Hodně zpomalený synek 10 měsíců

485
28.4.16 21:04

Hodně zpomalený synek 10m

Ahoj holky,

dost se trápím s našim klučíkem, který měl tento týden 10m. V pondělí jdu na preventivní prohlídku a už teď přemýšlím, co bude. Tak se potřebuju prostě vykecat.
Syn je stále plně kojený, příkrmy ho prostě nezajímají. Vyzkoušela jsem mrkev, bramboru, dýni, batátu, avokádo, cuketu, banán, jablíčko, hrušku, kaše, no věcí požehnaně a ze všeho vezme tak malinkou lžičku a víc nechce. Už minule doktorka nadávala, že se musí rozjíst, protože za 2m přibral jen 150g. Nevím, kolik přibral teď, váhu nemám. Kojím přes den na požádání, takže asi tak co hodinu. V noci se budí do 23h, kdy jdu spát, co 30min, pak nevím, nechávám mu samoobsluhu. Je mi jasné, že násilím nic nezmůžu.
Doktorka se ptala minule jak spí, tak jsem jí to říkala. Říkala, že je to strašně málo na tak malé dítě a že nespí, protože je hladový. Teď spí ještě míň, dopo tak hodinu, odpo tak 20min. Přes noc naspí 11h s přestávkami na pití. Starší mi spávalo mnohem víc. Přes den, když se probudí, je rozmrzelý, chvíli to vypadá, že usne, ale už prostě nezabere.
On se taky ani moc neunaví. Pohyb je teda katastrofa. Neplazí se, neleze. Zatím nejdál, co zvládnul, je to, že v leže se vzpřímil na rukou a otočí se kolem své osy. Ale dál už nic. Zvládá klešťový úchop, pozoruje a zkouší, co udělají věci když s nimi hodí nebo do nich uhodí, tam je to v pohodě. Ale ten pohyb je katastrofa. Přemýšlím co s ním. Pokud je jen líný, tak určitě Vojtovku cvičit nechci, to ať si na to přijde sám. Ale jak poznat, zda mu něco je? Jak mě pedmudra pošle na rehabku, aby ho zkoukli, tak už mě ze svých spárů nebudou chtít pustit a budou prudit ať cvičí.
Máte doma někdo taky takovýho šnečka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2271
28.4.16 21:09

A co jídlo do ruky, to jí? Jablíčko, banán, křupka, brambor v celku,…Jinak bych zkusila fyzioterapeutku, ať vás aspoň někdo zkoukne. Možná třeba plavání nebo cvičení s miminky by bylo taky fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
28.4.16 21:12

Sneka nemam. Ale dala bych mu kasi oslazenou agavovym sirupem. Treba ji veme na milost. A v dm maj i dobry susenky ze spaldy atd.. piskot. Aby trochu pribral kdyz je hubenour.

A o to ostatnim bych dala na dr. Ale ja svoji plne duveruji. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
28.4.16 21:13

Plavani je paradni! Deti tam hodne posiluji a pak i krasne spinkaji. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
28.4.16 21:13

Proc zavrhujes cviceni? Ja si ho tedy nemohu vynachvalit, dr mi od pul roka do 8. mesicu dcery taky tvrdila, ze se zacne hyvat, ze ma sve tempo a blabla.. Az jsem si doslova vydupala zadanku na rehabku a tam se dr zdesila, ze ma mala v 8. mesicich svaly mesicniho miminka a ze by se tedy sama rozhodne nerozhybala. Zacali jsme cvicit vojtovku a za 5. mesicu jsem mela doma z lezici holcicky chodici neposednou princeznu.
Jidlo-nevim, mozna vic zkouset, protoze opravdu mlicko uz treba nestaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
28.4.16 21:14

Upřímně si myslím že má vážně hlad. Tvoje mléko už mu nestačí a potřebuje více živin. Až se pořádně rozji bude mít energii na pohyb :nevim: co nějaká kaše na noc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
28.4.16 21:17

@loja Pokud je dobrá nebo dobrý rehabilitační nenutí cvičit když není nutné. Já chodila s nedonošenými dvojčaty kluky/31 týden/ na rehabilitace dokud se nerozchodily. Vojtovku jsme cvičili jen asi měsíc jeden jednoduchý cvik. Když viděla, že vývoj je vpořádku, Vojtovku vyřadila, do cvičení nenutila. Pouze ukazovala nějaké motivační věci a mě a děti to bavilo.Byli jsme tedy ve spárech rehabilitační dlouho, ale šlo tedy jak jsem psala spíš o kontroly a dobré rady. Proč se toho každý tak bojí? Však raději jdi přinejmenším na konzultaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
28.4.16 21:18

Tak vzhledem k tomu, ze ty to vlastne resit nechces-cvicit se ti nelibi, radsi kojis, nez by ses s nim parala, tak co chces slyset? Mam dve deti s opozdenym motorickym vyvojem a resila jsem to tedy okamzite, jakmile se zacaly opozdovat. Dite, ktery v roce neleze se zacne opozdovat i mentalne. Jinak existuji i jina cviceni, nez Vojtovka, my cvicili Bobatha, ale to musi rozhodnout fyzioterapeut. Obehali jsme doktory, nakonec se prislo na hlubsi problem-metabolickou poruchu.
Moc nechapu, na co cekas? Ze se to ono samo zlepsi? Ze sam od sebe zacne jist, sam od sebe zacne spat, sam od sebe poskoci ve vyvoji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85379
28.4.16 21:19

@loja a proc na tu tehabku jeste nechodite? :think: my jsme extremne pomali, ale plazit jsme se zacali v 8 mesicich a lozit v 11,5 mesicich. S jidlem bych se netrapila, s tim pohybem ano. My teda na rehabce nebyli, protoze zijeme v zahranici, ale byt v cechach, tak bych ho nechala zkontrolovat na neurologii a zacala cvicit.

UM jsi mu zkousela dat? Ja teda do 10m taky v podstate kojila, dcera nejedla kvuli zubum, ale nebrecela a nemela hlad a pribirala, i kdyz skokove, byla naprosto spokojena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3271
28.4.16 21:20

A co nějaké kaše? Já nejsem zastáncem prislazovanych, vyborne jsou Od Nominalu-spaldova, jahlova, pohankova, ovesná. Dělám je s ryzovym mlékem (jsme s malou na protikvasinkove dietě = nejime cukr, bílou mouku a mléko, ale jogurty ano)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
28.4.16 21:21

@loja
taky jsem se bránila cvičení, on mi ho teda ani nikdo nenutil, také jsem nechtěla cvičit jen proto, že jsou kluci pomalý (ne teda tolik, jako tvůj)…Teď vím, že to byla chyba, se starším cvičím teď v téměř 4 letech, s mladším (1a3/4) bych měla cvičit vojtovku, ale nezvládám to, má děsnou sílu a je to nehorázný vztekloun, takže u něho nezbývá než čekat, jestli bude mít problémy a dostane na cvičení rozum…Oba mají povolený bříšní svaly, nikdo mě na to neupozornil, já být na tvém místě, tak bych na rehabku šla…s jídlem bohužel neporadím, oba moji synové jsou mega žravci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
28.4.16 21:23

Co neurolog? Nebyli jste u nej? Od toho bych se odpichla. Me osobně to nepřijde v pořádku, jak ten pohyb, tak spánek, nejezeni… Chtěla bych kontrolu u neurologa, zda není někde problém, popsala bych mu i to spaní, nejezeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3443
28.4.16 21:24

@loja zkus mu koupit mlecny dezert od Nestle - maji treba atd. Nase mala taky nechtela jist, mala vaha a na tomhle se rozjedla, a postupne jsem ji tam pridavala bily zivy jogurt a ted uz ji jogurty bez toho. A ji i dalsi veci. Kase na noc miluje. Budes muset zkouset co mu pojede.
Ja taky nejdrive nechtela slyset o techto sladsich vecech, ale mala proste nepribirila a tak jsem primhourila oci.
Jidlo do ruky bych zkusila nejdrive jen krupky, banan, brambor, uvarenou mrkev. Proste jen "mekke " veci.

Co se tyce pohybu, tak motivovat k lezeni, davat male prekazky atd. Urcite bych chtela ve Vasem priapde at se na nej koukne RHB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85379
@Ter85 píše:
Tak vzhledem k tomu, ze ty to vlastne resit nechces-cvicit se ti nelibi, radsi kojis, nez by ses s nim parala, tak co chces slyset? Mam dve deti s opozdenym motorickym vyvojem a resila jsem to tedy okamzite, jakmile se zacaly opozdovat. Dite, ktery v roce neleze se zacne opozdovat i mentalne. Jinak existuji i jina cviceni, nez Vojtovka, my cvicili Bobatha, ale to musi rozhodnout fyzioterapeut. Obehali jsme doktory, nakonec se prislo na hlubsi problem-metabolickou poruchu.
Moc nechapu, na co cekas? Ze se to ono samo zlepsi? Ze sam od sebe zacne jist, sam od sebe zacne spat, sam od sebe poskoci ve vyvoji?

Prave, ten pohyb souvisi i s dalsim vyvojem, proto je to psychomotoricky vyvoj. Deti v okoli uz litaji po hristi a my zatim sedime v kocarku a koukame, dcera se sama postavi, udela dva kroky a radeji leze, ma 15mesicu, takze je v poradku, ale prece jen vidim rozdil mezi vrstevniky v tom, ze ty ostatni uz podnikaji a poznavaji vice svet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2966

@loja neporadím s pohybem neb máme čiperku. S jídlem to je horší. Kromě kojení nechtěla nic, chytla se na kupované skleničce První lžička - dýně od Hipp. Dávala jsem ji ji ke každému jídlu vždy na špičku lžičky a zbytek ostatní. Když byla starší a jedla kukuřičné křupky, tak jsem ji dávala jídlo na kukuřičnou křupku. No prostě piplačka. :zed: Když jsem začala přidávat maso, tak se to zlepšilo. Teď ji jsou skoro dva roky a s jídlem bojujeme dodnes. Teď už pomáhá zavavit hračkou atd… Vím, že je to vše špatně, ale za každé snědené sousto jsem schopna udělat skoro vše. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí