Kontroly na konci tehotenstvi pri cukrovce a riziku preeklampsie

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
127
28.10.22 08:14

Kontroly na konci tehotenstvi pri cukrovce a riziku preeklampsie

Ahoj tehulky a maminky chtela bych se zeptat jak casto jste chodily na konci tehu na kontroly? Pan doktor rikal ze di me na konci tehu bude zvat casteji aby si me pohlidal kvuli preeklampsii v prvnim tehotenstvi ale vcera ho zastupoval tatinek a pozval si me znova az za vic jak mesic, vcera jsem byla 32+3 takze jdu az 37+1. Premyslim jestli neobjednat drive mam tehotenskou cukrovku, jsem na diete tyden a pul a zhubla jsem 3 kg, maly v pondeli mel odhad na genetice 1901g a vcera na gynekologii jen 1780g. Bojim se jestli pribira jak ma tak vaham jestli si treba za 14 dni zavolat ze bych chtela kontrolu nebo opravdu pockat az na ten 38 tyden. Poradite mi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3032
28.10.22 08:34
@Monousek8 píše:
Ahoj tehulky a maminky chtela bych se zeptat jak casto jste chodily na konci tehu na kontroly? Pan doktor rikal ze di me na konci tehu bude zvat casteji aby si me pohlidal kvuli preeklampsii v prvnim tehotenstvi ale vcera ho zastupoval tatinek a pozval si me znova az za vic jak mesic, vcera jsem byla 32+3 takze jdu az 37+1. Premyslim jestli neobjednat drive mam tehotenskou cukrovku, jsem na diete tyden a pul a zhubla jsem 3 kg, maly v pondeli mel odhad na genetice 1901g a vcera na gynekologii jen 1780g. Bojim se jestli pribira jak ma tak vaham jestli si treba za 14 dni zavolat ze bych chtela kontrolu nebo opravdu pockat az na ten 38 tyden. Poradite mi?

Malá vážila v 32tt asi 1900g, takže to nemáš nejhorší. A hlavně je to jen orientační. Pamatuji týden před porodem, doktorka mi tvrdila, že Mala bude mít přes 4kg. Ja vyděšená a naprosto zbytečně :D. Měla 3kg :D.
Ale jinak, ja bych si zavolala za 3 tydny na kontrolu, tlak si měř doma a hlidej si otoky a bolesti hlavy.
A hlavně, kdyby bylo něco špatně, doktor ti to řekne, i když tam byl záskok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
28.10.22 08:37

@EvieK dekuji me prave prekvapili ze v pindeli byl odhad 1901 a ve ctvrtek tedy o 3 dny pozdeji jen 1780 tak se bojim jestli maly nehubne kdyz hubnu i ja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3032
28.10.22 08:43
@Monousek8 píše:
@EvieK dekuji me prave prekvapili ze v pindeli byl odhad 1901 a ve ctvrtek tedy o 3 dny pozdeji jen 1780 tak se bojim jestli maly nehubne kdyz hubnu i ja

Určitě ne, me to taky vycházelo rozdílně na screeningu a u gynekologa. I termín porodu lítal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
28.10.22 08:53

@Monousek8 ale to nnebylo na stejně místě ne? Třeba naši kluci měli před porodem odhad 3.1 a 3.5… Oba měli po narození 2.7. kamarádka měla odhad 2.5 kg a po narození měla holčička 3.5… Takže to je opravdu jen odhad :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
28.10.22 08:55

Ano bylo to jinem pracovisti, jiny pristroj a uplne jina kvalita obrazu ale nejak mr to vydesilo 😬 no tak pockam a kdyby se mi neco nezdalo nebo zacal stoupat tlak tak si zavolam… Dekuji moc holky za podporu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
28.10.22 09:13

@Monousek8 Já bych mu klidně zavolala, jestli by ti už dal žádanku do poradny v porodnici. Někteří doktoři posílají od 36 tt i dřív, takže jestli jsou u tebe předpoklady nějakého rizika, tak si myslím, že už bys klidně mohla začít chodit tam. A tam ti řeknou, jak často je to potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
28.10.22 10:56

Mela jsem cukrovku na inzulinu a vyssi tlak trvale zhruba 145/100 (testy na preeklampsii vysly dvakrat negativni, stejne tak pravdepodobnost na screeningu, ale hlidali me kvuli tomu).

Tlak jsem mela za ukol merit nekolikrat denne doma a v pripade, ze by sel nahoru, prijet. Cukrovku jsem hlidala s diabetolozkou.

Na kontrolu jsem chodila do nemocnice, do 38tt kazdy mesic, pak co dva tydny, pak v terminu porodu a tri dny po. Na poslední kontrole po terminu mi rekli, ze uz neni na co cekat, budeme vyvolavat.

Taky mi to prislo celkem malo, jak jsem byla vyplasena, ale zrejme bezna praxe.

Pokud se ti neco nezda, tak si radsi zavolej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí