mi prevalujejebtakova boulicka tak sem do ni strihla a vyteklo dost krve s hnisem namazala sem mesickovou masti ( nic jinyho doma nemam) a rano koukam a zas to pekne zhnisalo. Jinak dekuju za rady vyzkousim ![]()
Tak sem byla u doktorky a ta mi rekla at si udelam odvar z chlapice a macham vnem polec 3krat denne
tak to uz 2 den delam a je pravda ze to tolik nehnisa ale palec boli a to dost tak uvidime
@haxnicka byla jsi na chire nebo u obvodni? Zarostly nehet zadnej odvar nezpravi.
@haxnicka píše:
Vcera mi to nedalo a jeste sem se v tom krapek doubala ten okraj nehtu co zarustal sem odstrihla nehet byl jaksi strasne mekky. Ten okraj kterej se mi prevalujejebtakova boulicka tak sem do ni strihla a vyteklo dost krve s hnisem namazala sem mesickovou masti ( nic jinyho doma nemam) a rano koukam a zas to pekne zhnisalo. Jinak dekuju za rady vyzkousim
Strihej dal a vypoustej hnis. Na to ten peroxid nebo tee tree oil. Pokud nechces na chiru.
@Eemii byla sem u obvodni ale tim odvatem se to lepsi kdyz se ti nezahoji jasne ze zajdu i na chyru ![]()
@haxnicka píše:
Ahoj holky dotaz uz asi mesic mi hnisa na prave noze okraj prstu nebo jak to nazvat (spatna upravanehtu zarostly nehet ) byli sme na navsteve a tam me postrasily ze mi ho ztrhnou muzu mit otravu atak.. Jsem ve 31 tt nemate stim nekdo tkusenost?? Co stim?? Bude mi to doktor moc umrtvit kdyz sem tehotna?? Dik za rady
Ahojky
Mám to samé tedy nikdo to asi nemá tak jako já, nebo pokud jo tak už jen amputace.
Od léta 2017 ( polovinu července) to mám. Stříhala jsem nějak blbě nehet, pak jsem to ňoupala a kousala a začel ten palec pravý nohy ( o něm je řeč) hnisat a já to ňoupala a vymačkávala, je to na jeho pravé straně. Pak to začlo krvácet když jsem někam šla, začal měnit barvy natékat a zvětšovat se a rozšiřovat se. Vystouplo maso a začal se tvořit kopeček na zněj postraně vyrůstat maso.
Léčila jsem to na noc černou mastí ( višňák) a navíc jsem byla na rodičovské do 31.12.2017 a k tomu jsem pořád měla nějakou práci a další věci díky kterým jsem oddalovala čas zajít si k doktorovi.
Když jsem už měla příležitost zajít na chirurgii, že by mi to vyoperovali jako na druhé noze což bylo před 4 roky. Zjistila jsem že jsem v 5 týdnů těhotenství díky vynechané menstruaci a měření bazální teploty a ultrazvuku co provedl doktor a viděl embryo. No to bylo v říjnu začátkem.
Jsem v 6. měsíci v polovině a prý podle gynekologa mám zajít někam, aby mi na to něco dali, jelikož operovat to nesmějí. Jenže mě bylo do 6. měsíce tak blbě, že jsem měla spoustu i jiných zdravotních problémů dotoho mám tlak nízký pod hranicí skoro už ani nemám 90na 60, ale ještě méně, chybí mi červené krvinky. A prý by mi museli po porodu amputovat palec. ![]()
Takže já to mám nejhorší
Jsem v 5tt mám to od ledna celé fialové červené vylezl kus masa natekly a hnisavý. Zaclo mi to pop prvním těhotenství tak 3 měsíce po porodu. V druhém těhotenství jsem to celých zbylých 5měsíců měla znovu bála jsem se cokoliv s tím dělat v těhotenství a oni mi po císaři asi 3 den po císaři udělali v Thomayrove nemocnici tam to bylo udělané krásně v Praze a celý rok jsem měla pokoj než se to vrátilo od té doby chodím na Polikliniku Budějovická. Ovsem tam to udělali tak blbě v září. Že ten nehet povyrostl a zakrnel a v lednu se to vrátilo. Včera mi to obvazali dali mast a neschopenku. Jsem 6 let po prvním porodu a 3 roky po druhém a jse čerstvě těhotná tentokrát jsem si to nechala udělat v těhotenství jinak by mi ho už museli příště amputovat. No dneska na to na operačním koukala a říkala máte to tak hrozné, že nevidím kde to začíná máte to hodně hluboko. Nejprve 2 injekce, pak řizla bolest a křik, dala další 2 bolest opět dala další 2 řekla že víc jak 6 nemá cenu, že to je v takovém stavu, že budu měsíc na neschopence a docházet budu na převazy no bolí to a to mi původně chtěla v pátek ukončit neschopenku. V těhotenství bych nešla ještě na neschopnost jestli z toho neporodím nebo nepotratim. V předchozích těhotenství jsem dlouho pracovala než mě dali na rizikové. Cejtila jsem bolest teď při zákroku v pochvě a jakoby krev že se tam hrne, ale nekrvacim ale cejtila jsem bolest v pochvě tak snad dobrý. No takže bych se toho v těhotenství už nebála a nikdy bych to nenechala zajít tak daleko jako já v předchozím teho kdy kvůli miminku jsem se operace palce bála a v pohodě bych šla na operaci palce dítěti to ublíží méně než to nechat o porodu jako já, ale dítě je zdravé.