Hodinova mzda prepocet

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
22.6.22 06:13

Hodinova mzda prepocet

Ahojte, mohl by mi prosim nekdo poradit, jak se prepocitava z hrube mzdy hodinova mzda? Jsem ted na materske a zamestnavateli budu vypomahat s jinou cinnosti na dohodu 300h za rok a vycisleni hodinove mzdy z meho soucasneho platu (plny uvazek 160h) se mi nejak nezda :think:
Nemate s tim nekdo prosim zkusenost? Dnes musim podepsat. Dekuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20861
22.6.22 06:14

Tak se koukni do smlouvy co jsi podepsala co tam máš napsaný. Tam budeš mít hodinovku.

A hrubá mzda se vypočítá jen vydělením počtem hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.22 06:26

@Cenarius
Moje smlouva na neurcito ma uvedenou jen hrubou mzdu. Dohoda, kterou ted chteji podepsat, zminuje uz pouze tu hodinovou mzdu a ma to byt prepocet me hrube mzdy. Ale nevychazi mi to, kdyz svoji soucasnou hrubou mzdu vydelim poctem hodin 160, tak mi vychazi celkem velky rozdil na hodinu.

• Citovat
  • Upravit
2380
22.6.22 06:38

Počítá se to, jak píšou výše. :) V praxi rozdíly jsou - směrem nahoru i dolů, závisí na práci. Někde je na DPP dávána větší částka, protože odpadají jiné náklady na zaměstnance, jinde míň, protože celkový užitek že zaměstnance je menší. Plus taky - budeš dělat jinou věc, která je jinak (hůře/lépe) honorována, není důvod vycházet z taxy u HPP. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.22 06:48

@Tomie jj rozumim, ale mne ucetni rekla, ze se pouze prepocita moje hruba mzda na ukolovou a nic jineho se menit nebude :nevim:

• Citovat
  • Upravit
20861
22.6.22 06:56
@Anonymní píše:
@Tomie jj rozumim, ale mne ucetni rekla, ze se pouze prepocita moje hruba mzda na ukolovou a nic jineho se menit nebude :nevim:

Tak za ní musíš dojít se svýma cislama, že ti to nevychází ten přepočet a z jakých čísel vycházela ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
22.6.22 07:17
@Cenarius píše:
Tak se koukni do smlouvy co jsi podepsala co tam máš napsaný. Tam budeš mít hodinovku.A hrubá mzda se vypočítá jen vydělením počtem hodin.

Já tam rozhodně hodinovou nemam. Mam fixní měsíčníku a 40hodin týdne. Počet pracovních dní v měsíci se liší, tím pádem i hodinovka. Pro účely náhrad se počítá nějaký průměr za určitě období, kde se vydeli hrubá mzda průměrným počtem hodin odpracovaných za tu dobu. Vychazi to obvykle přes 160 hodin, takže dělit to 160 sezqklqdatelce spíš vyplati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
22.6.22 19:27

A ty jsi měla na HPP 37,5 hodin týdně úvazek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16100
22.6.22 19:35

V roce 2022 je ale u 40h týdenního úvazku měsíční počet hodin v průměru více než 173, nikoliv 160.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí