Hodně zpomalený synek 10 měsíců

Napsat příspěvek
Velikost písma:
485
28.4.16 22:24

@Tarinka díky za to cvičení, zítra začneme zkoušet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
28.4.16 22:28

Jidlo - u mnohych deti je normalni, ze jidlu moc nedaji, nabizela bych vytrvale dal, hlavne bych nedala na skvele rady krmit ho cukrovyma dobrutkama, to je akorat cesta do pekel. Zkusila si odstrikat mliko a dat do jidla? Nebo ochutit bylinkama…
Pohyb - urcite bych to resila, vojtovka neni nic moc, ale to co zvlada tvuj syn bezne zvladaji pulrocni. Na rehabce si nech poradit. A misto vojtovky zkus treba bobatha, mel by byt setrnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
28.4.16 22:31

@loja
to je ono, nevíš, co je normální a co ne, tak se musíš jít někam zeptat…s tím jídlem, taky vím o dítěti, které se chtělo hodně dlouho jen kojit, postupně jídlo vzalo na milost-myslím, že ho teda zaujaly ty křupky, co váš nerad, a přesnídávky…maminka už byla taky zoufalá, dr. taky, ale kluk byl pěkný puclík, takže nestrádal…pokud není váš hubený, tak bych asi zkoušela dál, třeba i vyložený prasárny, i když je to pakárna, jestli mu evidentně něco chybí, asi bych taky zkusila vyšetření

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
28.4.16 22:35

Tak mu to mlíko od tebe zkus trochu znepříjemnit… Před kojením si potři prsa něčím, třeba nahořklým grepem, citronem…nevím, zkrátka ho odradit. A nabízet mu jiné dobré jídlo ze lžičky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
28.4.16 22:41

Nekdy je nechutenstvi zpusobeno anemii. Kontrolni krevni obraz by nebyl na skodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
28.4.16 22:43

@loja urcite toho muzes udelat vic, byt s dítětem na zemi co nejvic, cvicit na overballu -polovyfouklej mu ho dat pod brisko, dite je v poloze na vsech ctyrech, s ditetem mirne pohupovat, jako kdyz se houpaji na kolinkach, nebo si sednout na zem, natahnout nohy, dite si dat pres ne, ruce ma na jedne strane, nohy na druhe, zase je v poloze na 4, po case mu muzes zkusit i podat hracku aby v te poloze natahlo ruku, chvili je na trech, ruce vystridat. Dobra rada -kdyz davas dite na 4 a pohupujes s nim zpivej u toho porad stejnou pisnicku, dite si to spoji a po case staci ze zacnes zpivat a dite se bude samo snazit dostat na 4. Jinak kdyz davas mimco na zem, vzdy rovnou brichem k podlozce s volnyma rukama, chyt ho kolem pasu… nacvici si tak, ze jak se blizi k podlozce musi predpazit ruce-dulezity pro lezeni. Cvicit furt furt v kazde volne chvilce, je to i zabavny :) ale na rehabky s nim dojdi, budes mit klid, neboj se toho, ty zensky tam bejvaj moc sikovny. Jinak nelezouci desetimesicni dite zas neni nijak extra opozdeny, ale dobry to mit pod kontrolou, hodnotit se musi i jine veci, zdvojovani slabik, pinzetovy uchop…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.4.16 22:48

@loja to není o tom, ze mu to necvaka, ze se na pohybovat, ale ze to neumí.
Rehabilitační nedělají jen a pouze vojtovku, dokud tam nepujdes, nezjistis to.
Btw. to blbe jídlo s tím muze souviset. Můj syn byl hypotonicky, mel opozdeny psychomotoricky vývoj a kousat jsem ho UČILA presne 12 měsíců.
Na Tvém místě bych na nic nečekala a opravdu nechala dire prohlédnout na rhb.
Držím palce, ať tam dobre dopadnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
28.4.16 22:51

Jinak ja mam taky snecka. Sice se plazi a peruje na 4, ale to je vse. Cvicime Vojtovu metodu od 3 m…ale syn je narozeny driv a tak se mu misto 10m pocita korogovany vek 8,5 m…ale taky me to trapi, takze ti rozumim. Neurolog by ti rekl, jestli je tvuj synek jen „line dite“ nebo ma hypotonii, ktera se po prvnim roce hure rozcvicuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
28.4.16 22:54
@Teresa.p píše:
Nekdy je nechutenstvi zpusobeno anemii. Kontrolni krevni obraz by nebyl na skodu.

Jojo todle je taky dobrej postreh, ty deti byvaj i unavenejsi a do pohybu se nehrnou, ale i spatne spi. O jidle nemluve. A obzvlast to mivaj kojene deti, ktere mely silnejsi novorozeneckou zloutenku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
28.4.16 22:57

@Teresa.p @Tarinka zkusím se na to zeptat doktorky. Žloutenku teda téměř neměl, ale poptám se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85467
28.4.16 23:01
@loja píše:
@Ter85 Poslouchej, asi si nerozumíme, píšu, že jídlo zkouším každý den, jdu si pro radu, zda to má taky někdo tak. Nevím už co zkusit. To, že se tváří jak na kyselý citron, mě fakt neodrazuje. Kdybych to nechtěla řešit, tak tu asi nesedím a nezakládám diskuze. Potřebuju, aby jedlo, chci, aby se to někam posunulo a ty tu po mě vyjíždíš. Tak mi poraď co s tím jídlem. Jediný, co ho baví, je žvejkat křížaly, ale z toho mi nepřibere. A první dítě zmiňuju, protože vím jak by to mělo vypadat, a proto mě vytáčí, že se k tomu ani nepřibližujeme.
A s tou Vojtovkou jsem tu větu blbě napsala. Nechci jí cvičit za každou cenu. Ne, že jí nechci cvičit, nedopsala jsem větu, protože mi zvonil mobil a už jsem si to po sobě nedočetla. Kamarádka má syna, co v roce nelezel, neseděl, nestál a jen se plazil a 2 neurologové jí řekli, že je v pořádku. Opravdu ve 14m z ničeho nic skok a začal si stoupat. Já fakt nevím co je ještě normální, tak si píšu o zkušenosti jiných, protože moje první je absolutně odlišná.

Me spis znervoznuje, ze je to uz druhe dite, to je prece nejvic motivovano ditetem prvnim! Takze bezte zitra k pediatricce a nechej so napsat tu zadanku na neurologii.

A ano, taky si myslim, ze bys mohla trosku omezit to kojeni - priklad, nakoj v 8, v 11 nabidni jidlo :nevim: kdyz ho nonstop kojis, tak proc by mel mit hlad :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
29.4.16 07:09

@loja A jaká byla vlastně jeho váha při narození a jaká je nyní??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26265
29.4.16 09:18

Pokud ma doktorka rozum, tak to resit bude - otazkou je, jak moc to chces resit ty - dle prispevku vubec, kdyz si na to ma prijit sam. Takze cekam, ze dle tebe bude dr. divna a budes hledat jinou. Vse souvisi se vsim. Kdyz je hladovy, nema tolik energie, nema z ceho brat, pak se ti hybat nebude, telo se setri. A setrit bude cim dal tim vic… Preji hodne stesti, treba se to opravdu vyresi samo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
29.4.16 09:42

Mladší syn byl taky pomalejší, do půl roku na břiše jen ječel, pak se párkrát otočil a přestal, na zádech byl prostě radši. Před rokem se teprve začal plazit, lézt a sedět ve čtrnácti měsících. Chodí od devatenácti měsíců. Podle doktorky (i mě) je jen líný. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
29.4.16 17:46
@loja píše:
@Ter85 Poslouchej, asi si nerozumíme, píšu, že jídlo zkouším každý den, jdu si pro radu, zda to má taky někdo tak. Nevím už co zkusit. To, že se tváří jak na kyselý citron, mě fakt neodrazuje. Kdybych to nechtěla řešit, tak tu asi nesedím a nezakládám diskuze. Potřebuju, aby jedlo, chci, aby se to někam posunulo a ty tu po mě vyjíždíš. Tak mi poraď co s tím jídlem. Jediný, co ho baví, je žvejkat křížaly, ale z toho mi nepřibere. A první dítě zmiňuju, protože vím jak by to mělo vypadat, a proto mě vytáčí, že se k tomu ani nepřibližujeme.
A s tou Vojtovkou jsem tu větu blbě napsala. Nechci jí cvičit za každou cenu. Ne, že jí nechci cvičit, nedopsala jsem větu, protože mi zvonil mobil a už jsem si to po sobě nedočetla. Kamarádka má syna, co v roce nelezel, neseděl, nestál a jen se plazil a 2 neurologové jí řekli, že je v pořádku. Opravdu ve 14m z ničeho nic skok a začal si stoupat. Já fakt nevím co je ještě normální, tak si píšu o zkušenosti jiných, protože moje první je absolutně odlišná.

Nevyjozdim po tobe-nevyhoda psaneho projevu. Jen se snazim ti naznacit, ze pokud nezmenis svuj pristup k problemu a nezacnes to vnimat jako velky problem, tezko de samo neco zmeni. Pokud je dite co chvilku kojene a je navykle na prso, tak samo od sebe tezko zacne ze dne na den normalne jist. Ma prso a mliko jako zlozvyk-to mas stejne jako nekdo sni na posezeni tabulku cokolady, nez by se sel normalne najist. :mrgreen: Prvni dite mi nejedlo vubec nic, pul roku bylo na nutridrinkach, vim, jak udesny je, kdyz se cely den toci jen kolem jidla aumim si predstavit, ze je snazsi mu nakonec strcit prso. Pokud to chces zmenit, musis zacit od sebe-ty se musis rozhodnout, ze to bude jinak a proste bude mit pridel mlika napr. 3× denne a pres to nejede vlak. A to same je s tim cvicenim (coz mimochodem to jidlo muze uzce souviset s opozdenym vyvojem). Pokud s tim cgces neco udelat, budes muset se hecnou, zvednout zadek, obehat doktory a holt i nekolikrat denne s ditetem cvicit. Me taky nebavi jezdit kazdy tyden 60 km na rehabilitace a zase zpatky, cvicit s deckem doma, na hristi uz stejne stare deti behaji a hraji si sami, ja musim okolo svyho ditete behat a i na hristi ho mitivovat k chuzi podle rad rehabilitacni. Ale holt to moje dite potrebuje, ma problem a ja mu musim pomoct. A neznam matku, ktera by z toho byla radosti bez sebe. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí