Kojení a příkrmy

279
7.8.06 14:39

Kojení a příkrmy

Ahojky,
chtěla jsem se zeptat, kdy je nejlepší začít s příkrmem u kojeného dítěte? Vím z knížek kolem 6 měsíce, ale zajímájí mě rady zkušených matek.
První jsem kojila jen 4,5 měsíce, takže nemám zkušenosti s kojícím dítkem a příkrm. Malé je 5 měsíců, ale mám pocit, že na noc jí už mléko nestačí a začala se zase v noci budit i 4×. Předtím vydržela i celou noc. Navíc moc nepřibývá za 3 týdny jen 200g. Lékařce se to zdá v pořádku i mě. Malá hlady nebrečí jen častěji kojím. Její váha 6100 g. Poradí někdo? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5846
7.8.06 14:50

Malý se mi v tom věku taky začal víc budit v noci, ale pokud nespěcháš na příkrmy a nemá hlad… já jsem začala dávat příkrmy až po dokončeném 6. měsíci a nemám dojem, že by byl Dalek o něco ochuzený, rozjedl se pěkně, už jí i kousky a ukusuje na 2 zubech měkké ovoce (říkaly mi kamarádky, co dávaly příkrmy od 4.m, že takhle pozdě začít přkrmovat znamená mít problémy, že si bude těžko zvykat na jídlo,ale je to nejspíš pověra, nebo přinejmenším u nás to neplatilo) , v noci se budí pořád (i když má večer kaši a pak ještě MM, takže hlady to nebylo).
Jo a přibíral taky tak (ani náhodou v půl roce dvojnásobek porodní váhy :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
240
7.8.06 14:51

Mne sa tiez mala zacala v 5.mesiaci budit v noci velmi casto a stale chcela prso. Tak som zacala prikrmovat, a bola som prekvapena kolko toho zbasti 8O . Doktorke som to ani nehlasila, az na polrocnej prehliadke som oznamila ze prikrmujeme, tak mi len poradila par veci k tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
7.8.06 14:52

Ahojka, váhové přírůstky kolísají, dítko třeba tolik v daném období nepřibírá, ale zato roste do délky, navíc kolem 6.m (+-) je další růstový spurt, takže i proto může být zase častější kojení.
Příkrmy u kojených dětí se doporučují až od ukončeného 6.měsíce, dále se přihlíží k riziku alergií, pak se zavádějí jednotlivé druhy potravin ještě pomaleji a s větším odstupem.
Pokud jinak nemáte žádný problém, jen to častější buzení a chceš ještě kojit, tak zkus pár dní vydržet, možná je to opravdu jen ten spurt. Jestli je mimčo přes den v pohodě, nijak nestrádá, dostatečně čůrá a kadí, tak je to v pořádku:-)

Jazzi a Matýsek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
7.8.06 17:06

Ahoj,u nás to taky bylo to samé.tak jsem jí na večer začala dává rýžovou kaši a pak jsem jí ještě neš šla spát nakojila.Beztak se mi večer pořád budila aji po kaši.Tak to určitě nebylo z hladu a s příkrmem jsem začala zbytečně brzy. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
7.8.06 19:26

Všem děkuji ! Nejspíš ještě počkám, alespoň 14 dnů.
Někde jsem četla, že s příkrmem by se mělo začít (jeden z důvodů), když dítě otevírá pusu, když vidí lžičku a další, když pohybuje pusinkou, jakmile vás vidí jíst. Tohle jsme měli u první, když se odstavila. Ale trpěla ještě donedávna lehčí kožní alergií, tak se bojím, abych to neuspěchala. :idea:
Jazzi,
my právě máme po růstovém spurtu, kdy jsem musela kojit z obou prs a velice často. Teď už jí mléko stačí z jednoho, ale zdá se mi, že je docela unavená.
Maxiku,
naše beruška má dvojnásobek, jelikož měla při narození jen 2,43 kg. Takže bych měla být vlastně v klidu. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
7.8.06 19:32

Chichi, Dalísek měl 3,95 kg a v půl roce šest kilo a hlad fakt neměl - roste ti jak ze smetany :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
7.8.06 22:00

Ahoj,
s příkrmy se opravdu doporučuje začínat až od ukončeného 6.měsíce(kvůli alergiím), já jsem začínala od 7.měsíce bez valného úspěchu, fakt jsem nevěřila, kam až je mrkev schopná dolétnout! :lol: :lol: :lol: Byla naprosto všude po celé kuchyni. Na kontrole v osmém měsíci mně Mudr. vynadal, že ještě nepřikrmuju, že je potřeba, aby se mimčo naučilo kousat, tak jsem opět začala, ale nic moc to nebylo, zlom přišel v 10.měsíci, kdy se Zuzka dožadovala jídla pokaždé, když někdo otevřel pusu. Tak jsme se dostali do stadia, kdy jedla jednou denně ( ale furt). Takže pevné nervíky při zavádění příkrmů a ať miminku zeleninka chutná. Z

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
7.8.06 23:02

Ahoj, my jsme zacaly v 6,5 mesicich 10 dni jen mrkvicka, pak jsme pridaly bramboru do te mrkve, jednou byla brokolice (ale ten kupovany prikrm - byl casovy press :( - taky to byl nas druhy a zatim rozhodne posledni kupovany prikrm), no a dneska byla poprve mrkvicka s cuketou. Rozhodne jdeme pomaleji nez po nas chtela doktorka, ale to neresim. Uvazuju o vecerni kasi, schvalne jestli se bude budit v noci mene. Myslim, ze nam tak pred 10 dny zacaly sepracni krize :(. Ani nemusim nikam odejit, staci kdyz se k ni otocim zady, takze to asi bude pravy duvod castejsiho nocniho vstavani. Jinak puvodne jsem chtela vyckat s prikrmy aspon do 7. nebo 8. mesice (mam alergie a ekzem), ale doktorka me zvyklala tvrzenim, ze mala je velka (v 6. mesicich 8,080 kg, 70 cm - a to jsme jeste porodni vahu nezdvojnasobily ;)) a ze uz ji mlicko nestaci, tak jsem nakonec zacala o 14 dni pozdeji nez rikala a pomaleji nez rikala, takze takovy kompromis. Sarka s bastenim nedela za:,–(ni problemy, odmitla jen jednou kupovany prikrm mrkev (znala tu mou cerstvou, resp. rozmrazenou), jinak je zvedava na nove chute a je docela legrace ji pozorovat. Rozhodne bych s prikrmy nespechala, ale zase zacala vcas, aby byl klid na postupne pridavani jednotlivych potravin.

Uff, nejak jsem se rozepsala

Aja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
8.8.06 11:27

U nás to noční buzení (dnes 4×), bude asi doopravdy z hladu. Dnes v noci jsem sledovala jak dlouho pije a přes 5 min. jako přes den. Navíc jí klidně mohu dát zpátky do postýlky a ona hezky dadá. Kačenka je od malá žrout. První měsíc přibrala 1,6 kg. Možná doháněla, protože se narodila o 3 týdny dříve. Budu jí pár dní sledovat a uvídíme :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí