Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Asi si řeknete, že mám blbý starosti, ale poslední dobou nám malej strašně čůrá, každou plínu má po 2h úplně pročůranou a těžkou, v noci, kdy spí 12h v kuse(když se poštěstí), kdy ho nepřebalím plínu prčůrá durch. Začalo to postupně asi před 14dny, kdy plíny postupně těžkly, už v období horka, plíny používáme pořád stejný (Active Baby od Pempers).
Jinak nevím kolik má miminko denně vypít, ale malej tak maximálně 160ml, teď co tak čůrá mu bohatě stačí i 100ml, je na UM, vypije ho mnohem víc než je doporučená dávka, poslední dobou už to teda tak moc nepřekročuje jak dřív, odpoledne dostává zeleninoveju příkrm, veřer kaši. Nevím kde se ta voda v něm pořád bere, poslední 2dny, kdy čůrá nejvíc je i víc protivnej, dnes nám celej večer proplakal, nakonec jsem mu dala panadol, takl se uklidnil, ale stejně ještě chvílema pláče.
Mám strach aby nebyl nějak nemocnej, mám pocit, že čím víc čůrá, tím míň pije a jí
![]()
Dnes večer měl nafouklý bříško, ale to byly asi prdíky a čůrá v kuse hodně moči, ne po troškách.
Nevíte někdo co by to mohlo být? Ráno jdem k doktorce, ale radši se ptám.
POPILIO- nas malej taky ma plinku velmi tezkou, az se divim, ze to ta plinka vydrzi. Behem veder, se hodne potil, a plinky byly skoro suche… ted mi prijde ze ji a pije normalne,ale je to fakt rozdil,plinky nafoukly az k prasknuti.
asi se chce vyrovnat pocasi- kdyz furt s prominutim „chcije“ tak on taky ![]()
D
Ahoj,když se náš malej narodil,tak měl nízkou hladinu cukru v krvi.
Tak občas musíme donést vzorek moči doktorce,jestli je to v pořádku. Prý už naštěstí je, a říkala mi: „kdyby měl hodně cukru v krvi, tak by pořád čůral,to byste musela každou chvíli přebalovat“.
Nechci strašit,ale radši bych se zeptala Vaší doktorky…