Třeťátko? nečekané, nejsem si jistá

Anonymní
27.10.22 10:36

třeťátko? nečekané, nejsem si jistá

Ahoj, nejsem si tím zatím jistá, možná jen planý poplach a test jsem zatím nezkoušela, čekám. Spíš tak přemýšlím, když se mi opozdila MS jestli bych zvládla třetí dítě fyzicky.. mám obrovskou diastázu ještě po prvním, dva malé raubíře prťavé a stále kojím.. už asi tři roky v kuse. Přemýšleli jsme, že bysme možná chtěli až by děti odrostly a trochu nám „pomohli“ nebo by aspoň víc poslouchali než když jsou uplně malincí. Nemám ještě dostudovanou výšku.. byla jsem zásadně proti potratům a bojím se toho, ale teď mě zajímají spíš zkušenosti, jak to zvládli maminky s malými byty, jak to zvládly maminky co měli diastázu a těžší předchozí těhotenství a jak to zvládly maminky co měli děti krátce po sobě zlobivé a tři?? děsím se toho a nevím jak bych to oznámila rodině, nebyli nadšeni ani z druhého..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2118
27.10.22 11:03

Ale no tak, napřed si udělej test a pak vyšiluj :lol: menstruace se mohla opozdit z jakéhokoli jiného důvodu stresem počínaje a třeba nějakým očkováním, léky, nebo cystou zdaleka nekonče :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3499
27.10.22 11:03
@Anonymní píše:
Ahoj, nejsem si tím zatím jistá, možná jen planý poplach a test jsem zatím nezkoušela, čekám. Spíš tak přemýšlím, když se mi opozdila MS jestli bych zvládla třetí dítě fyzicky.. mám obrovskou diastázu ještě po prvním, dva malé raubíře prťavé a stále kojím.. už asi tři roky v kuse. Přemýšleli jsme, že bysme možná chtěli až by děti odrostly a trochu nám „pomohli“ nebo by aspoň víc poslouchali než když jsou uplně malincí. Nemám ještě dostudovanou výšku.. byla jsem zásadně proti potratům a bojím se toho, ale teď mě zajímají spíš zkušenosti, jak to zvládli maminky s malými byty, jak to zvládly maminky co měli diastázu a těžší předchozí těhotenství a jak to zvládly maminky co měli děti krátce po sobě zlobivé a tři?? děsím se toho a nevím jak bych to oznámila rodině, nebyli nadšeni ani z druhého..

Nemam sice diastazu, ani maly byt a ani tri deti (cekam uz 10 let na druhatko…), ale nedavno jsem zde zaznamenala podobny pribeh, pani sla na potrat a prakticky okamzite toho silene litovala, protoze vse, co ji do te doby ohledne tretatka pripadalo neresitelne, byly nahle uplne detaily. Psychicky zpracovavat to bude roky… Rozhodnuti je samozrejme na vas, ale pokud jsi mela k potratum vzdy spis negativni postoj, rozmyslela bych se hodne… A jeste k te rodine - na jejich nazor bych se vubec neohlizela, je to vec jen tvoje a manzela, kolik budete mit deti. Pokud jste se tretim do budoucna pocitali, asi bych si ho nechala, i kdyz prislo o fous drive. Aspon budou deti partaci, i kdyz samozrejme mazec to bude. Vlastni zkusenost sice nemam, ale segre se narodily dvojcata, kdyz prvni dceri nebyly ani dva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.22 11:06

@kulíšek_s_bambulí no, já pořád doufám, ale jsou to už skoro dva týdny a doteď jsem to měla vše skoro na den :think: stres možná, ale ten jsem mívala i dřív a v pohodě.. :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.10.22 11:07

@Magda26 jako asi jo, asi bysme si ho už nechali, ale byl by to teď šok a chtěla jsem slyšet zkušenosti maminek :think:

• Citovat
  • Upravit
2118
27.10.22 11:13
@Anonymní píše:
@kulíšek_s_bambulí no, já pořád doufám, ale jsou to už skoro dva týdny a doteď jsem to měla vše skoro na den :think: stres možná, ale ten jsem mívala i dřív a v pohodě.. :think:

Mně se jednou menstruace zpozdila skoro o tři týdny. Manžel už to bral jako hotovou věc že jsem určitě těhotná I když všechny testy byly negativní tak on tvrdil že určitě byli vadné a že musím být v tom :lol: nakonec se sem to tedy dostala ale nervy to byly. Čím to bylo nevím :nevim: U doktora jsem kvůli tomu nebyla. Nechci tady vytvářet nějaké nesmyslné konspirační teorie ale mám pocit že od té doby co jsem se nechala očkovat proti kovidu tak prostě menstruaci mám sem tam někdy rozházenou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5384
27.10.22 11:14

Pripocti si 8 měsíců, děti poporostou. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.22 11:41

@kulíšek_s_bambulí já očkovaná nejsem :), ale nedivila bych se, možný je vše i to jak tělo zareaguje.. no ale žádné léky navíc neberu

• Citovat
  • Upravit
2118
27.10.22 11:42
@Anonymní píše:
@kulíšek_s_bambulí já očkovaná nejsem :), ale nedivila bych se, možný je vše i to jak tělo zareaguje.. no ale žádné léky navíc neberu

Tak to může být opravdu třeba stresem, psychikou a nebo třeba nějaká ta cysta ty zpravidla nebolí a tak o nich člověk neví :think: a nebo fakt mimi na cestě no :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
27.10.22 12:01

Kdybych měla dva týdny zpoždění, tak už mám dávno otestovano :lol: Jinak kdyby si těhotná byla, nechala bych si ho. Pak bys mohla vyřešit tu diastazu operaci, když už by další děti nebyly a měla bys klid. Já si takhle nechávám příšerný prsa na poslední miminko a pak to budu řešit. S malým bytem neporadím, ale nebyla bys první ani poslední a nikde není řečeno, že tam budete navěky. Já teď třetí čekám, ale děti mám už velký (12,9), takže to už bude spíš takový jedinacek. Já spíš řešila svoje pohodlí a vracení se do kolotoče nočního vstávání a plen, ale už se na malou strašně moc těším. Myslím, že tohle třetí těhotenství je zatím úplně nejlepší a psychicky jsem víc vyrovnaná oproti minulým zkušenostem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36011
27.10.22 12:14

Udělej si test a pak vyšiluj. Jestli se nechranite a máš 14 dní zpoždění, tak je těhotenství celkem pravděpodobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.22 12:34

Udělej si test a pak až vyšiluj. Já jsem nečekaně čekala čtvrté dítě. Šla jsem na potrat. Vždy jsem byla proti tomu, nesmirim se s tím asi nikdy, ale bylo to rozhodnutí z rozumu, a i když mě to nesmírně štve, mrzí a manželství tak jako tak půjde asi do kopru, vnímám to pořád jako správné rozhodnutí. Nebo spíš jako menší zlo. Pokud to společně ustojite a shodnete se na tom, dítě bych si nechala. My ty 3 máme během 4 a trictvrte roku a vnímám to spíš jako výhodu. Napřed si hrajou dva starší spolu a ty se věnuje miminu, pak vsichni tři spolu a teď dva menší spolu, starší má už většinou jiné zájmy. Je ale fakt, že větší bydleni to chtělo, stejně tak větší auto. Pohodička to rozhodně není, ticho a pořádek doma není nikdy, sní toho jak semdihlava saň, ale stojí to za to, je to super parta a do života mají jeden druhého.

• Citovat
  • Upravit
2613
27.10.22 12:44

Taky bych prvně dělala test ;) my budeme mít 3 kluky do 4 let, ale plánované. Teď mám před porodem a je to peklo, to si nebudeme nic nalhávat. Ale ne takové, že bych toho rozhodnutí litovala. Člověk všechno zvládne, když chce/musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77008
27.10.22 12:47
@Anonymní píše:
@Magda26 jako asi jo, asi bysme si ho už nechali, ale byl by to teď šok a chtěla jsem slyšet zkušenosti maminek :think:

tak když se nechráníte při dvou dětech a tvé diastáze, tak jakýpak to mohl být šok? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77008
27.10.22 12:49
@kulíšek_s_bambulí píše:
Mně se jednou menstruace zpozdila skoro o tři týdny. Manžel už to bral jako hotovou věc že jsem určitě těhotná I když všechny testy byly negativní tak on tvrdil že určitě byli vadné a že musím být v tom :lol: nakonec se sem to tedy dostala ale nervy to byly. Čím to bylo nevím :nevim: U doktora jsem kvůli tomu nebyla. Nechci tady vytvářet nějaké nesmyslné konspirační teorie ale mám pocit že od té doby co jsem se nechala očkovat proti kovidu tak prostě menstruaci mám sem tam někdy rozházenou :nevim:

tohle je přece i v oficiálním příbalovém letáku očkování proti covidu, že může rozhodit menstruační cyklus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí