Hodnoty tlaku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.11.23 20:47

Hodnoty tlaku

Ahoj. Je hodnota tlaku kolem 96/67 až 99/65 s tepovou frekvenci 80-85/min v pořádku?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7948
7.11.23 20:51

Je to nižší hodnota tlaku, tep je v normě, spíš se blíží k horní hranici normy. U mladých žen (hlavně hubených) to není nic neobvyklého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.23 20:54

@Lucka1111 takže to je “normální” a nemusím plašit

• Citovat
  • Upravit
7948
7.11.23 21:11
@Anonymní píše:
@Lucka1111 takže to je “normální” a nemusím plašit

no záleží samozřejmě na okolnostech. Pokud jsi zdravá, nic ti není a nebereš léky na tlak, tak je to v pořádku. Pokud bys brala třeba léky na tlak, tak to v pořádku není a bylo by třeba je snížit. A Tobě něco je, nebo proč jsi si ten tlak měřila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.23 21:18

@Lucka1111 jsem zdravá 30-ti letá ženská😀 teda až na to, že přes rok a půl beru concor na srdeční aktivitu, která je teď ale super. Měřila jsem si tlak kvůli tomu, že se mi lehce motala hlava ( bylo to ale po probuzení, tak snad to bude v klidu) po chvíli jsem měřila znova, a bylo to 106/77 a tepů 93 ale to jsem zrovna vyšla pár schodů a tahala syna😊

• Citovat
  • Upravit
1169
7.11.23 21:28

Tak na ty prášky, co bereš, se doporučuje si na posteli nejprve sednout, chvíli sedět a pak až vstát. Bral to můj děda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.23 23:41

@Enitka a mám ten nízký tlak nějak řešit? Mívám normální. Teď mě to vykolejilo a mám z toho obavy. Je to nějak nebezpečné?

• Citovat
  • Upravit
21509
8.11.23 04:16
@Anonymní píše:
@Enitka a mám ten nízký tlak nějak řešit? Mívám normální. Teď mě to vykolejilo a mám z toho obavy. Je to nějak nebezpečné?

Nízký tlak se řešit nedá. Já mám své běžné hodnoty občas i nižší. Je jen potřeba pomaleji vstávat, aby to s tebou případně neseklo. Měla by ses přestat tak pozorovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1169
8.11.23 08:23
@Anonymní píše:

Jestli to bylo jednorázově, není třeba to řešit, pokud by to bylo pravidelně, určitě se o tom zmínit na kontrole u doktora na kardio. Jako já mám takový tlak docela běžně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí