Hodnotíte neustále druhé?

Anonymní
25.2.24 18:03

Hodnotíte neustále druhé?

Holky. Po dnešním odpoledni se známými mám trochu divný pocit.
Cele odpoledne se neslo v duchu kdo má jakou postavu, pleť, vlasy, obočí, jak chytré děti…V podstatě jsem byla celé odpoledne mírně nervózní, co mé děti provedou špatně, a že jsem vlastně já celá špatně (nenamalovana, bez plastik, fitka a botoxu 🙂) a taky mé nejmladší dítě má teď období, že se stydí a nemluví s kýmkoliv, takže tuto hlavní hodnotící„tetu“ nepozdravilo…A to jsem právě normálně člověk vyrovnany, spokojený, jsem normální postavy, normálně upravená, myslím, že i průměrně hezká a chytrá, mám spokojenou rodinu a nikdy mě nenapadlo, že by i NÁS mohl někdo tak moc řešit…Ale to se asi dnes už nenosí, že je někdo spoko? Je pravda, že ke slovu jsem se moc nedostala 😁
Přiznám se, že na tohle nejsem stavěná.
Ano, občas mě něco udiví, tak si o tom s manželem doma popovídáme (např. Jedné mé kamarádky dítě cpou do školy, není připraveno, tak si večer s mužem řekněme, že je to škoda, že tam ještě nepatří a tak, ale nehodnotíme každého, kdo projde kolem)… Vrátila jsem se po třetí mateřské do práce a tam to také jede v tomto duchu.
Kamarádky mám ale kolem sebe „normální“ - tohle prostě neřešíme, neříkám, že nikdy „nedrbeme“, ale opravdu ne v takové míře. Ať si každý dělá co chce a vypadá jak chce, mne je to fakt jedno…
Zaspala jsem dobu, je to tak teď všude, nebo jen klika na takové ženy?
Mám pocit, se jedná o zvyk generace kolem 40let. Takove ty, co mají pocit, že jim ujíždí vlak a zachraňují co se dá, aby ještě vypadaly dobře, děti mají odrostlé a zbyla jim fůra casu…? Nebo já nevim…Nebo je to trend internetove doby?
Co znám holky kolem 25, tam to pozoruji méně. Tak se spíše řeší eko, bio, minimalismus.
Děkuji za přečtení a Vás názor.
Prosím o anonym, aby se popisované osoby nepoznaly.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
25.2.24 18:09
@Anonymní píše:
Holky. Po dnešním odpoledni se známými mám trochu divný pocit.
Cele odpoledne se neslo v duchu kdo má jakou postavu, pleť, vlasy, obočí, jak chytré děti…V podstatě jsem byla celé odpoledne mírně nervózní, co mé děti provedou špatně, a že jsem vlastně já celá špatně (nenamalovana, bez plastik, fitka a botoxu 🙂) a taky mé nejmladší dítě má teď období, že se stydí a nemluví s kýmkoliv, takže tuto hlavní hodnotící„tetu“ nepozdravilo…A to jsem právě normálně člověk vyrovnany, spokojený, jsem normální postavy, normálně upravená, myslím, že i průměrně hezká a chytrá, mám spokojenou rodinu a nikdy mě nenapadlo, že by i NÁS mohl někdo tak moc řešit…Ale to se asi dnes už nenosí, že je někdo spoko? Je pravda, že ke slovu jsem se moc nedostala 😁
Přiznám se, že na tohle nejsem stavěná.
Ano, občas mě něco udiví, tak si o tom s manželem doma popovídáme (např. Jedné mé kamarádky dítě cpou do školy, není připraveno, tak si večer s mužem řekněme, že je to škoda, že tam ještě nepatří a tak, ale nehodnotíme každého, kdo projde kolem)… Vrátila jsem se po třetí mateřské do práce a tam to také jede v tomto duchu.
Kamarádky mám ale kolem sebe „normální“ - tohle prostě neřešíme, neříkám, že nikdy „nedrbeme“, ale opravdu ne v takové míře. Ať si každý dělá co chce a vypadá jak chce, mne je to fakt jedno…
Zaspala jsem dobu, je to tak teď všude, nebo jen klika na takové ženy?
Mám pocit, se jedná o zvyk generace kolem 40let. Takove ty, co mají pocit, že jim ujíždí vlak a zachraňují co se dá, aby ještě vypadaly dobře, děti mají odrostlé a zbyla jim fůra casu…? Nebo já nevim…Nebo je to trend internetove doby?
Co znám holky kolem 25, tam to pozoruji méně. Tak se spíše řeší eko, bio, minimalismus.
Děkuji za přečtení a Vás názor.
Prosím o anonym, aby se popisované osoby nepoznaly.

Asi nejsi vůbec vyrovnaná, když musíš o takových věcech následně přemýšlet. Proč mám pocit, že tohle je zas nastřelená diskuse copyrighta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21866
25.2.24 18:14

@Kelsey to víš, dnes bylo venku hezky, lidi neseděli u netu, účast malá, tak je potřeba rozproudit diskuzi. Takový dlouhý canc a přitom taková blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17191
25.2.24 18:20

Co je to za známé, znáte se dlouho? Nevím my se s holkama takhle nepitváme, a to kolikrát rozeberem živý mrtvý, v práci nejčastější téma „co mám uvařit, holky co budete dneska vařit“;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.24 18:26
@Kelsey píše:
Asi nejsi vůbec vyrovnaná, když musíš o takových věcech následně přemýšlet. Proč mám pocit, že tohle je zas nastřelená diskuse copyrighta?

Hele není. Takovou blbost by přece nikde neřešili 😁
Právě že bylo hezky, byli jsme venku s takovou partou lidí a je to jedna osoba z rodiny. Být to asi jen známá, tak se nekamarádíme.
Přemýšlím o tom, protože ta procházka měla úplně jiný efekt, řekla bych opačný, zneklidňující, nebavilo mě to, tak se ptám, jestli jsem normální já, nebo oni :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.2.24 19:08

Bude to spíš povahou než věkem. Manželovi rodiče (cca 70 let) pomlouvají velmi rádi a často, a to zejména svoje příbuzné. Kdo ví, co vykládají o mně, i když to asi tuším a je mi to srdečně jedno :) 8)
Neřeš koniny :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.2.24 19:08
@Anonymní píše:
Právě že bylo hezky, byli jsme venku s takovou partou lidí a je to jedna osoba z rodiny. Být to asi jen známá, tak se nekamarádíme.
Přemýšlím o tom, protože ta procházka měla úplně jiný efekt, řekla bych opačný, zneklidňující, nebavilo mě to, tak se ptám, jestli jsem normální já, nebo oni :mrgreen:

Dávám anonymně, nechci abych byla rozpoznána…znám takovou osobu, též v rodině bohužel…furt všechny řeší, kdo, co jak vypadá, co dává dětem za jídlo, samozřejmě všichni všechno dělají špatně a jen ONA jediná dělá vše správně…děti mají správné školy, správné kroužky, jídlo, prostě vše komplet je u nich správně…pomlouvá svoji rodinu, sourozence, jejich rodiny, takže nemám iluze, že třeba my bychom byli z jejich soudů vynecháni…bohužel kontakt nejde utnout, ale není to příjemné…

• Citovat
  • Upravit
6445
25.2.24 19:15

Asi povaha, pro me teda dost obtezujici. Ja nic takoveho neresim, mam jina temata k hovoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2497
25.2.24 19:16
@Anonymní píše:
Přemýšlím o tom, protože ta procházka měla úplně jiný efekt, řekla bych opačný, zneklidňující, nebavilo mě to, tak se ptám, jestli jsem normální já, nebo oni :mrgreen:

Není to jedno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
25.2.24 19:23

Jakoze, kdyz je tve „hodnotici“ zname kolem 40, tak jsou vsechny ostatni zeny v tomhle veku taky takove..? 8o :roll: Ja teda znam slepice v kazdem veku. Neresim je, za me maji asi chudy osobni zivot, kdyz musi v jednom kuse resit ostatni. Dalsi vec je, zda nejsi ty sama zbytecne vztahovacna a nesmi se ti nic rict.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.2.24 19:33
@Anonymní píše:
Dávám anonymně, nechci abych byla rozpoznána…znám takovou osobu, též v rodině bohužel…furt všechny řeší, kdo, co jak vypadá, co dává dětem za jídlo, samozřejmě všichni všechno dělají špatně a jen ONA jediná dělá vše správně…děti mají správné školy, správné kroužky, jídlo, prostě vše komplet je u nich správně…pomlouvá svoji rodinu, sourozence, jejich rodiny, takže nemám iluze, že třeba my bychom byli z jejich soudů vynecháni…bohužel kontakt nejde utnout, ale není to příjemné…

Preeesne. Jenže tady má paní jedno dítě, a jasně, že se to dá vše mít pod kontrolou nez naše tři. :mrgreen: a ne, mi to nevadí ani nemám žádný komplex, jen je mi až líto, jak kriticky žijí i k sobě a neužívají si život naplno…je tolik zásad, co dodržují..

• Citovat
  • Upravit
25120
25.2.24 19:36
@Anonymní píše:

Spíš si pokoz otázku, proč má ten druhý potřebu tyhle věci dokola řešit. Může to být jeho pocit nevyrovnanosti, nízkého sebevědomí nebo třeba i závist. Buď nad věcí. Každopádně přítomnost této osoby bych asi úplně nevyhledávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.24 19:37
@Sonarka píše:
Jakoze, kdyz je tve „hodnotici“ zname kolem 40, tak jsou vsechny ostatni zeny v tomhle veku taky takove..? 8o :roll: Ja teda znam slepice v kazdem veku. Neresim je, za me maji asi chudy osobni zivot, kdyz musi v jednom kuse resit ostatni. Dalsi vec je, zda nejsi ty sama zbytecne vztahovacna a nesmi se ti nic rict.
To se špatně chápeme, žádná z těch věcí nebyla mířená na mně, ale ať už šlo o celebrity s celulitidou, tlustou holku z ulice nebo o sousedku se špatným obočím, říkala jsem si, sakra, co si pak musí říkat o mně :lol:
Nevím jak to vysvětlit, ale já sotva řeším obočí na sobě, ne tak abych řešila jaké ho má sousedka z třetího patra :mrgreen: prostě je mi to jedno, ale překvapilo mne, jaký mají jiné ženy přehled o oblečení, obočí a všem na druhých ženach.
@Sonarka píše:
Jakoze, kdyz je tve „hodnotici“ zname kolem 40, tak jsou vsechny ostatni zeny v tomhle veku taky takove..? 8o :roll: Ja teda znam slepice v kazdem veku. Neresim je, za me maji asi chudy osobni zivot, kdyz musi v jednom kuse resit ostatni. Dalsi vec je, zda nejsi ty sama zbytecne vztahovacna a nesmi se ti nic rict.

To neee, jen v práci i v rodině je to v tomto věku. Mladší holky to tolik nedělají, ale to může být náhoda, nevím :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.2.24 19:40
@MartinaIrena píše:
Spíš si pokoz otázku, proč má ten druhý potřebu tyhle věci dokola řešit. Může to být jeho pocit nevyrovnanosti, nízkého sebevědomí nebo třeba i závist. Buď nad věcí. Každopádně přítomnost této osoby bych asi úplně nevyhledávala.

Ano, jsou velmi kritické i k sobě a právě se furt i jakoby shazovaly, přitom není důvod, já jsem se do hovoru vždycky přidala, a znělo to až naivně, když jsem říkala, že je to vlastně jedno, proč to řeší, a že mají hezkou postavu atd…ale nějak to ode mně nikdo nebral :lol:

• Citovat
  • Upravit
25120
25.2.24 19:40
@Anonymní píše:
Preeesne. Jenže tady má paní jedno dítě, a jasně, že se to dá vše mít pod kontrolou nez naše tři. :mrgreen: a ne, mi to nevadí ani nemám žádný komplex, jen je mi až líto, jak kriticky žijí i k sobě a neužívají si život naplno…je tolik zásad, co dodržují..

Však co je ti po nich? Ať si každý žije, jak chce, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová