Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holčiny, povedlo se mi do sebe naládovat 4 malé chleby a pak jsem si všimla na zbytku, že se na něm již dělá plíseň
(bílo-zelená). Je něco co bych mohla udělat, aby dopad byl co nejmenší? Jsem 14tt. Díky.
Dneska sou bezne plisne k videni i na cerstvym chlebu (nebo teda tam sou ale jeste nejsou k videni abych byla presna)…to by sis musela doma delat vsechno sama nebo nejist vubec…jeste snis hnusnych veci a ani si nevsimnes
a ne ted uz nic delat nemuzes…ale pochybuju ze to bude mit nejakej dopad.
AHoj, tak s tím už nic neuděláš, ale jednorázově ti to myslím nic neudělá, tak buď v klidu, stane se. Pokud to nejíš pravidelně, tak je to ok.
@lorianna udělat nemužeš nic a myslim že té plísni všichni sníme na kila.ono to v tom chlebě je ještě dřív než je to vidět
takže se vlastně nic zvláštního nestalo ![]()
Žádnej stres, to je penicilin
Né opravdu se neboj, všude sice všichni straší, jak je to nezdravý a že se plíseň na potravině nesmí jen odkrojit, ale celý se to musí vyhodit, ale já bych se toho nebála,.
Já osobně si myslim, že nejhorší co pro mrňouse můžeš udělat je to, že se budeš stresovat z každý věci, kterou uděláš a neni v tabulkách pro těhotný, ale toho ještě bude ![]()
@lorianna Napadá mě jen živočišné uhlí. Podívej se na příbalový leták, kolik si máš vzít a nezapomeň rozkousat a pořádně zapít. Ono by to mělo nějaké škodliviny do sebe natáhnout.
Vypit mliko? Snist hrst probiotik? Jinak zadny napad, je to hnus, bohuzel, ja se snazim pict svoje pecivo doma, protoze pry do spousty peciva pridavaji strouhanku z nespotrbovaneho peciva, takze je to na plisne mnohem nachylnejsi.
@Amys píše:
@lorianna Napadá mě jen živočišné uhlí. Podívej se na příbalový leták, kolik si máš vzít a nezapomeň rozkousat a pořádně zapít. Ono by to mělo nějaké škodliviny do sebe natáhnout.
Díky, hned pro něj upaluju ![]()
Myslím si, že za jednou se ti z toho nic nestane
Maximálně se pose. eš
By jsi koukala kolik takových „zdravých“ věcí za den sníš
![]()
Já ti nevim, ale živočišný uhlí je podle mě horší, než nic
teda alespoň pro mě by to bylo, páč sem v těhotenství měla furt zácpu, vzít si tohle, tak by mi asi praskly střeva ![]()
@lorianna píše:
Ahoj holčiny, povedlo se mi do sebe naládovat 4 malé chleby a pak jsem si všimla na zbytku, že se na něm již dělá plíseň(bílo-zelená). Je něco co bych mohla udělat, aby dopad byl co nejmenší? Jsem 14tt. Díky.
neboj, takhle jednorázově se nic neděje, při pravidelným požívání by to bylo trošku jinší, ale takhle jednou je to OK, opravdu se nic neděje, neboj
@mařenkaa píše:
Já ti nevim, ale živočišný uhlí je podle mě horší, než nicteda alespoň pro mě by to bylo, páč sem v těhotenství měla furt zácpu, vzít si tohle, tak by mi asi praskly střeva
Když to s množstvím nepřežene (akutního jí nic není
), tak se nic nestane - uhlí samo o sobě nestaví, ale váže na sebe toxické látky
Ale já bych si asi nic nebrala, pokud nejsou žádné potíže a nesnědla té plísně hromadu, tak se nic nestane
Ale aby byla klidnější, ať si dá Hylak nebo probiotika. To je pro střeva dobrá věc ![]()
Nechci to shazovat, ale myslim, ze jak uz psaly holky, tak nejde o nic hrozneho. Vzpominam si, jak me v tehotenstvi hrozne braly chute na vse zakazane. Plisnove syry a syrove maso. Takovej tatarak, kterej normalka nijak zvlast nemusim, byl v dobe tehotenstvi sileny lakadlo. Mam pocit, ze jsem mu i jednou podlehla. Na druhou stranu, telo si o to reklo samo. Mam problemy se vstrebavanim vitaminu B, mam ho nedostatek i pres umele doplnovani a v tom tataraku ho je nejvic ![]()
Tak zácpou jsem zatím naštěstí netrpěla, takže si myslím, že mi to uhlí neublíži a budu fakt klidnější. Později ještě probiotika a bude. Už se mi to jednou povedlo s jahodama, a právě že to je jen o čem vím, co bylo vidět. Sice žádné enormní množství, ale vzhledem k tomu, že těhotenství je z 5% šance, jsem vyplašená o úroveň výš, než ostatní těhule ![]()