Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všichni,
možná bude můj dotaz hloupý, každopádně se zeptám
Na první kontrole jsem byla cca 5+4tt, kde paní doktorka viděla žloutkový váček. Srdíčko ještě samozřejmě vidět nebylo. Pozvala si mě tedy na kontrolu až za 4 týdny, což bude někdy už začátek 10tt.
Jen čekání ještě tolik dní mě zkrátka ubíjí, tak jsem si říkala, zda se třeba i TT dá poznat, že je vše jak má být - vysvětlím:
Když jsem si dneska udělala TT (cca 6+5tt), tak na mě testovací čárka vykoukla okamžitě a takovou dálnici jsem snad ještě nikdy neměla
Tak si tak říkám, zda i síla té testovací čárky může naznačit, že se embryo vyvíjí pěkně…? Například kdyby srdíčko netlouklo, vylučovalo by se stále tolik hormonu hCG? ![]()
Možná je to hloupý dotaz, ale přemýšlím nad tím a doufám, že vše bude v pořádku…proto poprosím o seriózní odpovědi. Děkuji ![]()
(Přiložené foto z dneška)
Nee, takhle to bohužel nefunguje. Víc by ti řekl třeba odběr hcg po dvou dnech, ale ani ukázkový růst HCG není záruka prosperujícího těhotenství. Jen ultrazvuk ti poví, že je všechno v pořádku.
@Anonymka 01 děkuji za reakci
Já si to myslela, ale říkám si, za zeptání nic nedám…
Tak budu muset počkat na UTZ… i tak děkuji ![]()
@Nicoletta0 píše:
Ahoj všichni,
možná bude můj dotaz hloupý, každopádně se zeptámNa první kontrole jsem byla cca 5+4tt, kde paní doktorka viděla žloutkový váček. Srdíčko ještě samozřejmě vidět nebylo. Pozvala si mě tedy na kontrolu až za 4 týdny, což bude někdy už začátek 10tt.
Jen čekání ještě tolik dní mě zkrátka ubíjí, tak jsem si říkala, zda se třeba i TT dá poznat, že je vše jak má být - vysvětlím:
Když jsem si dneska udělala TT (cca 6+5tt), tak na mě testovací čárka vykoukla okamžitě a takovou dálnici jsem snad ještě nikdy nemělaTak si tak říkám, zda i síla té testovací čárky může naznačit, že se embryo vyvíjí pěkně…? Například kdyby srdíčko netlouklo, vylučovalo by se stále tolik hormonu hCG?
![]()
Možná je to hloupý dotaz, ale přemýšlím nad tím a doufám, že vše bude v pořádku…proto poprosím o seriózní odpovědi. Děkuji
(Přiložené foto z dneška)
Test opravdu neukáže prosperující těhotenství. Čárka může být klidně slabší a dopadne to v pořádku a naopak.. a to ti píšu z vlastní zkušenosti, měla jsem dálnici jak hrom a přesto miminku už nebilo srdíčko.
Musíš jen věřit, že vše bude v pořádku.
Holky, děkuji za reakce
Budu věřit tedy že vše bude v pořádku ![]()
Pozitivní test vyjde i několik dní po potratu. A i kdyby existoval způsob, jak zjistit, že právě teď je všechno ok, nezaručí ti, že se něco nepokazi hned zítra. Prvních pár týdnů je loterie, myslí na něco jiného, žij zdravě a buď trpělivá. Good luck.
Byla jsi u doktorky prilis brzy, prohlidka v 10tt je v pohode, uz ti nejspis da i prukazku, pokud bude vse v poradku.
@Wani Jojo bylo to brzy, ale potřebovala jsem s ni probrat i jiné věci ohledně těhotenství, tak jsem i rada, že jsem tam byla takhle brzy… akorát si rikam zda nebude v 10tt pozdě pak volat na to NT+ vysetreni na ten první screening
Aby tam meli nějaké mistecko jeste…nerada se objednavam takhle pozdě nekam ![]()
@Nicoletta0 píše:
@Wani Jojo bylo to brzy, ale potřebovala jsem s ni probrat i jiné věci ohledně těhotenství, tak jsem i rada, že jsem tam byla takhle brzy… akorát si rikam zda nebude v 10tt pozdě pak volat na to NT+ vysetreni na ten první screeningAby tam meli nějaké mistecko jeste…nerada se objednavam takhle pozdě nekam
Neboj nebude. Ja jsem zjistila těhotenství až v 10tt a vše jsem stihla.
@Nicoletta0 píše:
@Wani Jojo bylo to brzy, ale potřebovala jsem s ni probrat i jiné věci ohledně těhotenství, tak jsem i rada, že jsem tam byla takhle brzy… akorát si rikam zda nebude v 10tt pozdě pak volat na to NT+ vysetreni na ten první screeningAby tam meli nějaké mistecko jeste…nerada se objednavam takhle pozdě nekam
To v pohode stihnes, ja se objednavala tenkrat v 11tt. Jeden tyden mi brali krev a ten dalsi mi delali UTZ.
Souhlas s ostatními, test prosperitu neukáže. I při parádně silném testu může být všecko v háji. A testy mohou špatně reagovat na příliš vysokou hladinu hCG, takže v určité fázi i začít slábnout. Těhotenství je o jednom velkém čekání, smiř se s tím…
Bude to akorát…místo určitě bude, ono to vyšetření netrvá moc dlouho..sotva 5 minut…pro mě v něm byl hlavně přínos v tom že sem měla hezkou fotku a zjištění že mimčo roste.. protože můj gyndar fotky nedělá a utz taky jen 3-4× za celé těhotenství…důležitější je utz kolem 20tt tam se to zkoumá hodně podrobně
@Vladusxx dekuju moc
musím tomu malému zázraku zkratka věřit
![]()
@Vladusxx píše:
Bude to akorát…místo určitě bude, ono to vyšetření netrvá moc dlouho..sotva 5 minut…pro mě v něm byl hlavně přínos v tom že sem měla hezkou fotku a zjištění že mimčo roste.. protože můj gyndar fotky nedělá a utz taky jen 3-4× za celé těhotenství…důležitější je utz kolem 20tt tam se to zkoumá hodně podrobně
Asi jak kde. U nás byl 1. screening dlouhej a zjistoval taky vse mozny. 20 minut jsme tam byli urcite. ![]()
Po revizi ve 14tt jsem měla pozitivní těhotenský test ještě měsíc, takže bohužel se z čárek nic poznat nedá
postupně to klesalo a slablo, ale takhle z kraje se fakt prosperita nepozná.