Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nemate prosim nekdo zkusenost/recepty na zavareni presnidavek pro mimi. Cekame v zari miminko a mam spoustu ovoce, tak jsem si myslela, ze bych mu uz udelala nejake ovocne presnidavky. Diky predem moc za vsechny recepty ![]()
Jdi do sekce VYROB SI SÁM tam je diskuzí na téma přesnídávka a zavařování několik.
Je diky, ja to ani nehledala, myslela jsem, ze se to tu nerozebira ![]()
ahojík, já dělám přesnídávku takto:-)
2,5 kg jablek/ samo oloupaných a trošku na menší kousky nakrájených/ +3/4 litru vody a 20 dkg. cukru, povaříme 10 min., pak přidáme ve 1/4 l vody rozmíchaná vanilk. puding, vaříme asi 1/4 hod., pak rozmixuju.
zavařuju 15 min. na 80 stupňů.
Můžeme přidat místo části jablíček jakékoliv jiné ovoce.
Je to bez konzervace a nikdy se mi ještě žádná nezkazila. A malej je miluje a doufám, že pošmáknou i tomu človíčkovi, co se mu zatím nechce z bříška:-)
Matulienko, dekuji ti moc za recept, o vikednu se chystam zavarovat ![]()
Já bych pro příkrmy dítka ani ne ročního dělala jen z ovoce. Ono to není nijak moc řítké, ten puding bych radši nedávala a nechala to čistě jen z ovoce…povařit, podlít jen malilinko vodou, rozmixovat, do sklenek a sterilovat.
Alenka
PS: jé, já mám taky záříjňátko, ale loňské ![]()
ja to delam tak ze rozvarim jablka (prip. k tomu prihodim nejake jine ovoce), pak propasiruju pres vetsi sitko, jeste jednou povarim - pridam 1 lzici cukru na velky hrnec a 1 lzici citronove steavy (kdyz neni citron pouziju citronku) no a pak plnim do sklenicek a ve sklinkach pak povarim ve vodni lazni jeste 15-20 minut
zatim se nikdy nic nezkazilo, je to prirodni a vyborne ![]()