Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
včera som sa dozvedela hodnoty glukoz. testu-5,0..10,9..7,6.
Na gyde mi povedal, ze v to je cukrovka, takže v utorok idem na diabetologiu.
Zaujíma ma, ako sa mám teraz chovať čo mám jesť, mam zacat dietu, alebo pockat do utorka?
Dakujem za nazory.
@miisenka http://www.tehotenskacukrovka.cz/ Tady najdeš vše potřebné, včetně doporučené diety ![]()
Příspěvek upraven 03.05.13 v 16:27
@miisenka klidně přestaň sladit už teď, oni si tě event.na diabetologii píchnou do prstu pro kontrolu, takové hodnoty se stejně jen řeší většinou dietou
Tak cukrovka je to jasná, takže nějakou formou diety rozhodně nic nezkazíš, čím dřív se to začne řešit, tím líp.
Koukni na www.tehotenskacukrovka.cz, tam je to všecko krásně vysvětlené. Na diabetologii asi vyfasuješ glukometr, abysis mohla hodnoty sama kontrolovat. Jinak v základu - komplet vynechat jednoduché cukry (cokoliv slazeného, ovoce s rozumem), hlídat si ty složité (pečivo, přílohy…) jíst malé porce cca po třech hodinách, pravidelně, hodně zeleniny a bílkovin.
Je to sice celkem vopruz, ale neléčená cukrovka je průšvih, kompenzovaná naopak dítko téměř neovlivní a po porodu pak mizí ![]()
@j.a.n.i1
dakujem, stranky mam nastudovane, ale zaujima ma skorej to, ci mam pockat na diabetologicku konzultaciu, alebo uz blaznit a vazit..:-)
@ugluk
dakujem..tvoje prispevky prave citam v ostatnych diskusiach..:-)
som zdrav. sestra, takže viem čo obnáša dieta diabetická, zacnem pomalu vazit..:-)))
@miisenka hele, vážila jsem tak týden, dva, pak už to dostaneš do oka, takže jsem si i na návštěvě nandala maminčin guláš s bramborem od oka ![]()
@ugluk
ved prave..uz som nejaku obdbnu,,vaziacu´´ dietu drzala, takze toho sa nebojim..len mi chyba uz teraz Twixka..:-))))
@miisenka píše:
@j.a.n.i1
dakujem, stranky mam nastudovane, ale zaujima ma skorej to, ci mam pockat na diabetologicku konzultaciu, alebo uz blaznit a vazit..:-)
Tak pokud máš nastudováno, tak snad není důvod na něco čekat, ne?
@miisenka Sice malinko OT, ale tebe by měli ukazovat těm laborkám, které mají pocit, že odběr po 2 hodinách je dostačující ![]()
@j.a.n.i1
tiez som si vravela..hlavne segra na odbrom mi povedal, ze mam dobre vysledky, vcera som len cumela..dufam, ze to nebude na inzulin..
Taky bych už na nic nečekala a minimálně omezila ty rychlé cukry. Vážit stejně budeš muset, tak je lepší, když se na to začneš připravovat hned.
@miisenka mně tu dietu nasadili krátce před Vánocema, já napečený cukroví s představou, že poprvý si budu moct dopřát zcela bez výčitek a ono houby
Ale třeba čtvereček kvalitní čokolády se 70 a víc % kakaa jsem měla ke kafi dovolenej a jak chutnal, stokrát líp než kdy předtím celá čokotyčinka ![]()