Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, najde se tu na podporu mých nervů maminka, která měla v 6+1 pouze g. váček a nic víc a dobře to dopadlo?
8+0 vacek odpovidajici 5+3, za 14dnu 7+3 a srdecni akce pritomna. Pokud se ovulace nesleduje nejakou exaktni spolehlivou metodou, tak mohla byt kdykoliv
I ja, a za tyden uz pak bylo krasne videt srdicko
a stresovala jsem uplne stejne jako ty!
@katuska_m @katuska_m Ahoj já bych neplašila, je možné že se vajíčko uhnízdilo později. A jak píše @Gladys záleží kdy bylo ovulace.
Měla jsem srdeční akci vždy až v 8tt, takže bych byla zatím v klidu ![]()
Tak jasně, že ovu nevím přesně, ale myslím, že byla cca 8.4, podle ovu testu a i čípek jsem sledovala, a i podle sexu, protože pak mi muž odjel pracovně…
Podle mě ta ovu 8.4. byla protože 12.4. jsem byla na krátké dovče a tam mě furt píchalo v podbříšku, takže asi uhnízďování 4 dny po ovu
Aj ja som to tak mala, váček 13mm a v ňom nič. Kontrola až za mesiac a to už tam bola fazulka.
@stankaSR jenže já mám i pidi váček, 7× 3mm…3 potrat už je nad mé síly, měsíc před svatbou ![]()
@katuska_m hele a to ja jsem mela jeste ovu o 4 dny driv nez normalne a mimi se ukazalo tak pozde! Dokonce jsme byli o dva dny pozadu (pritom jsem mela byt o 4 dopredu) a pak na dalsim utz uz jsme byli o dny dopredu, behem tydne to neuveritelne poskocilo. Doufam, ze to pisu srozumitelne
@katuska_m ovutesty nepovazuju za exaktni metodu, ovutesty povazuju spis za takovou hracku, aby mel clovek pocit, z pro to poceti neco dela ![]()
Ja nevim, me prijde, ze vetsina tehotnych leze k dr moc brzo, ja sla tech 8+0, jak me doktor celkem moudre objednal a stejne jsem si pak dva tydny hryzla nehty, jestli je vsechno ok, no napodruhe jsem se poucila a sla jsem az ve 13.tt
Napotreti v 8.tt, jenze to uz jsem skoro mesic spinila a krvacela a psychicky jsem to nevydrzela, ale driv jak v 8.tt by me tam nikdo nedostal, chtela jsem jit az na srdecni akci, nechtela jsem zazitprave vacek a pak cekani.
Samozrejme to muze byt zamlkle, v takto rannem tydnu tehotenstvi to neni nic neobvykleho, driv to zensky ani nevedeli, protoze bylo doporuceni chodit k dr az po druhe zmeskane ms, tak casto prisla „zpozdena“ a ani nevedeli, ze byly chvili tehotne.
Nenadarmo se tehotenstvi oznacuje, ze je zena v nadeji. Je to celkem presna definice te nejistoty, hlavne v prvnim trimestru. Na pristim utz muze byt zrovna tak stav nezmenen nebo uz vstrebavajici se vacek stejne jako prosperujici tepajici plod.
Chtel bych napsat, ze to bude vse v poradku, ale zkratka ted je to takovy stav jako kdyz vyhodis minci do vzduchu a cekas jaou stranou spadne dolu, nic neni ztraceno a nic neni jiste. Preju, aby padla ta spravna strana mince ![]()
Díky holky, bude čekat a ohryžu si všechny nehty asi
jen, že už to řeším po třetí za rok a to už je prostě na bednu noo ![]()
U nás 5+6 - taky jen váček (a to ty 2 dny fakt roli nehrajou) a to jsme věděli přesně, jak staré embryo bylo a je z něj naše princezna. Určitě se drobek objeví a na další kontrole vám bude ťukat srdíčko.
@katuska_m mooooooooooooooc ti drzim palce a dej nam urcite vedet!!!