Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky pred tydnem jsem byla v nemocnici s podezrenim na unik plodove vody ale ten se nepotvrdil. Zvedly mi davku utrogestanu a nasadily macmiror jelikoz jsem gbs+ po propusteni mam problemy. Vcera v noci mne chytli menstruacni bolesti az do zad a pak mne bolelo obcas nad stydkou sponou v podbrisku pri dosedani.Dnes po zavedení macmiroru jsem pozdeji po utreni na wc mela vetsi hled zabarveny jak macmirorem tak do ruzova. Myslite si ze by to mohla byt hlenova zatka kousek? Zitra jdu na gyndu a toto mne vystrasiloDekuji za odpovedi.
Tak určitě to zítra oznam u Dr. ale podle toho co píšeš tak to vyapdá na zátku. nemusela to být celá jen kousek.Ale radši hned ráno k Dr.
Ahoj, já vůbec netuším, uvidíš co ti řekne doktorka, ještěže tam ráno jdeš! Mohla bych mít prosím dotaz trochu mimo? Jsem taky 32. tt. a zajímalo by mě, jak jsi přišla na tu plodovku? Mám už dlouho fakt silný vodový výtok, pořád měním intimky. Někdy půl dne dobrý, pak zas…ale když jsem to řekla doktorce, tak mi řekla, že plodovku bych poznala že by mi tekla po nohách…což si teda nemyslim, že tak musí být…ale nevím…jak jsi to měla ty?
Zatka to byt muze, nicmene, zatka se doplnuje v prubehu celeho tehotenstvi, takze to, ze odchazi nemsi nic znamenat. Rekni to dr, hlavne o tech bolestech do zad, setri se, co se vlece neutece a preju at to doklepete aspon do 36.tt ![]()
@Jania píše:
Ahoj, já vůbec netuším, uvidíš co ti řekne doktorka, ještěže tam ráno jdeš! Mohla bych mít prosím dotaz trochu mimo? Jsem taky 32. tt. a zajímalo by mě, jak jsi přišla na tu plodovku? Mám už dlouho fakt silný vodový výtok, pořád měním intimky. Někdy půl dne dobrý, pak zas…ale když jsem to řekla doktorce, tak mi řekla, že plodovku bych poznala že by mi tekla po nohách…což si teda nemyslim, že tak musí být…ale nevím…jak jsi to měla ty?
plodová voda ti neteče pořád. a jestli si každý den musíš dávat intimku tak asi něco není vpořádku. nechci t strašit, ale určitě by tě měla tvoje dr pořádně zkontrolvat!!!
Já kdysi užívala tušim taky macmiror a normálně jsem po něm špinila až krvácela, asi nějaká reakce na nějakou složku či co
Určitě bych řekla co nejdřív dr., ale třeba to s těhotenstvim nemusí souviset a bude stačit změnit lék ![]()
@Jania
Ahoj sla jsem v patek do prace odevzdat marodni ukoncenou a materskou a mela jsem mokry kalhotky a vecer intimku.Tak jdem nevahala a jela do porodky.Tam na pul pozitivni ale dalsi testy uz ne.Tak mne tam nechal i na pozorovani. A byla jsem na prst otevrena a cipek opet zkraceny.Po trech dnech co bylo vse v poradku mne pustily domu a cipek byl lepai a na spicku prstu s tim ze jsem zavrena.No a ted tyto problémy. Dr rikal ze i když ma mala krasnou odhadi vahu at alespoň vydrzime do 34.tydne coz je skoro za tyden.Mala uz naleha na panevni vchod.
A kdyz jsem volala na objednani po hospitalizaci tak sestřička sama mi rekla at vezmu si vlozku ve cvrtek vecer a ze to zitra zkontroluji pro jistotu a tobe by mela dr. zjistit příčinu. Taky jsem mela vytok atd. a nakonec v nemocnici pred mesicem pri hospitalizaci udelali kultivaci a byla jsem gbs+ nasadili antibiotila a vytok uz nebyl. Takze trvej na vysetreni i te plodovky.
@krtek93 píše:
Já užívala tušim taky macmiror a normálně jsem po něm špinila až krvácela, asi nějaká reakce na nějakou složku či coUrčitě bych řekla co nejdřív dr., ale třeba to s těhotenstvim nemusí souviset a bude stačit změnit lék
Ja jsem ho uz brala pred mesicem a ten hlen ae mi objevil az nyni.Tak netusim vubec
Holky dekuju moc.Jsem prvorodicka a nemam s tim zkušenosti vůbec. Zitra dam vedet co dr.rekl a budu doufat v to lepsi.Sice koncim 32.tyden ale je to malo jeste.
Zakladatelko, rodila jsem ve 35.týdnu, pár dní před porodem mi několik dní zátka odcházela, je to takový soplík, měla jsem ji mírně zabarvenou, odcházela po kousíčcích. Když si najdeš anglický překlad hlenové zátky a dáš si přes google vyhledat obrázky, tak tam toho bylo hodně.
Jinak přeju, ať to nic není, zkuste vydržet aspoň do 34+0, to dítku dozrají plíce, moje dcera je 34+2 a byla jen malinká, jinak úplně v pořádku ![]()
Zdravím zakladatelku a přeji co nejlepší zprávy na kontrole. Část hlenové zátky to být může. Já jsem syna rodila v 34+6, zátka mi odešla den předtím a do 24 hod byl malej venku. Byl v pořádku por. váha 2300g 3týdny byl v nemocnici, nechtěl moc papat, jinak ok. předč. porod mi hrozil už od 24.týdne. V nemocnici jsem ležela několikrát i kvůli možnému úniku pl.vdy, což se také nepotvrdilo.
Přeji ať miminko u Tebe vydrží co nejdéle to půjde ![]()
Ahoj holky dr.na to nic nerikal ale nelibil se mu nalez. Cipek zkraceny na špičku prstu. A musim lezet a zvedl mi magnesium na 6tablet denne aby se zastavila delozni činnost a musime vydrzet do dalsi kontroly alespon a ta bude 14/5 doufam ze vydrzime mala uz delsi dobou naleha na panevni vchod a to lezim a jen na wc a pro jidlo. A musime držet.