Plesnivý chleba v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8836
3.5.13 12:09

Nic se nestane. Jak už bylo psáno plísně jsou v mnoha potravinách a ani o tom nevíš, cereálie, oříšky, kompoty, marmelády…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
3.5.13 12:17

Stane se… ja jsem mela jednou plesnive pecivo v restauraci, taky jsem si nejdriv kouskla, nez jsem to zjistila. Nemelo by se nic stat, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
3.5.13 12:24

.

Příspěvek upraven 04.02.14 v 14:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
3.5.13 12:28

Ono se to lépe pozná, když ke chlebu přičichnete. Ta plíseň je dříve cítit než vidět. Já pečivo, pokud ho mám doma třeba třetí den, očichám.
Jinak jakmile je pečivo v igelitu, plísně se tvoří neskutečně rychle. Je lepší mít chleba třeba zabalený v čisté utěrce, možná nepatrně okorá, ale opravdu ty igeliťáky, to je pro plísně ráj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
3.5.13 12:28

Holky moc díky za rady, kdyby šlo jen o mě, tak se nad tím nepozastavím a řeknu si uvdidíme co to udělá, vzpomenu si na dědu jak sundá plíseň z láku u okurek a okurky si s chutí dá a čile se má ve svém věku k světu :D ale teď chci dělat co nejméně chyb :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50165
3.5.13 12:32

Neděla bych nic, pokud ti z něj nebude špatně. My jsme tenkrát omylem snědli u kamaráda plesnivý chleba a nic nám nebylo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
3.5.13 12:34

@eva valoi To vyzkouším natrénovat, jestli to příště poznám :mrgreen:, i když mám pocit, že ty dnešní kupovaný chleby budou smrdět už možná z pekárny… tento byl konkrétně z lidlu lámankový a měl být do dneška, což jsem tedy zkoumala až pozdě, protože jsme ho koupili před pár dny a nenapadlo mě, že už bude prošlý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
3.5.13 12:40

@lorianna Pokud byl neotevřený, tak by teoreticky měl vydržet, ale jak se ten obal poruší, tak se tam natáhne vlhkost, pak to zase zaděláš, tím pádem tam nemůže pořádně vzduch, a to je pro plísně ráj. Já to řeším ještě tak, že dám někdy chléb do lednice, aby byl alespoň v chladu. A nebo když si koupím krájený nebo nějaký lepší celozrnný, tak ho nakrájím a prostě si to naskládám do mrazáku a vyndám to, co vím, že se sní.
Ale jinak opravdu se nemusíš bát, že by si nějak plodu ublížila. Je to prkotina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
3.5.13 12:44

Určitě se Ti nic nestane. Nejíš to přece pořád :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí