Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Nikdo žádné zkušenosti? Prosím!
Když je screening pozitivní - jaká ti vyšla rizika?
@Eva2610 Vyšlo mi riziko k věku matky 1:389 a riziko populační 1:263
Spíš se prostě bojím té hodnoty, protože má možná něco společného s dysfunkcí placenty, já mám placentu dost nízko a neustále se opakující hematomy.
@ehanye píše:
@Eva2610 Vyšlo mi riziko k věku matky 1:389 a riziko populační 1:263
Spíš se prostě bojím té hodnoty, protože má možná něco společného s dysfunkcí placenty, já mám placentu dost nízko a neustále se opakující hematomy. [/citaceJá nemám úplně osobní zkušenost, ale tady v diskusích jsem nedávno viděla spoustu diskusi ohledně nízké hodnoty Papp - mrkněte na to. Držím pěsti, ať je všechno v pořádku.
@ehanye
můžu se zeptat, jak to dopadlo?
Aktuálně řeším podobnou situaci, po IVF čekám na screening a volal mi můj dr, že mám nízké papp-a (0,2 MoM), na utz jdu až za týden a už z toho 3 dny šílím. Mám za sebou přerušení těhotenství ve 14.tt, takže jsem úplně vyřízená, embryo je po PGT-A, tudíž jsem si bláhově myslela, že screening bude jen formalitka ![]()
@vendyla777 ahoj, moc se omlouvám za pozdní reakci, nebyla jsem tady pár dní.
Dopadlo to dobře, mám zdravou pětitýdenní holčičku. Věřím že i u tebe to bude v pořádku ![]()
Ahoj všem, včera jsem podstoupila screening v 1. trimestru a po několika hodinách radosti, kdy podle paní doktorky všechno na ultrazvuku vypadalo na jedničku, mi večer volala, že se jí nelíbí jedna hodnota z krve a že mám schůzku příští týden s genetičkou. Prý tato hodnota ale může být snížena početím přes IVF.
Ve zprávě, která mi přišla je tedy napsáno, že screening je pozitivní, a vzhledem k tomu, že všechno vyšlo dobře, tak výsledek ovlivnila pravděpodobně hodnota Papp-a, která je u mě 0,35 MoM a také věk 34 let. Hodnota volného Hcg je asi v pořádku 1,23 MoM. Mám teď šílený strach, nedokážu se uklidnit a konzultaci s genetičkou mám až ve čtvrtek, což je skoro celý týden. Bojím se (více než vrozených vad) problémů s placentou v dalších fázích těhotenství a preeklampsie. Proto se obracím sem, jestli se tady nenajde někdo, kdo měl po IVF také nízkou hodnotu Papp-a a jak vaše těhotenství probíhalo a dopadlo.
Moc děkuji předem za odpovědi a prosím o zachování anonymu, je to pro mě citlivé.