Hodinové večerní kojeni

708
30.7.14 21:17

hodinové večerní kojeni

Ahoj holky, mam dotaz ohledně kojení. Male je 5 tydnu a je plně kojená. Na kojení ji nevidím, budu se sama, kdU jsme doma tak cca 2 az 2,5 hodky spinka, v kocarku vydrží v pohodě 3. Od rana papka krásne a saje vca 15 minut, v noci spinka většinou od 10 do 4 do rana, ale jakmile padne 16:00 mala se vzbudí a chce jit každou hodinu, vždycky ji vypravím a zpivam, abych pauzu natáhla aspn na hodinu a pul, tady jeste pije tak twch 20 minut, jakmile ale přijde poslední koleni před spinkanim, to je kolem te 9 večer, tak pije i dýl než hodinu. Pokazdy když ji odendam od prsa(i když už vypadá že spi) probudí se a začne hrozne brečet. Někde jsem cetla, ze takhle dlouhe kojeni pro mimca není zdravé, ze prý je to jhodne namáhavé pro ně s má to negativní vliv na srdíčko :( co s ni?? Mam ji nechat nebo ji mam po 20 minutach odpojit a dat ji dudak a cekat se tvém dalsi 2 hodiny než ji zas nakrmím :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3406
30.7.14 21:24

Cetla sis to po sobe? :mrgreen:
Malej byl to samy, prvnich par mesicu sem ho nechala, kojila ho podle jeho potreby klidne i po hodine a cucal taky dlouho. Poznas kdy fakt pije a kdy jen cuca aby se uklidnila/uspala? Zatim je malicka, davej podle potreby ale zkus kojit jen treba 10-15 minut a konec, po hodine klidne znovu :nevim: Takhle mi to rikala nase dr, vetsinou mimca pijou jen 10 minut a pak jen cucaj protoze je to uklidnuje, zkus dudlik a uvidis

Příspěvek upraven 30.07.14 v 21:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
30.7.14 21:26

Moje dcerka dela obcas to same. U kojeni usne a jakmile ji polozim, tak je vzhuru a place. Kdyz ji dam zase k prsu, behem par minut chrni. Podle mne se chce jen tulit a citi se u mne dobre.

Kdyz si myslim, ze je uz najezena, pustim bily sum nebo ji zpivam (to casteji), drzim ji za ruku a jsem u ni dokud neusne. Pak pockam cca pul hodiny a ulozim ji do postylky.

Dlouhe kojeni, co vim zdravotne neskodi. Jen uz to pak neni kojeni v pravem slova smyslu, jen cuca bradavku, ale neji.

• Citovat
  • Upravit
30.7.14 21:26

Já bych tipovala, že může mít večerní bolení bříška a u prsa si ulevuje - i po dvou dětech jsem nepochopila jak to funguje, ale měly to obě moje děti, jak udeřila 6-7 hod. večerní tak bylo prdění a bolení a chtěly být u prsa. Já se to snažila řešit dudlíkem. O srdíčko bych se nebála, to je nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
30.7.14 21:32

@sona9 :think: V pěti týdnech bych řekla, že už celkem zjistila, jak se dostat ke zdroji. Podle toho co píšeš, je ukázková. Vydrží spinkat a má pěkné pauzy mezi kojením. Je fakt, že je teplo a i v noci jsou teploty vysoké a může mít prostě žízeň, ale zase déle než hodina to mi přijde moc. Nechala bych max půl hodiny víc vážně ne a pak třeba klidně za hodinu znovu :nevim: Ještě je malá musíš se věnovat jejím potřebám, ale zase s mírou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
995
30.7.14 21:37

Moje mala taky s uderem sedme chtela jen prso, prokladala jsem ji to koupeli, jinak prvni tri mesice od sedmi do desiti nesmelo prso zmizet z dohledu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
30.7.14 21:45

Večer klesá hladina prolaktinu, z celého dne je právě večer nejnižší, tím pádem klesá večer i produkce mléka. Miminku tím pádem trvá dlouho, než se zasytí, než dostane svou dávku, je najezené a spokojené. Může to být jeden důvod.

Večer taky miminka často trápí bolení, koliky a další neduhy. U prsu se většinou uklidňují a zapíjí to právě dalším mlékem. Takový běžný kolotoč. Může to být druhý důvod.

A taky jsou miminka, která si zkrátka u prsu jen tak takto hoví. Je jim dobře u mámy, mají bradavku po nakojení jako dudlík a když je odložíš, tak jsou v tu ránu vzhůru a řvou. Je to normálním, přirozené. Může to být třetí důvod, ale vzhledem k tomu, že přes den tyto problémy nemáte, tak bych se k tomuto asi úplně nepřikláněla.

Já to měla s mladším taky, kombinace to byla asi všeho dokupy. Večer toho mléka bylo vždycky u mě opravdu málo, navíc trpěl hrozně na kolik a reflux a bylo to hodně kontaktní mimino, co chtělo být u mámy nonstop. Kojila jsem ho x-krát za sebou, než mi večer opravdu usnul, byl nakrmený a spokojený. Kojení se protahovalo na dvě hodiny úplně běžně a pak byl za hodinu stejně zase vzhůru. Přes den jsem kojila též často, ale bez problémů, jen ty večery byly náročnější. Ve 4 měsících jsem teda rezignovala a dostal právě na noc UM. Potřebovala jsem se starat o další dítě, psát seminárky a učit se. Od té doby byl spokojený. Vypil si svou láhev, zasytil se a bylo to. Budil se potom až kolem 23h. na první kojení. Kojila jsem jinak potom téměř deset měsíců, než se sám odstavil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
30.7.14 21:57

@sona9 Tak se srdíčkem to nemá vůbec nic společného… kojení neškodí v žádném případě.
Zkus jí cca od 12h. dávat kapky babycalm pře každým kojením… působí se zpožděním, tak proto, aby působily večer, musíš začít dávat kolem poledne.
U nás to pomohlo… večery byly klidné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
30.7.14 22:11

Malý byl to samé asi první 2 měsíce, akorát se kojil i každou hodinu a večer pomalu nonstop. Na noc však usnul a spal do rána. Byla jsem vyčerpaná a obávala se jak to bude dál, ale intervaly se postupně prodlužovaly, mimčo si to upravilo samo jak to potřebovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
31.7.14 06:28

Holky moc dekuji za odpovědi. A omlouvam se za chyby a překlepy, ale posi ze svého úžasného"chytrého" telefonu a jeste jsme se moc neužili.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová