Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lexxie Ahoj Lexxie, prosim te a jak je to kdyz ses doma s detma dostavas nejake penize?? My mame taky moznost se prestehovat do Amsterdamu, mnela bych tam praci ale to bude malej 1 rok takze bych asi zustal doma manzel uvidime jeste anebo by sme to nejak doladili zeby pracoval na part time.
A jak je to s jazykem je mozne se domlluvit vsude AJ??
@nikkus ahoj, jedine, co tu existuje je tzv. heffingkorting. Pokud partner pracuje a odvadi dane a ty budes doma, tak budes dostavat nejake penize. Ted uz to snizili, bylo to myslim 180 Eur mesicne. Postupne se to bude rusit.
V Amsterdamu se anglicky asi urcite vsude domluvite.
@lexxie mockrat dekuji za odpoved ![]()
Neznas nekoho kdo pracuje v ucetnictvi v medzinarodnej firme?
Zdravím maminky, mám dotaz jak je to s ubytováním v Holandsku, okolí Breda, Oosterhout. Manžel tam jezdil za prací pod českou firmou a to měl ubytování sehnané přes firmu i placené. Teď ovšem by měl smlouvu s tamní firmou a ubytování si musí sehnat a platit sám. Takže potřebujeme sehnat něco pro dva dospělé a dvě dítka na delší čas. Přes co to ubytování shánět nebo kde? V čem je výhodnější bydlet? Děkuji za každou informaci ![]()
Dobrý den, ráda bych poprosila o informace maminku, která žije v Nijmegenu. Nás čeká stěhování do tohoto místa za pár měsíců a potřebovala bych vědět spoustu informací př: lékaři, jak najít ubytování (byt nebo dům),ceny u lékaře, potravin, nafty, vzít s sebou své auto nebo ne, platí se parkování v místě kde se bydlí, tip na místo k bydlení, česká komunita je/není, jak tj s 3letým dítětem (čechem) při nástupu do MŠ (je zde např. mezinárodní MŠ), když chci také pracovat - platí zde diplom z VŠ a kde se práce hledá…Děkuji předem za informace, Hana.
..ještě dodatek - zdravotní a sociální pojištění - platíte si v Nijmegenu i v ČR, nebo jen v Nijmg. když tam jste na určitou dobu. V jaké ceně se pohybuje letenka do ČR. Děkuji Hana
@hanapa Ahoj, v Nijmegenu bydlim, napsala jsem soukromou zpravu jen v rychlosti..Jeste se podivam na ceny a byty. S ceskou komunitou moc kontakt nemam, ale zkus www.tsjechie.net, urcite jich tu par je. Moje sousedka je ceska, ale videly jsme se tak 4×. Zatim ahoj Pavla
Tak už se hlásíme z Holandska
Bydlí některá maminka v Oosternhout?
Ahoj holky, moc se omlouvám, že vstupuji do diskuze, ale potřebuje se nutně na něco zeptat a nemám koho a na netu to nemohu najít. Jeden člověk, bohužel z mého blízkého okolí, co v Holandsku žije tvrdí, že tam musím chodit do dvou prací, aby si našetřil na nový pas, který prý údajně v Holandsku stojí 900 EUR??? Je to pravda, opravdu to tam tolik stojí nebo je to jen chabá výmluva, aby měl argument, proč nemůže platit to a nebo tam to… Přijde mi to šílená palba. Moc moc díky
![]()
Ahoj holky,
Mam na facebooku skupinu " ceske maminky v Holandsku".
Budu rada, kdyz se pridate, muzeme se poznat navzajem a najit nove kamaradky v okoli ![]()
Helca