Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky/ženy už mám 14 dní zpoždenou menstruaci, ale myslím si, že by to mohlo být tím, že jsem zhubla 10 kilo, myslíte že by to mohl být ten důvod? Jinak je mi 15 let a menstruaci mám již 2 roky a za celou tu dobu se mi nestalo, abych měla zpoždění delší, než je den nebo dva dny. Děkuji za odpovědi.
Jinak jsem extrémně zavodněná a na váze mi přibylo rázem jen tak +2,5 kila.
Může to být velkým zhubnutím, může to být jen věkem. Můžeš být těhotná? Pokud je možnost, udělej si těhotenský test. Dělá se z moči, k dostání v lékárně, drogerii.
@Fiducia píše:
Může to být velkým zhubnutím, může to být jen věkem. Můžeš být těhotná? Pokud je možnost, udělej si těhotenský test. Dělá se z moči, k dostání v lékárně, drogerii.
Ahoj, těhotná určitě nejsem, nikdy jsem neměla s nikým pohlavní styl.😺
@NikishkaCZ v tom případě bych prostě počkala. V patnácti není vynechání jedné menstruace nic alarmujícího. Pokud by nepřišla další v termínu, popros mamku, ať tě vezme k lékaři
V tomhle věku je to normální, i to hubnutí na to může mít vliv. Tos zhubla nějak rychle? Nemáš už podvahu?
@Kriss Tina ne, podváhu nemám, ale hubnu tím způsobem, že vydám více pohybu, než co sním, za den jsem v mínusu o 200-300 kalorií, proto váha šla dolů, ale teď se zastavila, pravděpodovně kvůli menstruaci a já jsem z toho nervózní jako pes
Jestli jsi těch deset kilo zhubla nedávno a nějak naráz, přičítala bych to tomu. Jinak bych to zatím nechala být a počkala na další menstruaci.
Je to možné, že je to tím zhubnutím. Já to takto taky měla někdy v 16 letech, najednou jsem zhubla asi 10-15 kilo za dva měsíce a to mi zastavilo menstruaci na dobrý půlrok. Pak se to zase normálně rozjelo, dle doktorky to tehdy bylo přesně kvůli té změně hmotnosti a zároveň i nějakému stresu ze školy, co jsem tehdy měla…takže je to možné, kdyby dlouho nepřišla potom, tak si zajdi k doktorce